PÅ VÄG HEM ÖVER HAVET

.

.

.

IMG_4631-2
.
.

IMG_4635

.

.
IMG_4650
.
.
IMG_4622
.
.
IMG_4624


.
.
IMG_4651.

.

IMG_4657-2
.
.
IMG_4659


.
.
IMG_4681
.
.

IMG_4665-2
.
.

Pics från en härlig dag i världens vackraste lilla stad Visby! Vi har promenerat och ätit gott (på favviscreperiet Strykjärnet så klart:) och bara njutit av våren.

.

.

.

.

Tjineling Snäckor!

.

.

.

,

Här kommer en liten hälsning från Östersjön och vår hytt här på Gotlandsbåten! Det är en så f i n kväll med världens solnedgång vid horisonten här utanför fönstret och vi bloggar och ser på barntv och surfar. Alltid lite vemodigt att lämna älskade älskade Gotland men skönt att komma hem till vår gata i stan och vi har verkligen m a s s o r att fixa med hemma också så det är hög tid ett avsluta soft småflummigt öliv och ta tag i ”verkligheten” igen:) Men vilken påskvecka det blev, kanske den skönaste, lugnaste och finaste någonsin och perfekt när man är höggravid och mest bara vill vara i mjukiskläderna 24/7!

.

.

Hoppas ni får en fin kväll bloggisar så ses vi hemma igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

.

12 kommentarer till “PÅ VÄG HEM ÖVER HAVET

 1. Underbara bilder! Hoppas ni får en trygg och fin resa hem 🙂
  Ön vi åker till titt som tätt (där jag växte upp) ligger bara typ 10 från oss, och sedan ytterligare 10 min med färja. Så det går ju himla fort. Vill så gärna åka till Gotland igen nån gång snart, var evigheter sedan senast, men dit har vi betydligt längre. Dessutom trivs inte våra barn i bilen en längre stund, segt..

  Ser fram emot när du drar igång med trädgårds och utefix, älskart!

  Kram Catta

 2. Låter som en perfekt påsk tycker jag! Själv var jag i Stockholm hos familjen. Hur kul det än är så var det klart skönt att komma hem till Skåne igen 🙂

 3. Ser helt underbart ut! Nu längtar jag ännu mer till sommarens tripp till Gotland 🙂
  Kram!

 4. Vet ni..jag har fått nog. Vi måste göra något för dessa fattiga tiggare som sitter överallt. Jag såg, I jakten på ett bättre liv på 2:an ikväll. Å det är precis det jag känner, varenda gång jag ser en ”tiggare”. Jag har allt, och den har inget, absolut inget. För de har inte det.

  Jag går hem till mitt vackra hem, jag har en lön som är som en miljon för dessa människor, jag har allt och de har ett skjul i plast, i bästa fall frigolit som isolerar.
  Jag kan duscha varenda dag. Jag kan äta mig mätt varenda dag. Men kvinnan jag såg idag, i dokumentären, hade fått ihop 20 kr, och klockan var 15 på eftermiddagen. Det är precis det jag tänker, varenda gång när jag ser dem..hur kan de ens överleva..

  Varför tycker vi att det är jobbigt? För de tycker vi.
  Jag hade en diskussion med en ”nära” person, för 2 år sen om hur jag känner, och skulden jag känner när jag går förbi dessa människor. Jag ler, det är det jag kan ge. Vaddå kan ge? Jag kan ge massor varje månad utan att gå på knäna. Det kan du också. Eller hur?! Men du förlikar dig med att det finns organisationer, och de organisationerna väljer Du eg. när det kniper inför julafton. Då blir vi generösa till omvärlden. Det kan få mig att kräkas rent ut sagt.

  Vi ska sitta där med våra feta julbord, sönderstressade för att hitta den perfekta julklappen, men så ger vi till organisationer, för att det är enkelt och vi känner oss som helgon.
  Varför ger vi inte resten av året? Du måste väl ändå ha tänkt det också?!

  Javisst, vi kan luta oss tillbaka till att vi ger inte för då kommer de ännu fler. Vi kan förlita oss till att det kommer bli bättre, att någon annan ska lösa grovjobbet, regeringen, politiken, de fattiga länderna.
  Men fram tills dess då? Vad ska det bli av hon som fick missfall i skjulet. Vad ska hända med dem som går ”hem” och fryser, skitig, fattig och lägger sig hungrig, efter en förnedrande dag i tiggeriets tecken?
  När vi ligger i våra Kungsängensängar, äter en bra frulle på morgonen och går till vårt sociala jobb och får vår i deras ögon ”miljonlön”. Dricker rödtjut för 200 kr på fredagen å klagar på vädret. För det är vi bra på. Vädret genomsyrar väldigt, å jag e så trött på det med.

  Amen alltså näe,.. vill ni vara med på en insamling?
  Ska vi ordna det. Å klädinsamling.
  Är DU med?
  Lajks gills inte den här gången, va inte så bekväm, delta istället….skriv något.. känn något. Nu gör VI något. För under tiden som samhället vräker ännu en stad av skjul med grävskopor och rosa politiskt korrekta avhysningsbesked så kan vi fanimej göra något. Eller hur?
  Det är ju inte så att du inte har råd? Sluta vara så bekväm. Gör något för en annan. Jag mår så jävla gott varenda gång jag gör det. Bättre än terapi. SÅ mycket BÄTTRE. Både för djur och för människa.
  Vilka är med?
  Skriv hos mej >:)

  1. Det finns en Facebook sida kopplad till hofp småstad som heter med trasiga skor där brukar jag ge det som de behöver till mindre välbeställda – kolla in den!

 5. Vet ni..jag har fått nog. Vi måste göra något för dessa fattiga tiggare som sitter överallt. Jag såg, I jakten på ett bättre liv på 2:an ikväll. Å det är precis det jag känner, varenda gång jag ser en ”tiggare”. Jag har allt, och den har inget, absolut inget. För de har inte det.

  Jag går hem till mitt vackra hem, jag har en lön som är som en miljon för dessa människor, jag har allt och de har ett skjul i plast, i bästa fall frigolit som isolerar.
  Jag kan duscha varenda dag. Jag kan äta mig mätt varenda dag. Men kvinnan jag såg idag, i dokumentären, hade fått ihop 20 kr, och klockan var 15 på eftermiddagen. Det är precis det jag tänker, varenda gång när jag ser dem..hur kan de ens överleva..

  Varför tycker vi att det är jobbigt? För de tycker vi.
  Jag hade en diskussion med en ”nära” person, för 2 år sen om hur jag känner, och skulden jag känner när jag går förbi dessa människor. Jag ler, det är det jag kan ge. Vaddå kan ge? Jag kan ge massor varje månad utan att gå på knäna. Det kan du också. Eller hur?! Men du förlikar dig med att det finns organisationer, och de organisationerna väljer Du eg. när det kniper inför julafton. Då blir vi generösa till omvärlden. Det kan få mig att kräkas rent ut sagt.

  Vi ska sitta där med våra feta julbord, sönderstressade för att hitta den perfekta julklappen, men så ger vi till organisationer, för att det är enkelt och vi känner oss som helgon.
  Varför ger vi inte resten av året? Du måste väl ändå ha tänkt det också?!

  Javisst, vi kan luta oss tillbaka till att vi ger inte för då kommer de ännu fler. Vi kan förlita oss till att det kommer bli bättre, att någon annan ska lösa grovjobbet, regeringen, politiken, de fattiga länderna.
  Men fram tills dess då? Vad ska det bli av hon som fick missfall i skjulet. Vad ska hända med dem som går ”hem” och fryser, skitig, fattig och lägger sig hungrig, efter en förnedrande dag i tiggeriets tecken?
  När vi ligger i våra Kungsängensängar, äter en bra frulle på morgonen och går till vårt sociala jobb och får vår i deras ögon ”miljonlön”. Dricker rödtjut för 200 kr på fredagen å klagar på vädret. För det är vi bra på. Vädret genomsyrar väldigt, å jag e så trött på det med.

  Amen alltså näe,.. vill ni vara med på en insamling?
  Ska vi ordna det. Å klädinsamling.
  Är DU med?
  Lajks gills inte den här gången, va inte så bekväm, delta istället….skriv något.. känn något. Nu gör VI något. För under tiden som samhället vräker ännu en stad av skjul med grävskopor och rosa politiskt korrekta avhysningsbesked så kan vi fanimej göra något. Eller hur?
  Det är ju inte så att du inte har råd? Sluta vara så bekväm. Gör något för en annan. Jag mår så jävla gott varenda gång jag gör det. Bättre än terapi. SÅ mycket BÄTTRE. Både för djur och för människa.
  Vilka är med?

  1. Nej jag är inte med på detta .Jag har absolut inte råd även om jag har ett jobb och någonstans att bo.Detta har jag arbetat hårt för, jag försörjer MIN familj ingen annans!

   1. Det gör du rätt i att ta hand om ditt egna. En dag kanske du har råd att dela med dig med några kronor och då kanske du också får känna hur glad man blir av att hjälpa någon som inte har något alls. DET är en häftig känsla. Fin vår önskar jag dig!
    Kram

  2. Håller med om att ge pengar till en organisation som hjälper människor är det bästa vi kan göra. Att lämna pengar i en mugg är ett dåligt sätt att ” hjälpa” någon. Det finns människor som skor sig på de som sitter och tigger . Dessa problem måste lösas i deras hemländer. Sverige kan inte rädda världen tyvärr. Skam att de som styr dessa länder inte tar hand om sina medborgare.

 6. Det ljuvligt ut! 🌸 Jag har aldrig varit på Gotland! Katastrof! 😉
  Ha en kanon dag!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg