BABYRUMSRENOVERING PÅGÅR

.

.

.

IMG_4696
.
.

Åh, jag har hittat såå fina tapeter till bebisens rum! Ville ha något pastelligt och gärna lite mintigt och när jag fann dessa lyxiga molntapeter ovan från Cole & Sons så bestämde jag mig direkt. Tapetkärlek vid första ögonkastet och dessa heter Nuvolette och kommer från kollektionen Fornasetti II.

.

.

.

IMG_4688

.
.

Som ni ser har inte tapeterna kommit upp än eftersom det ju först ska spacklas väggar och de nya väggpanelerna ska målas klart. Dessa är platsbyggda av snickare och exakt samma modell vi har nere i hallen. Superfina tycker jag och väldigt praktiska att ha i ett småbarnsrum. Vitrinskåpet är Lolo´s gamla (ett tokgammalt och ommålat från Bazaar) och ska få vara kvar och fungera som garderob för små babyplagg:)

.

.

.

.IMG_4698

.
.

Och så här blir det åt andra hållet – en sovalkov med platsbyggda hyllor för sånt som böcker och nattlampa och gosedjur. Detta var tidigare Lolo´s kattvindsgarderob och blev ett perfekt utrymme för en säng istället. Sovalkover är verkligen mysiga och denna gav rummet en hel annan mer klassisk känsla och rymd (Garderoben var dessutom byggd med masonit på 50-talet någon gång så rummet såg faktiskt ut så här från ”början” dvs år 1931)

.

.

IMG_4691-3.

.
.

.

Panelerna ska bli kritvita och tapeten ska som ni ju säkert förstår bara sitta över speglarna (och den hänger upp och ner på skåpet, jag veet:) Spjälsäng har vi ju en som ni vet och sen funderar jag på en sån här amningsfåtölj från Ikea. En stor lite tjockare, lekvänlig och mysig enfärgad matta ska ligga på det vitmålade golvet (kanske ljust smutsrosa eller ljust gråblå…) och så ska det inhandlas någon mindre byrå som ska fungera som skötbord (tipsa gärna om ni vet något fint!) Lampor och ett gäng söta babyrumsdetaljer ska ocksa fixas så klart och jag älskar verkligen att hålla på och pyssla och inreda just barnrum. Det är s å roligt. Vill att rummet ska vara ljust, snällt babypastelligt, lyxigt och klassiskt. Nästa vecka blir det klart och jag lovar att ni ska få bättre bilder när det är färdigt och inrett också!

.

.

.

.

..

Todelooooo!

.

.

 

.

.

Hoppas ni mår fint!:)

.

.

Hemma hos moi är det bara bra och jag hänger här i soffan med en stor mage som just nu fungerar fint som bord åt en skål med chips! Sitter här och lyssnar på skön musik framför brasan och läste nyss att Camilla Läckberg och hennes Simon precis fått sin lilla bebisflicka och blev nästan rörd när jag tänker hur härligt det just nu måste vara för dem. De där allra första dagarna med en liten är ju så himla speciella. Har ju följt hennes graviditet hela tiden på nätet och det har varit lite kul eftersom vi är ungefär lika gamla och har tre barn sen tidigare och ju har var sin toyboy (skojjar nu bara:)

 

Idag har vi H och jag haft lite egentid (passade på när Bea var och lekte hos en söt vän) och passade bla på att äta mysig lunch nere på Kajplatsen och ta en tur ut till Sova för att köpa lite babylakan och täcke bla. Nestingen är ju påbörjad och så nu är det bara att gå ”all in”:)

..

Nu ska jag börja med middagen här och ikväll står det bakad potatis med skagenröra/currykycklingröra på menyn och sen blir det bara ännu mer soffhäng och nya Beckfilmen och så massa med mumsig Ben & Jerrys!

.

.

.

Önskar er fin kväll så ses vi imorgon!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

18 kommentarer till “BABYRUMSRENOVERING PÅGÅR

 1. Kommer att bli såååå fint. Du har verkligen ett sinne för inredning. Bebben lär trivas alldeles ypperligt där 🙂
  Kram!

 2. Spännande och roligt att skapa ett rum för er nya lilla familjemedlem. Mintigt lät fint.

  Väntar också på nya Beck filmen med godisskålen i knäet.

  Ha en fortsatt fin helg.
  Kram Kamilla

 3. 40-plus och tre-barns mamma här också. Kan inte låta bli att bli lite avis på dig 😄👍🏼. Tänk att få uppleva ännu en stor kärlek i livet. Allting går, ingenting är omöjligt. Återigen sprider du glädje, entusiasm, kärlek till oss alla! Tack!! Du är en underbar människa och dessutom mycket duktig på inredning. Herr H är mycket lycklig lottad 😘

 4. Så fint Petra! Tack för mycket inspiration. Detta rum kommer bli drömlik…

 5. Åh, det där ser såååå fint ut 🙂 Ska verkligen bli kul at se slutresultatet, även om man redan anar stilen. En härlig period verkar du ju ha nu på slutet av graviditeten och sedan som du skriver, första tiden med en nyfödd, då är det ju magiskt <3
  kram på dig, önskar dig en fin söndag,
  Monica i Rom

 6. Ljuvligt babyrum:) Tapeten ser jättesöt ut och ska bli spännande att se på bild när det blir klart.
  Kram Susanne

 7. Hur kan du hålla dig så fit med all fika och godis som du äter? Blir så avis. 🙂
  Ge oss hemligheten tack!

 8. Jättefint rum. Mest glad blir jag att du ska ha en amningsfåtölj, det betyder ju att du ska amma. Klokt, härligt och underbart att en ”ganska offentlig” person som du ger rätt vibbar (enligt mig) De allra flesta kan amma, lite stök och bök de första månaderna men sååå ”värt”.
  Njut och mys och lycka till med allt // Också en 4-barns mamma

Comments are closed.