VATTEN

.

.

Vatten – Gotland är ju en ö och här är det verkligen ”all about water”! Som igår…

.

.

.
IMG_8474
.’

Vi tog en tur till ett av öns alla fd kalkbrott för att bada. På dessa ställen är vattnet varmt och skönt verkligen m a g i s k t då det är så där vackert tropiskt lagungrönt. Dessa badställen är ofta poppis men ”lagunen” (eller ja, det vattenfyllda brottet:) som ligger närmast oss, och bara ett par kilometer bort med cykel, är kanske inte så känt och jättefint.

.

.

.
.
IMG_8471
.
.
IMG_8468-2
,
,

Härligt härligt!

.

.

.

IMG_8453-2
.
.

Så tog vi en tur till Slite för att luncha på det nya Creperiet i det gamla kallbadhuset vid stranden!

.

.

.

IMG_8461.

.

IMG_8448-2

 

.

.

Slite är en av de små samhällen här på ön som vi åker till för att handla (oftast när vi även vill besöka Systembolaget eller Apoteket) Slite har verkligen två sidor, en som är rent ut sagt tokful (tänk er 60-talshus + en enorm Cementfabrik..) och så en jätterar med pittoreska sekelskiftessommarhus, strand, minigolf och tennisbanor. Japp, byn är lite schizo men det finns som sagt guldkorn bakom kolhögarna (finns tom ett hotel i Slite som heter Kolhögen – boka i n t e det om ni ska till ön).

.

.

.

IMG_8451-2
.
.

Men nya Medusas Creperie visade sig vara ett fint guldkorn!

.

.

.
IMG_8404-2
.
.

S å sommarcharmigt. Lite snett och lite vint så där men rent och fräscht.

.

.

.
IMG_8406

IMG_8423-4

IMG_8409
.
.

Och galetterna var sååå goda. Oh my. Nu behöver vi inte fara långt till creperierna Strykjärnet Visby; Hablingbo i söder eller Kutens på Fårö med bebis. I Slite finns numera utmärkta pannkakor, mmmm, PPPPP (och extra plus att man dricka äkta Cidre från Normandie till om man vill!)

.

.

.
IMG_8505
.
.

Sen blev en tur med morfars Buster på riktiga havet! Alltid lika mysigt och härligt.

.

.

.
IMG_8514-2
.
.

Precis utanför vår vik ligger en alldeles öde Robinsonö med raukar, väldigt spännande tycker skatterna.

.

.

.
IMG_8512

,
,

.

Full fart med morfar hem igen – bästa att hålla i sig ordentligt då;)

.

.

.

Tänkt att nu har vi snart varit här i tre veckor och det är alltså snart dags att åka tillbaka till fastlandet igen. Alltid så konstig känsla när det gäller att lämna Gotland, det känns liksom för tidigt varenda gång.. Jag lyssnade på en av Fredagspoddarna häromdagen (med Hannah och Amanda ni vet) och jag log för mig själv för det de beskrev om sina barndomssomrar här på ön påminner så mycket om mina egna. Vi åkte också alltid till Gotland varenda  sommar och precis på den dagen som skolan slutade. Bilen var då färdigpackad och stod hemma och väntade proppfull med ”Gotlandpackning” dvs Ikeapåsar och tygdito och plantor och annat och så en (lös) katt på toppen (ibland hade vi min ponny på släp med) Sen spenderade vi heeela lååånga lovet i sommarhuset (det som ligger nere i Burgsvik) och jag hade speciella Gotlandsvänner och de där somrarna kändes verkligen som en evighet. Hem åkte vi någon dag innan skolan började och detta är för mig verkligen idealbilden av ett riktigt härligt sommarlov men tyvärr kan vi nog inte få till det så med vår typ av familia. Är man frånskild så är sommaren givetvis uppdelad i veckor hit och dit så mina äldsta kan inte bara vara med oss. Sen så har vi ju inte heller något alldeles eget Gotlandshus (än) och  jag har ju två bröder med familjer som så klart också gärna vill vara här hos mamsen och papsen och vår sommarpärla, så vi får helt enkelt dela upp oss lite så att alla får plats.

.

.

Nu – drink i växthuset! (Återkommer med recept!)

.

.

.

Ha en fab lördagskväll!

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

 

7 kommentarer till “VATTEN

  1. Tusen tack för tipsen, blir kanon att lägga till på ”vill göra-listan” när vi åker till Gotland. Förstår verkligen att du inte vill lämna den underbara ön.
    Kram, kram!

  2. Jag har varit på semester på Gotland två gånger i mitt liv(å älskade trots att jag var tonåring med alla kompisar hemma) å minns att min mamma skrev i stugans gästbok ”i slite fanns det väldigt lite” 😛

  3. Hello Philia, This is Pieter all the way down here in New Zealand! I have followed your blog for quite a few years now and have seen your lovely children grow. I just wanted to say the sisterly love I see between your daughters is so heart warming and so special and I am sure they are making great second mummies to your baby. Even though we live on literally other sides of the world I have a very similiar style to your own and would love to show you some pictures of my own home should you wish? please email if and when you get the time…..Kia Ora from New Zealand

  4. Åh vart ligger detta kalkbrott/badplats? Åker till gotland i morgon och skulle så gärna vilja besöka detta ställe. Ser så magiskt ut!!! 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg