WORLD´S BEST APPEL PIE

.

.

.

IMG_0851
.
.

Voila – där har vi den! Världens i särklass godaste äppelkaka, mmmm. Vet att just denna kaka florerar runt ganska friskt i social media den här sensommar-hösten och nej det finns nog ingen bättre. Har själv gjort den flera gånger och kakan blir lika bra varje gång (receptet är inte så svårt att röra ihop direkt:)

.

.

.

IMG_0750-2

.

.
IMG_0744-3
.
.

Hemligheten, eller hemlighet och hemlighet – g r e j j e n med the best äppelkaka är att det är mandelmassa i. Och hasselnötter. Sen så ska man ju göra den där himmelska vaniljkrämen att ha till, yummie yummie.

.

.

.

.

Äppelkakan

(recept taget rakt av från Aftonbladet)

.

Smält 150 gr smör i kastrull, blanda med 1 1/2 dl socker, låt svalna. Rör i 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 1 1/2 dl mjölk.
Grovriv ca 150g mandelmassa och blanda ner i smeten. Bröa formen, häll i smet, skala och skiva äpplen och tryck i smet. Ös på med kanel, hackade hasselnötter och pärlsocker.

Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.

.

Vaniljkräm

3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljstång
3 dl vispgrädde

Blanda äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa detta pösigt. Vispa sedan grädden och blanda den med äggsmeten, rör ihop allt till en tjock kräm.

.

.

.

Själv gör jag ju så klart kakan på våra egna äpplen. De är ganska så syrliga och i år har vi fått fler äpplen än någonsin – det är heelt crazy. Säkert över 1000 stycken och de flesta hamnar tyvärr på komposten eftersom vi inte hinner ta hand om dem. Har hört någonstans att det finns vissa ”äppelår” och kanske det är ett sådant i år??

.

.

.

Ha nu en underbar lill-lördagskväll girls!

.

.

KRAM

.

.

.

,

.

9 kommentarer till “WORLD´S BEST APPEL PIE

 1. Ni har inget äppelmusteri i närheten? Bara att samla upp och köra dit och få massor med god must 😃 Barnen älskar det.

 2. Hej! Jag bakade den här kakan härom helgen och den blev aldrig färdiggräddad…Efter 30 min var den helt lös. Efter närmare en timme var den fortfarande kladdig i mitten. Smaken var god, men jag funderar på vad som kan ha blivit fel!? Ska det inte vara några ägg i? Smeten liknar ju en sockerkakssmet, förutom mandelmassan då…Tips emottages tacksamt!

 3. Ja visst är det gott med äpplen, mandelmassa och nötter. Tyvärr så är det bara mannen och jag som gillar det så oftast får det bli två pajer när det bakas hemma hos mig.

  Din paj ser så mumsig ut.
  Kram Kamilla

 4. Mums!
  Äppelår kanske det är. Kan i alla fall skriva under på att det är ett spindelår. Huhuaa mig vilka bamsingar jag hittar hemma och det är inte heller bara en utan här om dagen var det tre på en och samma dag! Hade gärna bytt bort dom mot äpplen 😉

 5. Mums säjer jag också, äppelmos brukar jag göra . Smakar bra på gröt. Så kan man ge bort.
  Skolan här tar gärna emot här i min stad. Eller grannen som inte har äppelträd.
  Jag bor i Finland och läser din blogg. Kram Gerd

 6. Mmmm såååå god! Gjorde den igår och den blev verkligen uppskattad av alla, så kommer att göra den fler gånger framöver! Efter 30 minuter blev provstickan rätt kladdig, men 10 minuter till i ugnen och perfekt! Tack snälla för tipset!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg