VINDSVÅNINGEN

.

.

.DRÖMMEN OM EN VIND

IMG_0915-2.

.

Yes nu är det dags att visa… Lolo´s vind! Det har varit en låång process att fåt till denna kan ni tro. Först och främst var vi ju tvungna att lägga om hela yttertaket med ny plåt och pannor etc. Byta ut en hel del fuktskadade delar, nä det var inte s å roligt men absolut nödvändigt innan vi ens kunde börja tänka på insidan. Nu pratar vi mars/april och jag var alltså höggravid och ville ha allt klart på momangen pronto. Byggledaren sa att vi nog skulle räkna med augusti istället och då kändes det ju som en evighet men nu så har vi den 1 sept och nu är allt klart (nästan. Det saknas en platsbygg garderob som vi har beställt)

.

.

Idag var jag på jag nere på torget och köpte superfina och riktigt girlie höstblommor till flickorna och placerade ut i deras rum. Ovan ser ni en bukett som hamnade hos Lolo (i en helt fantastisk vas från favoriten Louise Roe) Dahlior och rosor och nerbära i karamelliga pastelliga färger. Love it.

.

.

.

.

IMG_0997

.

.

Det är nu så tjejigt och mysigt på vinden så det inte är klokt. Som jag berättat tidigare så har vi låtit platsbygga hyllor och säng. Sängen kom faktiskt till då snickaren kom att vi inte skulle kunna få upp en så pass bred resårbotten som vi hade tänkt (trappen är för smal) Så jag klurade och ritade denna variant med sockel som smiter in emellan hyllorna och riktigt bra blev det.

.

.

.

IMG_0870

.
.

Som sagt – tokgillar platsbyggt. Så gillar jag kuddarna från Nina Kullberg, har ett gäng här hemma och alla är lika snygga.

.

,

,

,IMG_1055-3

.

.

Mitt på vinden har vi murstocken och Lolo´sovdel ligger bakom den så man ser inte hennes säng och skrivbord när man står i trappen om ni förstår. Tjocka heltäckningsmattan där uppe gör ju också jättemycket till myskänslan.

.

.

.
IMG_0897


.
.

Ännu mer höstfina snittisar

.

.

.

IMG_0905-2
.
.

Min prinsessa sover så gott under takfönstret och kan ligga där och räkna stjärnorna om natthimlen är klar.

.

.

.
IMG_0885.

..

.

IMG_0898-3

.
.

Plats för skolarbete finns det också så klart!

.

,

,

,
IMG_0874.

.

IMG_0991.
.
.
IMG_0954-2


.
.
IMG_0959
.
.IMG_0904
.
.
IMG_0881
.
.
.

Så nu vet ni hur det blev! Över 4 månader tog det men nu är toti klart, pjuh. Ger en lista nedan på allt på bilderna för jag tänker att ni är nog några som undrar var tonårsrumsinteriören kommer ifrån:) Börjar med bilden högst upp och sen nedåt.

.

.

.

Lila & klar vas: Louise Roe By Binett. Tavla med ansikte: gammal från House Doctor. Grå box: Lagerhaus. Sänglampa: By Rydens köpt i elbutik Västerås. Blommig box: gammal från House Doctor. Grå sängkläder med bollar: HM Home. Kuddar: Nina Kullberg By Binett. Skrivbord: Bestå Ikea. Stolar: Eames Vitra. Tavla med Breakfast at Tiffanysmotiv: Newport. Sammetspall: Åhlens. Heltäckningsmatta: Kvm2 i Vasastan Stockholm. Väggfärg: Nordsjö Nordic  Light. Vit kruka: DBKD By Binett. Rådjur i porslin: gammalt från House Doctor. Pennställ i mässing: Noqdstjerne. Lampa på skrivbord: Newport. Mässingsbricka Cooee, skål Louise Roe, doftpinnar AYTM och doftljus K.Lundquist By Binnet. Alla snickerier: kritvit halvblänk färg från Nordsjö. Block & pennor: Lagerhaus.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

31 kommentarer till “VINDSVÅNINGEN

  1. Fantastiskt fint! Du överträffar dig själv varje gång med inredning. Snyggt, snyggare, snyggast!!!

  2. Helt galet fint!
    Älskar heltäckningsmatta =) Det ska vi med lägga in i våra sovrum när de ska renoveras (står nästan näst på tur;-))

  3. Jag undrar hur den platsbyggda bokhyllan är byggd? Vad är det för sockel under och vad har snickarna använt för material? Har de målats med pensel och i såfall med vilken slags färg? De liknar de ni har där nere 🙂
    Det blev jättesnyggt! Skulle också önskat mig ett sånt rum när jag var i Lolos ålder 😉

  4. Vilket drömrum! Jag förstår att hon är toknöjd:) Du har verkligen öga för detaljer och nu kommer det att kopieras friskt i tonårsrummen runt omkring i landet och du kan ta åt dig äran!!

  5. Wow!! ❤️ Fantastiskt fint, ombonat och mysigt!! Vilket drömrum för en tonårstjej!!

  6. Magiskt som vanligt:)
    Hur löser ni rullgardinfrågan i takfönstret? Kan inte se någon på bilderna, men vet ju att det ska finnas smarta mörkläggningsgardiner även för takfönster men har inte sett det någonstans tror jag?
    Förstår att tjejen måste vara toknöjd med sitt rum! De söta påslakanen med bollar har jag kikat på också i HM´s webshop, men inte slagit till. Men de är ju så supersöta!

    Kram Susanne

  7. Åh såå fiint! Underbart. Om du bara visste hur mycket du inspirerar. Tack för att du delar med dig av ert fina hem 💜

  8. Så himla fint! Klick klick hem påslakandet med bollar! Just den där fina pallen i blå sammet är så fin, kollat på den några gånger men har redan en likadan fast i rosa! Du är GRYM!

  9. Väldigt fint rum!!!! Så fint med dom pastelliga detaljerna också. Älskar pallen från Åhlens. Ha en trevlig helg!

  10. Hur har ni löst brandsäkerheten? Nu är det kanske inte samma regler som i England där de har stekta regler på att göra om vindsvåning till sovrum.

    1. Vi har brandlarm kopplat till vårt hemmalarmsystem. Sen så har Lolo ett stort fönster över sängen så hon lätt kan ta sig ut och ner på takterrassen. Det var mycket därför vi gjorde ett takfönster, utan det hade jag tyckt det varit lite obehagligt att ha vinden som barnrum.

  11. Vad fint att köpa snittblommor till barnens rum, det ska jag också överraska med idag 🙂
    & rummet blev SÅÅÅ vackert!

  12. Gud sååå fint och mysigt!! Du är ju bäst på sådant här!!! Riktigt drömrum för en tjej!!!!

  13. This looks so beautiful! That carpet makes everything looks like a magic.
    What i wonder – since there is no door, is it sometimes loud from the rest of the house and vica versa?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg