BREAKFAST AT TIFFANYS & HEMMA

.

.

.

img_2592-3 img_2596-3


.
.

Morgon hos oss här i Småstaden!

.

.

.

.

Tjingeling vänner!

.

.

.

.

Hoppas ni har det fint?? Här hos mig har vi lite sjukstuga tyvärr. Idag har jag ont i kroppen och huvudet och känner mig så där frussen (och det kan nog inte vara sviter från i lördags fortfarande..) Så vi har en soft dag – ja så soft det nu går med en femmånaders baby..:)

.

.

Efter att fått iväg de stora till skolan så mumsade jag min frukost i lugn och ro en trappa upp med en jollrande Moje på lekmattan och tittade samtidigt på den gamla filmen Breakfast at Tiffanys och jag älskar verkligen sådana gamla filmer och har alltid gjort! De är så himla mysiga och romantiska (och oftast jättöverdrivna och fåniga men det hör liksom till;)

.

.

.

img_2606-2

.
.

Tisdagens inte så tjusiga frukost men goda! Stor kopp latte med Oatly ikaffe (baristamjölken gjord på havre är s å god) och ett par Finn Crisp med gräddost och härliga ekologiska tomater. Tomater förresten – det kan ju vara både så himla gott och superäckligt!  Rumsvarma, mogna och goa sommartomater är fantastiska och kylskåpskalla hårda smaklösa tomater är verkligen usch och fy (och nej jag brer typ aldrig smör på smörgåsarna och har aldrig gjort. Köper jag en smörgås med smör på tycker jag det smakar jättefett och konstigt:)

.

.

.

..

Nu ska jag hoppa in i duschen och värma mig lite här (passar på när Maurits sover förmiddagsluren) men vi ses snart igen!

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

11 kommentarer till “BREAKFAST AT TIFFANYS & HEMMA

  1. Jag är tvärtom när det gäller tomater… kalla o lite smaklösa ska det vara, tycker inte om när de smakar för mycket tomat, och är svåra att skära 🙂
    Ha en bra dag trots en ömmande kropp… och krya på dig!

  2. Krya krya, hoppas du mår bättre snart! Håller med om tomaterna, solmogna direkt från växthuset är det inte mycket som slår:) Men det ska vara mycket smör på smörgåsar..:)

  3. Ett tips fran oss som har lantbruk och diverse gardsbutiker: tomater ska du aldrig lägga i kylskapet! De blir bara mjuka och ”mjöliga” da. Helst pa nagot lite kallare ställe i huset, annars framme i köket. Detsamma gäller för gurkor…
    Blev lite besserwisserigt där, men hoppas att det kann ge dig en bättre smakupplevelse nästa gang. Tomater ÄR knepiga; smakar bara om de är precis som man vill ha dem!
    Önskar dig en bra dag ända!

  4. Hej
    jag undrar var eran tv-bänk kommer ifrån ?
    hur lång är bänken ?
    tack på förhand!

  5. Kan rekommendera den numera kända ingefärsshoten under hela hösten och vintern för att boosta immunförsvaret/vid illamående/ledvärk/halsbränningar osv. För 1 liter: 200 g färsk ingefära, 1 liter vatten, ½ dl honung (icke-värmebehandlad), 2 st citroner (saften), ev. 1-2 tsk malen gurkmeja.
    – Tvätta ingefäran och riv grovt med skalet på och lägg den rivna massan i vattnet. Värm upp (nästintill sjuda, men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att allt det hälsosamma försvinner. Sila av ingefäran och blanda i honungen när det är ljummet (under 40 grader). Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska och förvara i kylskåpet. Håller i en månad. Njut av 1-2 st kall shot 6cl/dag.

  6. Hej! Undrar var skärbrädet kommer ifrån? Så mycket finare än de vanliga fula plast skärbräden jag stirrar på varje dag här hemma. Tack för svar och bra blogg!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg