.
Igår lagade jag något riktigt gott och detta får bli söndagens middagstips! Tror tom rätten heter Kreolskans Söndagsgryta och just den här rätten gjorde mamsen ofta när jag var liten – en riktig härlig god och lättlagad klassiker från 70-talet:)
..
.
Ingredienser du behöver till denna förträffliga gryta är följande:
.
1000 gram fläskfile
6 små starka korvar (Använd gärna Zetas färska chorizo – den är såå god)
1.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk mejran
1 msk vetemjöl
1 liten burk syltlök ca 200 gram 2 finhackade vitlöksklyftor
1 liten burk svarta urkärnade oliver
1 dl cornichons
1 röd strimlad paprika
6-7 dl grädde
.
.
Gör så här:
.
1. Putsa filen och skär i centimetertjocka skivor. Skär korven i skivor och bryn i en tjockbottnad gryta. Ta upp korven och bryn fläskfileskivorna tillsammans med vitlöken.
2. Salta,peppra och krydda med mejran.Strö över mjölet.
3. Tillsätt syltlöken, oliverna som delas,den hackade gurkan och paprikastrimlorna.
4. Rör i grädden.Blanda ner korven och koka grytan ca 15 minuter.Smaka ev av med spad från syltlöken.
.
Servera med pressad potatis eller långkornigt ris och en grön sallad.
.
.
Bjud gärna på ett gott rödvin till – det ovan var riktigt bra (och tappat i en så himla härlig circusflaska som man blir glad av!)
.
.
Njut nu söndagen girrrls!
.
.
KRAM
.
Ser jätte gott ut, tack för recept + jätte fina tallrikar.
Kul! Den där grytan lagar vi också ibland! Supergod.
Visste inte att det var en klassiker från 70-talet 🙂
Åh Creolskansgryta!!….min favoritgryta när man är många!… Vet att mamma gjorde den när jag tog min förskollärarexamen ( i Västerås Korsängsskolan) i början på 80-talet.
Den är min 10-åriga sons favoritgryta, den önskas ofta:-)
Ser gudomligt gott ut! Tack för mat- och vintips, snygg etikett på vinet!
/Lisa
Yes!! Den är en hit även hos oss som alla andra grytor; Boeuff Bourgogne, Thaigrytor med wookgrönsaker, fisk grytor…Välkommen Hösten!!!
Ser riktigt gott ut! Tack för tipset👌😀
Hej! Varifrån kommer det fina runda marmorfatet på bänkskivan?