ÄLSKADE GAMLA VILLA SOLSÄTERN

,

Idag måste jag ju bara visa er ett magiskt vackert hus som just nu är till salu!

.

ss40.

.

Det är nämligen Villa Solsätern.

..

ss

,

ss16

.

H u r fint??? Det här är salongen och innanför biblioteket. Ett magiskt rum att fira jul i kan jag berätta och bakom spisen till vänster finns ett litet hemligt rum där man kan ha starka drycker och soffordet är tillverkat på beställning. Varför vet jag detta? Jo för mina föräldrar har ägt detta vackra hus och det är deras gamla soffbord..

.

ss2

.

ss4

.

ss5

.

ss3

.

Hallen nere som är husets hjärta. Här i denna hall har jag suttit i mina unga år och varit arg som ett bi, ledsen som en krokodil, full som en kastrull (förlåt mamsen och papsen men o j vilka fester jag och bröderna hade här på somrarna när ni var nere på gården i Normandie!) och lycklig och glad som en lärka. Så många minnen. (Det är för övrigt min pappa som lagt in det snygga marockanska klinkert framför öppna spisen och det gjorde han låångt innan det blev hippt misann:)

.

ss17.

.

Mycket är inte sig likt och mycket är sig likt. Matsalen är samma-samma.  Det är fortfarande mamsens ljusgrå paneler och noga utvalda och matchande sekelskiftestapet på väggarna där

.

ss9..

.

ss10

.

ss7.

.

Köket är däremot helt annorlunda från när min familj ägde Villa Solsätern. Då fanns det ett platsbyggd gammalt skafferi bla där spisen är…

.
ss18

.

Men de gamla mässingskranara under fönstret är kvar! Köpta i Frankrike vet jag:)

..

ss20

.

Nuvarande ägarna har en sååå häftig modern stil och biblioteket är verkligen jättesnygg! Ett riktigt ”blogghem”:)

..

ss21.

.

ss30.

,

ss22.

.

Här sov mina föräldrar

 

ss37.

.

I rummet mot norr och med nakna timmerväggar sov storebror

..

ss29
.

.
ss33

,

Här sussade lillebror

..
ss36..

ss38

.

Och här inne sussade jag, i perioder och lite ”då och då” iaf:)

.

ss26.

..

Övre hallen – här lärde sig Trulle att gå och jag berättade för alla att jag var gravid med en liten Lolo i magen…

..

Så det fick bli lördagens ”inspirationsinlägg” + en liten promenad ”down the memory lane”! (Mamma och pappa sålde sin vackra Villa Solsätern anno 1912 år 2007 och då hade de bott där i  17 år tror jag. Under de åren återskapade de mycket av den fina äkta känslan av sekelskiftet som fortfarande finns kvar:) Vill ni läsa mer om huset eller blir sugan så finns all info hos mäklaren här.
.

 

Ha nu en alldeles underbar lördagskväll snyggingar!

.

KRAM

.

 

16 kommentarer till “ÄLSKADE GAMLA VILLA SOLSÄTERN

  1. Så fruktansvärt mycket själ det här huset ser ut att ha. Blir helt andefattig. Det är historien som gör det. Fint att du berättar Petra. Tycker mycket om din blogg ch det är första gången jag kommenterar – dock läsare sedan gammalt.

  2. Så vackert hus! Otroligt smakfullt och personligt inrett! Varmt, ombonat, modernt, stiligt… på en och samma gång! Stort gilla på det! En synd att sälja ett så fint hus 😉
    /Maria

  3. Med hänsyn till husets ursprungsinredning , tycker jag att förändringen är i flera delar mkt okänslig……

  4. Minns precis när du hade plussat med Lolo och berättade för oss ❤️❤️❤️. Och så minns jag första gången vi träffades, i just det där huset. Trulle var 6 månader och höll på att lära sig sitta (satt i finrummet med massa kuddar uppbullade runt om sig). Du hade gröna byxor på dig, snygg lugg och var såååå trevlig minns jag 😃.

  5. Men såå fint, ett riktigt drömhus! Känns lite sorgligt när du berättar dess historia, vilka härliga minnen. Men minnen har man ju kvar!

  6. Så vackert hus! Är det möjligtvis någon som vet vart satsborden i glas och mässing vid trappan kommer från?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg