HALLOWEEN COMING UP

img_3282 img_3292-2

img_3294 img_3295-2 img_3300
img_3315 img_3319 img_3324
img_3325-4

Pics från idag när systrarna tillsammans gjorde iordning årets Halloweenpumpa! (Den blev s å söt:) Varje år har vi haft en eller ett par pumpor vid entrén och det är väl den återkommande Halloweentraditionen vi har hos oss (och varje år har jag så dålig koll på n ä r det är Halloween:)

.

.

Bonsoir mes amis!

.

Brrr, nu är det verkligen ruggigt värre ute! Så skönt att komma in i värmen (jag har varit nere på stan en sväng i lite ärenden) och tända ett gäng ljus och krypa upp i fåtöljen med lapen och en stor kopp Chai. Moje sover sen länge (den bebisen är verkligen otrolig på att sova) och H nattar Bea och stora skatterna tittar på en film en trappa upp.

Idag har det som ni ser ovan Halloweenpyntats lite och inhandlats pumpa och jag måste bara skriva hur glad jag blev när vi var på Ica Bea och jag. Jag tänkte att jag inte skulle ha så mycket inne på affären och tog Moje  i famnen men (som typ alltid) så plockade vi på oss alldeles för mycket i vagnen. Så stod jag där i kassan med en tung bebbe på ena armen och massor med mat och grejer och pumpa att plock ner i kassar…Bea började hjälpa mig så gott hon kunde (gullungen) men då kom en äldre fantastisk dam fram och började plocka ner allt vi handlat i kassor åt oss och hjälpte dessutom att bära ut till bilen. 4 tunga kassar (nej jag vet i n t e hur jag tänkte) Jag försökte säga att hon behövde absolut inte detta men hon stod på sig och berömde dessutom lilla Bea och var så söt mot Moje. Tänk att man kan blir så himla glad av en sån grej! Lilla rara dam – du gjorde min dag<3

.

Hoppas ni har en fin kväll nu vänner! (Och yes yes yes – det är ju dokusåpakväll no 1 ikväll! Hollywoodfruar och Bachelor och Karlssons och PH och Million Dollar Listing och Tro Hopp och Kärlek – något för alla och vet vad jag ska kolla på iaf.. Vilka dokusåpa kan inte ni missa bloggisar?:)

.

KRAM

.

.

11 kommentarer till “HALLOWEEN COMING UP

  1. Alltid 31 oktober (fast datum oavsett år, veckodag, helg)!! Inte att förväxla med Allhelgona som har rörligt datum.

    Allhegona består av Alla helgons dag som firas den lördag som infaller mellan 31 oktober och 6 november. Alla själars dag är söndagen efter alla helgons dag.

  2. Ja, det är tur att det finns människor som hjälper till och bryr sig om andra människor. Många av oss idag är ju rätt inrutade och ser bara sig själv, vägrar hjälpa andra människor. Det finns hopp om mänskligheten 😊😊

  3. Vilken fin blogg, helt underbara bilder ! Jag har funderat länge på hur Halloween infaller i år, då 31 är en måndag ? 🎃 Korrekt infaller Halloween med ”spök” för barnen den 31 oktober, men vi firar alltid fredagen före första lördagen i november. Barnens ”bus eller godis” blir alltså fredagen 4 november 2016👻 Källa: Etikettdoktorn

  4. Åh så fin den nya bloggen blev.!!!!(Jag irriterade mig lite på det gamla utförandet faktiskt). Ang dokusåpor så älskar jag ”Hela Sverige bakar” och efter det blev det Hollywoodfruar. Ha det fint!

  5. Underbart med fina och omtänksamma människor. 🙂

    Kika gärna in på min blogg: ettvitthus.wordpress.com

  6. Nu ska Häxan Surtant säga sitt;D

    Halloween är ALLTID 31/10, varje år. INGET annat datum!
    Därför är det alltid lätt att komma ihåg.

    Att låta barn gå ”bus eller godis” på det som vi kallar Allhelgona, är inte respektfullt anser jag, då det är en helg där vi ska göra fint på kyrkogårdarna och hedra våra döda, och har INGET med Halloween och tjo och tjim att göra (Allhelgona är det samma som Memorial Day i USA, och den dagen firas inte heller vid Halloween, utan vid annat datum varje år).

    I år är Allhelgona 5-6/11 och därför anser jag att barnen INTE ska tigga godis dessa dagar.
    Fredag 4/11 kan väl gå bra, men definitivt inte lördag/söndag då själva helgen infinner sig.

    Om man är nöd och tvungen att gå på en fredag eller lördag, bör man gå helgen INNAN Allhelgona, alltså 29-30/10.

    Vi har endast godis (ofta i drivor denna dag, för jag älskar verkligen det mysiga med att barn kommer och ringer på i sina fina och lite otäcka dräkter ) hemma den 31/10 och ingen annan dag.
    Helgerna före eller efter den 31/10, finns alltså inget godis att tigga hemma hos oss. På sin höjd blir det ett äpple om det dyker upp någon (det gör det sällan, då föräldrarna låter barnen gå den 31/10 i vårt område, oavsett om det är en vardag).

    Just i år tycker jag dessutom att man kan undvika att gå som Clown….Många barn (och vuxna) är tillräckligt skärrade som det är..;)

    Susanne

    1. Det finns ju de gånger 31/11 infaller sig på just Alla helgons dag, eller Söndag e. alla helgons dag.
      Olyckligt, men då är det som det är…Man kan ju försöka ta hänsyn när man knackar på hos folk som kanske inte alls är pigga på att ”fira” en sådan dag, men i mitt hus finns som alltid godis den 31:a oavsett om det sammanfaller med allhelgona:)
      Så. Jag är inte ENBART en häxan surtant;D
      Susanne

      1. Ha ha häxan surtant, jag tycker du verkar varar godistant med korrekt fakt ang halloween 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg