MEN VARIFRÅN KOMMER KÖTTBULLARNA?

annons

.
Tjing!

.

Jag känner att jag tänker mer och mer på vad vi som familj stoppar i oss när vi äter och det är ju inte alls så svårt att göra det numera! Finns så mycket fina råvaror att finna i de flesta välsorterade matbutiker och ingredienser till både b r a och g o d mat. Welsh Lamb är ett högkvalitativt kött som kan stoltsera med riktigt god djurhållning och brukar kallas världens godaste lammkött. EU har belönat det med den eftertraktade statusen Protected Geographical Indikation (alltså i samma liga som andra PGI-märkta produkter  som t ex parmaskinka och champagne).

I söta filmen från Welsh Lamb ovan tillfrågas svenska barn om de vet var köttet kommer ifrån – inte alla barn som har koll på det kanske (I Storbritannien vet inte 1 av 3 barn att kött kommer från djur) Vet era små vad maten kommer ifrån? Jag ställde lite frågor till min Bea 7 år

1. Varifrån kommer kött? Bea: Alltså… från olika djur typ
2. Vad gör man köttbullar av? Bea: Det är väl av ko? Eller?
3. Hamburgare då? Vad gör man det av? Bea: Kooo sa jag ju.
4. Vad är pannbiff för kött? Bea: Ko igen. Är det rätt mamma?
5. Och nötkött då, vad är det? Bea: KOKÖTT!
6. Tror du att djuren mår bra? Bea: Ja om de får mycket mat och mycket vatten. Fast de är ju inte så glada när de blir dödade.

 .

Hon hade bra koll lilla skatten:)

.

.

Rekommenderade inlägg

One thought on “MEN VARIFRÅN KOMMER KÖTTBULLARNA?

  1. Haha, när jag sade till mina barn att kött kommer från kor sa ena dottern väldigt övertygande: ”Näääää, maaaammma, det vet du väl att kött är KÖTT! Det kommer ju från kött!!!!”.

Comments are closed.