GOTLANDSMYSET

.

Ovan: det ”gamla” allrummet i huset (numera hänger vi nog allra oftast i den nya delen när vi umgås) Gillar det här rummet mycket med de där djupa djupa fönsternischerna, takhöjden, kaminen och mammas stilmix med bla Tremmesoffa + soffbord av Borje Mogensen och klassiska Laminos med fårskinn.

.

..

Lovade ju att återkomma med ett litet pastarecept! Den här rätten äter vi ofta ofta och barnen älskar den (tom Bea) – trots hettan, en rejäldos med läskig persilja och tonfisk:) Superlätt att göra och såå mumsig och receptet kommer här:

..

Ingredienser

.

4 burkar tonfisk i olja

3 krukor hackad persilja

2 tunt skivade vitlöksklyftor

2 hackade röda chili/pepparfrukter

2-3 msk olivolja

2 tsk färdig chiliolja från Ica (kan uteslutas)

1/2 citron

1 stort paket bra tagliatelle

.

Gör så här:

.

Sätt på pastavatten med rikligt med salt (nästan alla tar nog för lite salt när de kokar pasta!)koka upp och lägg i pastan. Hetta upp olivoljan på medelstark värme och fräs vitlöken tillsammans med chilin ett par minuter utan att det tar färg. Lägg sedan i persiljan och blanda och fräs lite till. Tillsätt sedan tonfisken, pressa över citronsaft och ringla över chilioljan och blanda snabbt med chiliblandningen (och ta det försiktigt så allt inte blir för smuligt.) Tonfisken ska bara bli varm. Häll av pastavattnet men ta ca 1 dl av detta vatten och häll över tonfisken i pannan (gör det lite såsigt och extra gott) Blanda med pastan och servera – mums!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “GOTLANDSMYSET

  1. Stämmer det att det ska vara 3st Krukor med persilja? Låter mycket men blir kanske inte mycket när det fräser ihop?!

  2. Hei, Fon og inspirerende blogg du har 😊
    Hva heter fonten du har brukt på overskriften/headingen?

Comments are closed.