.
Vi har fått såå mycket rabarber ute på gården i pallkragarna! Det växer så det knakar verkligen och häromdagen bestämde jag mig för att börja ”skörda” lite av detta. Är ju ett riktigt rarberfan eftersom jag älskar typ allt som är söt-syrligt..
.
.
.
Matcha alltid dina naglar med det du skördat – viktigt viktigt:)
.
.
.
Gjorde en smarrig rabarberkräm och det är ju bara extremt mycket barndomsminnen med just kräm! Fick man ju ofta hemma och hos min allra bästa vän stod det nästan alltid en nygjord bär eller rabarberkräm på köksbänken när vi kom dit efter skolan. Så mjuk och tjock och god (den får inte vara för tunn tycker jag).
.
.
.
Så svängde jag ihop en rabarberkaka också och den blev superbra! Världens godaste rabarberkaka kanske. Serverades ljummen med krämig vaniljglass eller lättvispad fluffig grädde – mums.
.
.
.
Skatterna fick alltså b å d e kräm och kaka efter skolan denna dag:)
.
.
.
Nu kanske ni blev rabarbersugna ni också söta bloggisar!?! Nedan kommer recepten!
.
.
Gammeldags Raberberkaka med mandelmassa
(recept Leila Lindholm)
.
Du behöver:
3 st ekologiska ägg
2,5 dl strösocker
50 g smör
1 dl mjölk
1 tsk svarta kardemummakärnor
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
100 g mandelmassa
1 st stor eller 2 späda rabarberstjälkar
25 g smör
2 msk strösocker
1 tsk malen kanel
smör och flagad smulad mandel till formen
.
Gör så här:
.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, rör i mjölken och nystötta kardemummakärnor och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Riv mandelmassan och tillsätt den.
Skala rabarbern och skiva den i 1-2 cm bitar. Stek den mjuk i smör, strösocker och kanel.
Fyll en smord och mandelströsslad ugnsform, 15 x 20 cm med smeten. Tryck ner de stekta rabarberskivorna.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
.
.
Superenkel Rabarberkräm med kanel
.
Du behöver:
.
5 rabarberstjälkar
4 dl vatten
1 1/2 dl socker
1 kanelstång (eller pudra i vanlig mald kanel)
2 msk potatismjöl
.
Gör så här:
.
Skölj och skär rabarberna i bitar. Blanda alla ingredienserna utom potatismjöl i en kastrull. Låt koka upp och sjuda på låg värme i ca 10 minuter. Ta kastrullen från värmen. Rör ut potatismjölet i 0.5 dl vatten. Häll i redningen i en fin stråle, vispa under tiden. Ge krämen ett snabbt uppkok. Låt svalna. Servera krämen ljummen eller kall.
.
.
Nu ska jag försöka fixa till en James Bond-outfit här! Vi är bjudna på stort Bondparty imorgon, såå roligt, och jag vet inte riktigt om jag ska vara Bondbrud eller Bondskurk… Vad tycker ni!?!
.
.
Ha en härlig fredag nu! (Här i Småstaden är det Student idag och två av våra närmsta grannar har studentfester här på gatan så det är så mysigt så. Blir alltid så rörd av just studenter. Finungar<3)
.
.
KRAM
.
.
.
Gott med rabarber!en favorit här med =) jag tycker att du ska satsa på att vara en bondbrud =) kul,med fester som har tema.Ha en fin fredag.
Kramar
Helt klart Bondbrud👍🏻 Ha en trevlig kväll
I love this cake, thanks for sharing!;-)<3
wwww.blogellive.com
Men snälla rara Petra, vem går på att bilderna är verklighet?!
Sluta nu, är detta ditt levebröd börja bli ärlig botoxbitch!!!
?? Ella, släpp fredagsvinet nu…
Alltså..? Besök inte bloggen om du störs av det, ett tips bara! :0
Oj, vad hände här? Blir så förvånad när någon plötsligt dyker upp och får nått slags helt omotiverat utbrott.
Självklart visar bilderna verkligheten, och självklart är de arrangerade och säkert noga utvalda för att passa inlägget och bloggens stil, för att inspirera den som läser, precis som en inrednings- eller mattidning.
Vad hade du förväntat dig, en bild på diskhon efter bakning och renskrapade tallrikar och formar efter att allt var uppätet?
Om det är sådant du förväntat dig finns det andra bloggar att läsa, samma sak som att man inte köper t ex ”Sköna hem” för att få veta mer om t ex konflikten i Mellanöstern.
Klart detta är ett av Petras leverbröd, det har hon väl aldrig förnekat och borde inte göra det heller. Petra har lyckats med att göra sin blogg till en av Sveriges största pga bra texter, fina bilder, inspiration etc. Det faller inte alla i smaken, det är helt ok. Men då finns det andra bloggare att följa. & vet du vad, många av dem tjänar också pengar på sina bloggar (hoppas jag, med tanke på hur oerhört mycket arbete och tid som ligger bakom en välarbetat blogg). Tycker det är ett stilrent och snyggt inlägg. Personligen är jag inte intresserad av stöket runtomkring, men dessa bilder är minst lika verkliga som de stökiga. Bara att det är bra mycket roligare att fotografera snygga saker än en diskbänk med disk, etc.
Till sist tänkte jag att din botoxkommentar faktiskt skulle kunna vara en komplimang, bara det att du inte inser det. Så här kommer lite olika definitioner av vad BITCH kan stå för:
Acronym Definition
BITCH Babe In Total Control of Herself
BITCH Being in Total Control, Honey
BITCH Beautiful Individual that Creates Haters
BITCH Beautiful Intelligent Talented Creative Honest
Håll till godo Ella! Dagens gratislektion.
Mums för rabarber!
Tycker du helt klart ska vara bondbrud á la Maud Adams – ,vackra du!!
Gud vad kul med temafest!!
Have fun!!
Kram
Är det en smygreklam jag ser??
Japp, så nu måste du klösa ut dina ögon!
Ja, för rabarber! Galet att det gått så långt nu, att det till och med görs smygreklam för ting ur trädgårdslandet. Usch.
Åh herregud vad mörkrädd jag blir av att läsa vissa kommentarer! Klart du ska vara bondbrud:) Hoppas du får en härlig helg 🙂 Kram Caroline
Bondskurk såklart, mycket coolare 🙂
Kommentaren ovan är sjuk på flera plan, är ju inte ens Petra på bilden? Men på nätet kommer alla möjliga nötter fram, man undrar hur de är i verkliga livet… Jag vill passa på att tacka för en trevlig blogg, tillhör kanske inte ”ljust och fräscht”-målgruppen och har aldrig kommenterat förut, men får alltid en så harmonisk känsla av att läsa din blogg som är väldigt trivsam och med jättefina bilder. Keep up the good work!
Hei Petra,
Så deilige rabarbradesserter. Skal definitivt prøve de:-) Tusen takk for all inspirasjon! Er det jordbærrabarbra du har i og med at kremen blir så rød og fresh?
Ha en strålende helg! 🙂
Therese
Håller med…rabarber är sååå gott!
Klart du ska vara bondbrud👠💋
Kram
Ser verkligen supersmarrigt ut!
Alltså Patsy, #botoxbitch måste ju bli din nya hashtag, alternativt bloggnamn. Fantastiskt ju.
Åh vilka härliga foton.. TACK!
i augusti flyttar vi in i vårt drömhus och till nästa sommar ska jag ha planterat rabarber. ÄLSKAR rabarber!