MIDDAGSINSPIRATÖREN

DETTA INLÄGG RIKTAR SIG TILL ER SOM ÄR ÖVER 25 ÅR

ANNONS

 

.

H i köket!

.

.

.

Bonjour mes amis!

.

.

Härlig fredag igen – hurra!

.

Här hemma ä l s k a r vi att äta god mat och jag tycker det är jätteviktigt vad vi stoppar i oss. Att det är vällagat och att vi äter bra råvaror och varierat, Väldigt sällan vi äter halvfabrikat eller barnmat som “korv och makaroner” men absolut kan vi äta billig snabbmat från hamburgeriet eller pizzerian också, så länge det är gott (och inte f ö r ofta) Jag gillar ju verkligen att laga mat och blir lite frustrerad när inspirationen tryter ibland som den ju gör..

.

Men nu kan jag, i samarbete med Viva, tipsa om deras suveräna vin & matklubb! En snygg och superbra sida med mängder och middagsrecept och det som är extra bra med denna sida är att man även får vintips till maten man ska äta. För vi älskar ju gott vin också men jag tycker personligen att det är ganska svårt att hitta matchande viner till just det man ska laga. Inte alltid man har tid att leta upp en expedit på systembolaget som kan hjälpa till med vinvalet!

.

.

 ..

Lite höstig mysig middag hemma hos oss!

.

.

God mat och rätt vin i kombo = perfekt middag. Det största middagsfavoritköket är nog det italienska och den godaste rätten jag vet är Saltimbocca (som betyder typ “hoppar in i munnen” på italienska och yepp det för denna mat på mig) Hos Viva hittar du detta recept på rätten och då med ett förslag på ett lämpligt vin att dricka till – så smidigt när idéerna tryter när man ska bjuda över lite middagsvänner (bjöd dock på risotti som tillbehör till Saltimboccan)

.

.

Är du nyfiken så kan du läsa mer och signa upp dig på Viva Vin & Matklubbs nyhetsbrev här du också!

.

.

Ha nu en härlig fredag!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

18 thoughts on “MIDDAGSINSPIRATÖREN

 1. VAR har du köpt den mörkgrå duken?? Jag har också ett stort matsalsbord, och har så svårt att hitta snygga dukar till det!

  1. Ja visst är det svårt! Denna duk i linne kommer från Himla och jag har köpt den på Midtown i Västerås.
   Kraam

 2. Vad mysigt det ser ut, jättefin dukning också 😃 Du har verkligen smak för det det där lilla extra i allt. Om ett par veckor ska vi besöka din småstad och se Lena Philipsson. Hotell är bokat men vi har ingen aning om vart vi ska äta innan. Har du något tips vart vi kan gå om vi vill äta gott? Ha en härlig helg och tack för en toppenblogg!! Kram på dig!

  1. Vad kul och TACK! Jag tycker ni ska gå till Hattfabriken, Kajplats 9 eller Frank. Eller kanske Pråmen! Den restaurangen är helt ny och ligger i en gammal båt nere i hemmen. Har inte testats än iofs men verkar fint. Ha det så mysigt!

 3. Håller SÅ med dig. Jag är också supernoga med vad vi äter här hemma och det blir sällan makaroner och köttbullar (om jag inte är iväg och mannen lagar mat *s*). Jag vill veta vad jag stoppar i mig, att det är bra råvaror, att tomaterna har exakt rätt konsistens, att köttet är ekologiskt osv. Vilket betyder att halva kvällen går åt till att laga mat *garvar* Jaja, så är det när en är envis. Kul klubb och säkert perfekt för dem som ibland behöver lite tips och inspo.

 4. Vad gott det ser ut och tack för tips om mat & vinklubben. Hemma hososs blir det nästan alltid mat lagad från grunden, blir det köttbullar o makaroner är det hemgjorda! Jag köper enbar närproducerat kött och det smakar bättre o renare o känns bättre att gynna lokala producenter.

 5. Så himla läcker dukning och inspiration!! T a c k för en jättefin blogg.
  Var får jag tag i de vita fina servetterna?

Comments are closed.