.
Åh idag gjord jag en såå himla god mjuk pepparkaka som ni bara måste få receptet på (ja jag veet att det är ett sent inlägg idag och nu är det kväll och jag ligger här soffan en våning upp fullproppad av kombon pepparkaka, högrevsburgare, glögg, chokladkaka OCH treo. Orkar inte ens gå in på den där sista detaljen – gaaah) Hoppas ni haft en fin dag iaf!? Det har jag- delvis iaf;)
.
.
VÄRLDENS GODASTE MJUKA PEPPARKAKA
(Som ni mååste prova vänner, mjuk pepparkaka är ju btw 200 ggr godare en hårda pepparkakor eller hur:)
.
Ingredienser
.
150 gram smör
3 ägg
270 gram socker
250 gram mjöl
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk bikarbonat
150 gram fet filmjölk eller gräddfil
180 gram lingonsylt
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
3. Smält smöret och ställ det åt sidan.
4. Blanda samman mjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika och bikarbonat i en bunke och ställ åt sidan.
5. Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst, minst 3-4 minuter.
6. Rör ner de torra ingredienserna och sedan filmjölk och lingonsylt, vänd försiktigt tills allt är blandat.
7. Blanda till sist i det smält smöret.
8. Häll smeten i en smord form. Grädda i ca 25-30 minuter.
1 dl florsocker
1-2 tsk vatten1. Rör samman florsockret med vatten tills du får en bra konsistens.
2. Häll försiktigt över kakan och dekorera med frusna lingon.
Mumsigt skall prova receptet imorgon ♥️
Det receptet måste jag prova imorgon, jag med!😊
Kram från Anna i Skåne
Den skal jeg prøve😊
Varför står det gram i stället för typ dl Alla har inte en våg ..Synd då kan man inte göra den goda kakan
Prova att googla gram till dl.
Hej Petra🌸 tack för receptet, kakan blev helt ljuvlig😍