FREDAGSMYSET HAR STARTAT!

.

Härrrrlig fredag idag igen mina vänner och som vanligt är Moje hemma och myser med mig! Vi kickade igång fredagen och helgkänslan med lite kladdkakebak imorse. Barnen har ju den där barnkokboken Cookies for Rookies och i den finns jättebra och smarriga recept som är precis lagom komplicerade. Maurits ville ha choklad så då fick det bli lite kladdkaka! Visade sig vara ett riktigt bra recept för kladdkakan blev supergod.

.

.

.

Kakan blev så där lite kladdseg och det var bara enkla ingredienser som alla har hemma. Here we go:

.

B U S E N K E L  K L A D D K A K A

.

 100 g smör 

2 st ägg 

2 1/2 dl strösocker 

4 msk kakao 

1 tsk vaniljsocker 

1 1/2 dl vetemjöl 

1 kryddmått salt

smör till formen 

ströbröd till formen

 

florsocker till garnering 

(2 dl vispgrädde)

.

Går så här:

.
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i kastrull, låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker (använd inte en elvisp).
Blanda kakao, vaniljsocker, salt och vetemjöl i en bunke och rör ner i äggblandningnen. Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i en smörad och bröad mindre springform med löstagbar kant  (för 8 bitar). Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter (öka eller minska tiden vid behov beroende på hur kladdig/seg du vill ha den).
Ta ut kladdkakan och låt svalna.
Sikta florsocker över.
.
.
.

.

En riktigt härlig start på dagen! Gillar ju att baka och det bästa är att göra det tillsammans med barnen. Perfekt sysselsättning och skatterna uppskattar det massor. Så ett tips från denna fyrbarnsmamma till er andra mammor – låt barnen baka hur mycket de vill! De är upptagna och nöjda, du är också nöjd och så har ni gofika sen:)

.

Och nu är Moje så där lagom sockerhög och go efter all kaka så nu ska vi cykla iväg ner till lekparken här!

.

.

Ha en FAB fredag nu darlings!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “FREDAGSMYSET HAR STARTAT!

  1. Så herlig! Kan jeg spørre om du er fornøyd med marmorbord på kjøkkenet? Er det like fint etter noen års bruk?

  2. Hej!
    Var är det för märken på Mojjes kläder? Härligt inlägg! Låter som ni haft en riktig toppendag.

  3. Å vilken söööötnos.. undrar också om marmorn håller sig fin fortfarande? Vi måste byta ut det 30 åriga köket o funderar på marmor.

    1. Hej! Vi har ju polerad marmor och den håller borta mörka fläckar jättebra. Däremot så blir det matta märken av mycket som jag tomat och juice och allt som är lite surt. Fick lite panik i början men nu är matbordet ganska jämnfläckigt haha och jag har vant mig:)

Comments are closed.