VAD HÄNDER?

.

Hallå alla finingar!

.

Looong time! Har ju inte kikat in och lämnat en hälsning sen i torsdags och ni kanske har undrat var jag tagit vägen?! Som ni ser blev det ett himla diskuterande under inlägget jag gjorde då och eftersom jag inte är gjord av stål eller något annat tåligt bloggmaterial så tog jag illa vid mig. Var självklart inte meningen att dissa vare sig förskola eller andra föräldrar och absolut inte förringa utsattheten och rädslan hos utsatta mammor och barn med hemlig adress och det trodde jag att alla som kan läsa skulle förstå. Det är SÅ svårt att inte bry sig när människor medvetet feltolkar eller isinuerar dumheter och eftersom jag är en bloggerska som får ganska mycket påhopp (och alltid har fått) så vet jag att om någon börjar skriva negativt att jag är ”si och så” och hittar på sanningar i kommentarsfältet så hakar de som stör sig alltid på (Jo ni ääälskar sånt, jag ser det på historiken) Det är svårt att släppa när det helt plötsligt är en sanning att jag är en hemsk person som medvetet struntar i utsatta människor och att jag själv gärna publicerar bilder på andras utsatta barn. Känsligt ämne som ni säkert förstår. Så jag valde då att gå in i min härliga underbara julbubbla och strunta i alltihopa-

.

Vad har jag gjort då under min frånvaro? Massa juligt kan jag lova! Bla var jag ju uppe Stockholm på möte om ett kommande stort samarbete och det gick jättebra. Sen efter det så var det jultomteracet extra allt och jag fri runt som en tomtetok på NK med kassar överallt. Vet inte hur många som kommenterade och log åt mig där jag kånkade fram med min last men har man en stor familj så har man och allt man önskar finns ju där på mitt favoritvaruhus:) (och så får man paketen fint inslagna – bara en sån sak. Värt mycket ändå;) Blev en tur på konfekttyren också och en fantastisk räksmörgås på plan 1 innan jag tog bilen hem till Småstaden igen på kvällen.

 

 

.

Vad har jag gjort mer då? Lagat massa mumsig julmat! Vi har ju som alltid julafton hos oss (värsta lyxen enligt mig då jag ÄLSKAR att förbereda julaftonen och piffa och laga massa gott) Har haft julaftonen i 16 år förutom något år då det var uppehåll och det är det bästa. Det mesta sitter ju nu i ryggraden och går på rutin. Ska väl erkänna att tidsplaneringen inte var direkt den bästa i början (de första 8-10 åren haha:) Så nu har jag gjort det mesta av det ”varma” till julbordet, revbensspjällen ligger i marinad och griljeras imorgon. Sen fryser jag in rubb och stubb och så är det bara att lägga klart i grytorna. och värma på själva julaftonen!

.

,

.

Jansons Frestelser (min favvis på julbordet tror jag) och trillade köttbullar i massor. MUMS

.

.

.

Husets chef i farten! Gillar ni min pricka blus förresten? Kanske inte syns så bra men jag äälskar den. Finns hos Modelin här (och visas i samarbete med butiken)

.

.

Vad har jag gjort mer då? Jo vi har varit ute och ätit gott och haft trevligt på DiSpagna med ett gäng goda vänner och så har det varit några besök nere på stan och Musikhjälpen. Herre vilket stort jippo detta är! Bea är den som tyckt det varit häftigast och roligast. Stan och området runt Stora Torget har verkligen varit belägrad under en vecka och jag är så himla imponerad av engagemanget och intresset. Och av alla de som medverkat och underhållit och dragit in massor av pengar till Radiohjälpen under dessa dagar (och jodå jag har också bidragit) S å fint i juletid!<3

.

Sen har jag tränat och storstädat också! Eller städat sånt där extremt råkigt som stuvat om förråd i källaren, slängt saker på återvinningen och tvättat kuddöverdrag tex:)

.

Och så har jag faktiskt myst en massa. Ätit massa chokladkolor och druckit litervis med julmust och börjat följa en ny spännande serie (Innan vi dör på Viaplay) som jag faktiskt ska kika på nu! Har stoppat fossingarna i en fotmask och ligger här i pyjamasen och väntar på tvsällskap:)

.

Ha nu en finfin kväll  nu så ses vi imorgon igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

45 kommentarer till “VAD HÄNDER?

 1. Vad har du börjat med för serie på viaplay? Du skrev tidigare om en serie som du tittade på (jag kommer inte ihåg vilken) men var glad över ditt tipps för den var bra!

 2. Fina bilder på dig i ert fina kök. Blir verkligen mörkrädd av vissa kommentarer här inne ibland. Är du säker på att det inte är samma person som skriver i olika namn? Känns nästan som det när man läser. Det mest intressanta är ju däremot att denna eller dessa personer som ständigt retar sig på det ena och det andra du skriver ändå verkar gilla din blogg eftersom de klickar sig in här hela tiden. Här har du i alla fall en trogen läsare som älskar din blogg. Kram till dig/ Caroline

 3. Du får alltid lite kritik från mig. Ibland undrar jag om du skriver lite medvetet för att få trafik till bloggen, för jag vill tro du är smartare än så.
  Du är verkligen den perfekta hemmafrun som fixar med städ, tvätt, inredning och mat! Måste vara super för H att allt är fixat och skönt att få göra det på sitt sätt 😍 är faktiskt avis här.

   1. Att jag är avis på henne?
    Skulle vara en dröm att vara hemma och fixa och hinna med allt, tror jag skulle vara en mer harmonisk människa faktiskt.
    Eller menar du att jag ibland tror att man skriver på ett visst sätt för att få mer kommentarer?
    Berätta och stilla min nyfikenhet 🙂

    1. Det är nog din negativa och sarkastiska ton hon syftar på. Det var iallafall den jag själv reagerade på. Ditt sätt att skriva på lämnar en bitter eftersmak i munnen. Du förstår kanske inte vad vi menar för det är säkert bara sån du är som människa…

    2. Nja, jag menade mer din hjärtliga ton. Du känns omtänksam och välmenande i dina kommentarer, så där som människor gör som gillar sig själva (och ofta därigenom andra). Som en härlig aura helt enkelt 😁

   2. Ja visst är det sorgligt att folk som är egna-företagare och inte har något kontor att gå till ofta får stämpeln att de inte har något jobb alls.

  1. Din kommentar har en syrlig och otrevlig underton.. Hemmafru? Varför ens skriva så? Petra är inte en hemmafru, det vet alla som läst bloggen. Jag har inget emot hemmafruar, alla väljer sin vardag.

 4. Jag blev också illa berörd av vissa kommentarer i torsdags, förstår att du tar time out. Har faktiskt inte rätt ord för vad jag tycker men jag har följt dig sedan 2009 och tycker du är en sån himla fin och fantastik människa och som ändå får ta så mycket (ursäkta uttrycket) skit. Så onödigt och skrämmande hur vissa behandlar andra över nätet. All lycka till dig och stor varm kram💕

 5. Jag älskar din blogg och har läst den i många år. Jag blir mörkrädd vissa gånger då man läser kommentarerna. Brukar inte göra det då det oftadt är knäppgögar som lämnar… Att det finns så MYCKET skräp där ute… Dom flesta här som läser din blogg är förhoppningsvis normala och förstår vad du menar, medans skräpet är dom som syns.. Tråkigt! Jag älskar din blogg, du inspirerar oss normalbegåvade. Bry dig inte om dessa knäppisar… kram och fortsätt precis som du gör, vi fattar som sagt 🙂

 6. If it was my blog I, would block the people that consistently leave negative comments and feel the need to cause constant trouble.

 7. Förstår dig. Blir glad när du skriver om att du bidragit till Musikhjälpen. Sverige har blivit ett kallt land med många utförsäkrade och över 100 000 barn som är hemlösa..

 8. Hej! Kan inte annat än att säga att jag är ledsen för din skull. Snälla fortsätt och låt inte dessa kommentarer vinna över din arbetsglädje.

 9. Det gjorde du helt rätt, jag förstår inte hur du står ut ibland. Du ser ut att haft en riktigt härlig helg!

 10. Nu får jag dåligt samvete för att jag kommenterade, mina kommentarer var mer riktade till andras kommentarer, men ändå, de tar ju säkert också illa upp, man låter ju så mycket hemskare i text än vad man skulle ha gjort i verkligheten, förlåt! Jag förstår faktiskt inte hur ni bloggare orkar med att ha kommentarer under alla inlägg, men jag är glad att ni gör det, för jag är ju faktiskt in här av en anledning, jag älskar din blogg! Så massa kramar till dig och till dina följare!

  1. Sluta kalla mig för människan tack, bra nedlåtande. Jag heter Petra. Och nu handlade det inte om kritik för något jag gjort och sagt utan påhopp och kritik som inte hade något alls att göra med det jag skrev.

   Vill du bli kallad människan? Du gillar av historien att döma att köra härskartekniker men vill du ha sånt själv tillbaka? Och vill du bli anklagad för sånt som inte har med dig och det du står för att göra? Tror inte det.

  2. Herregud. Människan får väl räkna till 100 innan hen slänger ur sig någon idiotisk kommentar.

 11. Hej och tack för ett inspirerande och positivt inlägg! Blev ännu mer pepp på jul o mys än vad jag var före ( och det är var jag ganska rejält innan :). ) Skönt att höra att fler förbereder julbordsmaten nu. Förra söndagen trillade vi viltköttbullar på nästan 3 kg(!) färs som nu ligger i frysboxen o väntar till julafton tillsamman med lite annat julgotter. Älskar
  att gå på NK, men shoppar sällan där, fick dock presentkort där som går ut nu i dagarnas som jag utnyttjat.
  Innan vi dör följde vi när den gick på SVT . Så himlans bra tyckte vi!
  Kram & tack för inspon du bjussar på!

 12. Hej! Har kikat in här dagligen i flera år, och lämnar alltid din blogg inspirerad – och imponerad över hur du tar ditt jobb på största allvar. Bra inlägg och toksnygga bilder. (arrangerade och redigerade) Vet hur mycket tid det ligger bakom då jag själv arbetar med ord och bild. Fast jag jobbar inte 24/7 som ni bloggare gör. Fortsätt göra det du gör, för du gör det så himla bra. Jag tänker då fortsätta att kika in 🙂

 13. Hej Petra!
  Jag har inte orkat läsa alla kommentarerna från inlägget ”att dokumentera gullungar”, men när jag läste inlägget tänkte jag ”here we go again”. Det blir ju så alla gånger du skriver något sådant och sedan blir du av förklarliga skäl ledsen och skriver inte på några dagar. Och så är där en massa människor, inklusive jag, som tycker synd om dig och skriver peppigt tillbaka.
  Om du inte vill ha den här soppan så skriv att du förstår de utsattas sida redan i inlägget, så slipper du och vi allt det här.
  Det folk retar sig på är väl att du verkar se det enbart ur ditt eget perspektiv och inte skriver i texten att du förstår att barn som varit utsatta för övergrepp och familjer på flykt lever farligt i dagens digitala värld. Jag tror visst att du fattar det, men när du inte skriver ut det så triggar det några.
  Ha en fin jul nu och fortsätt strö glitter omkring dig i din egen och vår vardag.
  Kram

  1. Det var precis det jag menade med mitt inlägg.
   Bra skrivet, och på ett bättre sätt än vad jag skrev det.
   Mvh Åsa

  2. Tack för din kommentar! Jag förstår vad du menar men det där blir så svårt ändå. Ska jag skriva i inlägg att jag förstår de utsatta barnen och kvinnorna när jag överhuvudtaget inte skriver om utsatta barn/kvinnor? Inlägget handlade från min sida enbart om GDPR, som pedagogerna hänvisade till, och konsekvenserna av det. Att jag förstod att man inte kan fota/filma men att det är tråkigt att inte kunna filma/fota och aldrig någonsin igen. Inlägget handlade inte om förföljda kvinnor/barn och skyddad identitet. Att jag inte skriver om något betyder INTE att jag inte har förståelse. (Jag är inte dum, jag förstår att det är farligt att synas om man är under hot) Att jag bara ser saker ur mitt perspektiv osv. Det var i kommentarsfälet det började handla om något annat.

   Det är där det blir så fel, en del läser hej vilt in saker och åsikter som inte finns där. Målar en bild av mig som inte stämmer alls och problemet ligger väl hos dem som verkligen bara vill se mig som en dålig person. Och åter igen, jag tycker inte att man ska fota barn och vuxna som inte vill eller bör eller godkänt det. Och jag FÖRSTÅR att barn/mammor som är förföljda har det hemskt och inte kan och vill synas. Och jag tycker synd om dem och om förföljda män och om misshandlade män och kvinnor och barn. Och jag tycker så synd om svårt sjuka och de som inte har pengar så att det räcker. Och om ensamstående som sliter och om mobbade och kränkta och olyckliga. Även när jag inte skriver om dem.

   Kram

   1. Ja precis så. De flesta fattar ju det, men inte de som vill använda dig för att dra igång meningslösa konflikter. ❤️

   2. När jag läste din text förstod jag precis vad du menade. När jag sedan läste en del av kommentarerna (orkade inte läsa alla…) undrade jag om vi verkligen läst samma text? Kan inte förstå hur man kan vända och vrida och tolka in sådant som inte står, om det inte är just för att skapa debatt eller såra. Och det hoppas man ju syftet inte är…

   3. Jag tyckte det framgick klart vad du tyckte var tråkigt med fotandet. Förstår varför man som pedagog också ger en enkel och kanske inte alltid sann förklaring eftersom de till skillnad från besserwissrarna här inne inte ville dra uppmärksamhet till folks ev situationer. Du är framgångsrik, har det bra( pga hårt jobb tror jag), fin familj och du är lycklig. Alla kvinnor är inte det och då skall tydligen ingen få vara det. Sorgligt tycker jag, båda aspekterna. God jul!

 14. Men snälla ni som inte kan hålla er från att skriva otrevligheter, nu får ni väl ge er! Börja inte om på nästa inlägg att skriva kommentarer som vi alla klarar oss utan! Låt oss som gillar Petra och det hon skriver få ha ett trevligt kommentarsfält. Handlar väl för tusan inte om att lära sig ta kritik!!!!!! Hoppas Trolljägarna kommer på besök, fruktansvärt vilken låg nivå att sitta gömd bakom sin dator och skriva sånt trams som ni gör. Antar att ni blir triggade av att vi andra följare blir upprörda. Skaffa ett liv!! Det brinner till på riktigt när jag läser era dumma kommentarer.

 15. Jag älskar din blogg. Läser din blogg varje vecka. Jag läser endast tre bloggar och din är en av dem. Fortsätt som du gjort….ville bara att du skulle veta 😊.

 16. Så mysigt!!
  Vill bara säga att din blogg är BÄSt och du är BÄSTA BLOGGERSKAN! Strunta i elaka troll! Kram <3

 17. Jag tycker också att det är urtrist att man inte får filma och fota minnen som luciatåg längre. Som tur är så går vi på en superliten privat förskola nu där alla är ok med att man filmar/fotar. Det är ok att få känna sorg över det, kände likadant med vår förra fsk. Jag är helt med på vad du menade.

 18. Skärpning Petra! För det första: varför skriver du ett långt kritiskt inlägg om något som du bara får acceptera? För det andra: om du gör det, d v s skriver ett inlägg som du kanske redan vet kommer att skava, strunta i kommentarerna! Du vet ju vad du menar och det får väl räcka för dig??? Jag har följt och gillat din blogg läääänge och fortsätter med det för att den ger mig idéer och inspiration på många sätt.Blir bara irriterad du skriver i inlägg om hur illa du tar vid dig av kritik. Det hör väl till? Tänk efter före, sluta blogga eller rent ut sagt: sk*t i alla elaka missuppfattande styggingar!

  1. Säger man verkligen ”skärpning” till någon? Någonsin?

   Bara för att man bloggar behöver man inte ta vad som helst, framför allt inte kritik om något hon inte ens nämner. Jag blev uppriktigt förvånad när jag läste kommentarerna. Hur är det möjligt att så kapitalt missa vad Petra skriver?! Jag skulle nog säga att hon gjorde just det du kräver, tänkte efter före, men det är omöjligt att veta exakt vad folk tänker hitta att hacka på.

 19. Jag kikar alltid in till dig, du gör trevliga inspirerande inlägg och tar fina bilder.
  Precis som med andra bloggar, tidningsartiklar om mode inredning mm så har vi inte samma smak o åsikter alltid och det stimulerar oxå och får mig att fortsätta läsa din fina blogg.

  Skulle jag få för mig att inte gilla din blogg/inlägg mer så är det enkelt att sluta läsa mer helt enkelt.
  Att börja ordkriga är på en blogg verkar ju rätt barnsligt, eller hur

 20. Jisses vilket liv det blir av typ ingenting. Har sett en del bloggar som inte lägger ut kommentarer förrän de granskats (nu vet jag ej om det är så här för det var ett tag sedan jag lämnade en kommentar). Att man skulle kunna välja att inte lägga upp de alltför syrliga och elaka kommentarerna, eller de som uppmuntrar till en ilsken så kallad ’debatt’ i kommentarsfältet. Det kanske vore ett alternativ.
  Kram

 21. Du är så himla duktig och inspirerande i köket, så nu blev jag lite sugen på att laga julmat redan nu som man kan frysa in, skitsmart ju! 🙂 Köttbullarna passar finfint att frysa, men hur gör du med Jansson? Fryser du in den också? Tänkte att den blir tråkig eftersom det är potatis…*nyfiken*

 22. Har alltid gjort revbenen dagen innan, men när jag lästa din version blev jag nyfiken. Har du recept på dina revben? Tar tacksam emot det i så fall 🙂 Tack på förhand (och tack för din blogg).

 23. Jag håller med dig till 100% och då är jag ändå förskollärare.
  Det är skittråkigt att inte ha några minnen från de där första små luciatågen.

  Det betyder INTE att jag inte förstår varför eller på nåt sätt förringar alla de som lever under hot och med skyddad identitet.
  Det ena utesluter ju liksom inte det andra.

  Men som mamma tycker jag det är supertråkigt!

 24. Hej fina fina Petra!!
  Nu bara måste jag skriva till dej, jag har följt din blogg länge,och vill att du ska veta hur mycket den betyder för mig! DU är en sån fantastisk inspiratör och jag blir så glad av din blogg! DU har fått mig att hitta livsglädjen när den i perioder i livet inte alltid varit på topp. Fast jag inte känner dej på riktigt så är du en vän som finns där, genom dina fina bilder och dina roliga och uppiggande inlägg. DU är min favvis-influencer!
  Massa kramar till dej och en riktigt God Jul!

Comments are closed.