VÅRKRISPIGT

INNEHÅLLER REKLAM/ANNONSLÄNK ÅHLENS

.

Igår var jag på stan och torget och köpte snittisar till långhelgen som väntade! Måste ha huset fullt av härliga vackra blommor då och nu är det ju viktigare än någonsin med fint och mysigt hemma eller hur. Älskade dessa franska tulpaner så de fick stå på sidobordet i salongen i Kählervasen (sett att många frågat om denna) Snäckskålen bredvid är btw från Newport om någon undrar över den:)

.

.

.

Vi hade våra storisar hemma på valborsmiddagen och det var så mysigt! Jag dukade vårigt i matsalen med pioner och linneduk. Sen försvann de iväg ut en sväng med sina vänner men de är så himla duktiga tycker jag. Aldrig att det är stökigt eller tokfest eller så utan de sköter sig så bra. Väldigt nöjd mami! Lolo och hennes toksöta bästis hänger mycket hemma hos oss och är bara allmänt genomgoa och jag älskar det<3

.

.

.

Bjöd familjen på sparrissoppa till förrätt (det är ju säsong för fina primörer och sprarrisen är bara SÅ fin nu. Vi äter MASSOR) och den blev en succé! Enkel och len och krämig. Ni måste prova:

.

S P A R R I S O P P A

4  personer

.

Du behöver: 500 g färsk grön sparris, 5 schalottenlökar, 5 dl vispgrädde, 5 dl kycklingbuljong, 1 dl vitt vin, salt och svartpeppar

.

Gör så här: Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.

.

.

 

.

Till huvudrätt blev det lyxig Räksmörgås! Kändes årigt och H ääälskar räksmörgås. Enkelt att fixa och jag gör min så här:

.

L Y X I G  R Ä K S M Ö R G Å S

4 personer

.

Du behöver: ca 600 gram skalade färska räkor, 4 skivor smörstekt Leavain, blad 2 kruksallad, ca 2 dl cremefraiche + 2 dl majonäs (som blandas med salt och vitpeppar) 4 hårdkokta ägg (7 mindre i kokande vatten är perfekt) ca 2 dl picklad rödlök, 4 msk svensk löjrom, 12 körsbärstomater, 4 citronskivor och dillvippor.

.

Gör så här: Rör ner ca hälften av räkorna med majonäsblandningen. Montera sedan ihop dina smörgåsar med sallad i botten, räkröran på den och sen resten ovanpå.

.

.

.

Mumsfillibabba.

,

,

.

Maj = piontider! Färgklicken jag igår i s å skön snygg rosa linneskjorta (verkligen tips!) härifrån

.

.

Och idag är det första maj! BÄSTA månaden på hela året. Åh. Det är bara så himla fint nu och allt blir grönt och ljust och livet känns lite skönare och enklare inte sant. Sen har jag födelsedag bara en sån sak haha (och mamma fyller, svärmor fyller och Moje fyller samma vecka) Och det är dessutom även vår bröllopsdag nästa vecka tjohooo! Det ska firas men hur är frågan, hmmm  (Vår planerade weekendtrip är ju som alla förstår inställd)

 

När jag var liten så vår 1:a maj en ganska allvarlig dag vad jag minns! Vackra långa morfar gick  i tåget på Folkets Park och sen cyklade han ut till oss på landet och åt bullar och drack kaffe och satt med långa benen i kors (alltid benen i kors) och pratade arbetarrörelse med mamma (Min pappa var nog ute och krattade gårdens grusgångar eller något då haha. Jag är nämligen uppvuxen med två föräldrar med totalt olika politiska åsikter och bakgrund och de pratade ALDRIG politik eftersom de tycker så olika. Väldigt klokt:) Jag gick förresten med i en  protestmarsch med mamma en gång när jag var ett hippiechild. Fredsmarschen på  Gotland 1981! Det ni – Mah-jongkläder, peace och proggmusik:)

.

Ha nu en fin första maj alla!

.

KRAM

.

.

.

10 kommentarer till “VÅRKRISPIGT

  1. Vilket härligt inlägg både med kläd-, inrednings- och mattips och ett mysigt minne dessutom 😊

  2. Dear Petra, how nice is your 1. March. So Lovely. What Shell is on your Board, i would like to know. Many greetings.

  3. Så härligt inlägg och så fin du är i den blusen!💕
    Kram från ett ☀️-igt Skåne

  4. Hej Petra
    I inlägget “påskriset” undrade jag var du köpt ditt fina sidobord. Nu ser jag det i detta inlägg också. Om du inte vill svara på frågan så bara skriv det, jag tar inte illa upp. Är bara så sugen på bordet. Majkram från Monica

    1. Blev också nyfiken. Letade i arkivet och tror det är från Asplunds – Tati serien. Allt gott!

  5. Vilket fint inlägg! Ska testa sparrissoppan. Kul att läsa om dina föräldrar och politiken 😊

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg