JAAAA DET BLIR STUDENT I JUNI!

Bild: Nordicnest

.

Hurraaaa och tack Västerås gymnasieskolor att ni lyssnade på mig! (skoja;)

Nej men så k u l och skönt att det har kommit ett beslut för idag kom Trulle och berättade att det blir student den 5:e juni med mösspåtagning och betygsutdelning och utspring klassvis i skolan med de närmaste anhöriga på skolgården (men precis som jag förslog yes!) Ingen studentfest och flakkortege så klart men ändå. Studenten  blir av! Har man en blivande student är detta l y c k a kan jag lova. Så nu är det en mamma här som plötsligt måste ta tag i detta. Det var tänkt att det skulle vara chapagnefrukost här – hur blir det med den? Vi kommer så klart ha en liten mottagning här hemma för släkten efteråt men hur roddar man den år 2020? Tält måste vi nog ha… Hm…En del  att fundera på. Och dekorationer och presenter och hej och hå måste jag fixa! Dags att ta tag i detta, om en månad är min älskling s t u d e n t. Oh my så märkligt ändå!

.

KRAM

.

.

.

23 kommentarer till “JAAAA DET BLIR STUDENT I JUNI!

  1. Men så kul för Truls och alla andra blivande studenter. Med planering och sunt förnuft kan det nog bli hur bra som helst sett till omständigheterna. 😊

  2. Åh vad roligt det ska bli att följa dina förberedelser för studentmottagningen!

  3. Jaaa!, samma hos oss, vi är så glada för det. Jag har beställt en massa studentdekorationer iaf, kostymen är också beställd, men mycket kvar att planera förstås!

  4. Glad för ungdomarnas skull men då måste alltså lärarna rodda i detta i Corona-tider?

    1. Mia!
      Exakt vad vill du med den kommentaren?
      Är det Petra som skall stå för svar om hur lärarna har det? På en skola arbetar många olika professioner. Som alla gör det de är bäst på. Så du behöver inte oroa dig. Lärare och övrig skolpersonal är vana att trolla med knäna!

      Mvh Lärarassistent

      1. Jo, jag skrev ju att jag är glad för ungdomarna och det är vi ju alla. Menade inte att ställa någon mot väggen. Det var bara en fundering för vi har ju ändå en pandemi. Men jag litar på lärarna! De är våra hjältar!

  5. Vilken lättnad, det har ju varit så synd om alla blivande studenter i år! Även om det inte blir att ”slå på stora trumman” så är ju mösspåtagning och utspring minnen för livet ingen student sannolikt vill vara utan <3

    Ha en fin kväll, här i Stockholm är kvällshimlen magisk 🙂

    //Caroline

  6. Så glad för er och studenterna🇸🇪! Trulle kommer få en helt fantastisk student🤗
    Kram

  7. Så himla bra att man hittat en lösning! Kommer själv har en student om några år och vill så gärna se dina förberedelser och firande på ett klassiskt snyggt studentfirande som jag vet att det kommer bli med dig vid rodret 🙂 Stor inspokälla!

  8. Håller med att det så klart är kul för alla studenter. Tror dock att för skolor och lärare kommer att bli ett styvt jobb att försöka se till så att alla håller distans etc. Viktigt att komma ihåg är väl också att det fortfarande är förbud mot sammankomster över 50 personer.

    1. Fast det är väl inget du behöver påpeka för Petra som du vet är väl medveten om de restriktioner som gäller.

      1. Skönt att du har synpunkter på mitt inlägg. Jag fick ju inte skriva något, mycket märkligt.

      2. Pethra..är du ngn privat kritiker här inne? 🤔 du är liksom på många som tycker ngt annorlunda. Låt alla ha en åsikt.

        1. Åsa, L mfl …Pethra omyndigförklarar Petra verkar det som eftersom hon hela tiden måste gå in i något försvarsläge åt henne vilket jag aldrig har förstått för många kommentarer som här är ju rent allmänna funderingar.och om det är andra kommentarer så tror jag Petra kan svara för sig själv.. så frågan är vem som hugger på vem 🙂 kanske lite självrannsaken skulle behövas Pethra…Roligt för dom som ska ta studenten iaf…..

          1. Du och L mfl lämnar ju ofta ganska dissande neggokommentarer hos mig och Pethra har lämnat massor med härliga glada peppande hälsningar! Ibland så förklarar hon också på ett tydligt och respektfullt sätt vissa saker En mycket uppskattad kommnetarslämnare är denna Pethra för mig och vet du, jag är glad att hon förklarar saker när jag inte orkar eller hinner (eller vill) Så TACK Pethra (och de som behöver lite självrannsakan här inne är nog vissa andra:)

            Peace

          2. Jo..sant..men lämnar också en hel del trevliga kommentarer som du inte verkar vilja se.. Allt är inte toppen jämt, varken hos mig el dig. Vill du bara omge dig med ja-sägare som stryker medhårs? Då undrar jag hur du utvecklas..

        2. Åsa, jag håller med dig, undrar också hur man ska utvecklas och bli bättre om man bara har ja-sägare omkring sig.
          Sen är det ju också så Petra, att du driver ett företag och tjänar pengar på oss som besöker din blogg. Då får man ju också tåla att folk kan vara kritiska till innehållet i bloggen. Precis samma som för företag som säljer tex. ruttna bananer, dålig jämförelse kanske men du förstår nog vad jag menar.
          Man kan inte alltid vara överens och det är utvecklande att höra andras syn och åsikter i olika sammanhang.
          Jag tittar in här för att jag tycker du har ett vackert hem, och sedan finns det inlägg där jag tycker helt annorlunda. När man väljer att skriva om personliga åsikter m.m. så måste man vara beredd på att andra tycker annorlunda. Och det är väl det fina med Sverige ändå, att vi är fria att tycka vad vi vill.

  9. Åh så roligt att höra!!
    Glad jag blir för honom/er och alla andra som förhoppningsvis får en liknande lösning 🙂

    Min son slutar 3:an till sommaren och lämnar då lågstadieskolan för gott men de ska inte ha någon avslutning med sång, dans och olika uppträdanden som de brukar ha på den skolan, så fruktansvärt tråkigt.
    Sånghäftena de fick med sig hem efter sportlovet ligger orörda hemma..
    Även om man fattar läget så önskar man ändå att de hade kunnat ordna nånting, det brukar vara så fint och känslosamt och nu ska de i princip säga hejdå till varann som efter en vanlig dag. Vi föräldrar vill ju avtacka lärarna de haft och hurra för både dem och elever.
    Känns verkligen sorgligt.
    Skitvirus..

  10. Å, visst är det ändå en lycka mitt i denna tid, min dotter får oxå ett litet utspring från Polhemsgymnasiet i Göteborg men tyvärr inget bal,studentfester mm. Tänker dock inför festen vi ska hålla i, hur gör vi med mat? Vi kan ju inte ha buffé som alla ska gå och ta av utan man får ju ha någon form av upplagd tallrik med mat, vill gärna höra hur du/ni tänker göra?
    Kanske kan vi ”studentbolla”?
    Kramis Åsa

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg