TULPANER & MIGRÄN

.

Vi har ju två ingångar till vår tomt, eller två infarter med två par järngrindar! Vi den ena grinden kommer man direkt till entrén och den andra är vid garagenedfarten och det är där dagens pics är tagna!  Planterade så himla söta tulpaner där i höstas som gör mig glad varje gång jag parkerar bilen. Ljuslila och ljusgula liljetulpaner, så hela fräscht vårigt. Får ju en hel del trädgårdfrågor varje år och det är så kul men jag är ju typ usel på att skriva upp vad jag planterar. Så jag vet inte vad tulpanerna heter. Men gruset (som jag får undringar om) är vanligt gårdsgrus. De rostiga kanterna är från Åsby. Pilträden ser ju ut som skruttprutt just nu men de var ju tvungna att beskäras hårt (pilar tar alltid igen sig och klarar tuff sk samling) men rosorna efter gången mår däremot prima! Till vänster vid vid avenbokshäcken har jag mer eller mindre bara Brunnäva som förökat sig maaassor och tål torka och skugga jättebra. Till höger har jag bla två stora formklippta buxbom, en klotsyren, två vita rosor, myskmadra, höstanemoner, liljor, funkior och en halvglad en .

.

.

 

.

Trädgården börjar ju precis vakna nu och först kommer lökarna och jag älskar tulpaner! Fast det gör väl alla:) Hatar btw att vi har ful asfalt på garagenedfarten. Vill ju ha smågatsten buhuuu

.

.

,

Här är en extremt torr plats då det liksom är en uppbyggd stenhög men nu har jag bara ett virrvarr av marktäckarna vintergröna (som jag tycker är så fint och som faktiskt trivs där i solen) klematis och och murgröna här. (Och ett litet prydnadsträd som jag inte vet vad det är) Som jag berättat så gillar jag det stökiga varvat med jättestrama i trädgården. Formklippt och krattat och ansat med vilt och romantiskt – då blir det finast:)

.

.

Så det var en liten glimt av trädgården! En annan dag visar jag något annat:)

 

..

Nu ska jag gå och spraya Zomig nasal här för oooh my vilken envis dryg migrän jag har idag igen. Fy. Tror jag måste boka lite ny botox asap. Men till dess migärnnäspsray och sura godisar som H ska få ska och köpa (jo det hjälper faktiskt lite mot huvudvärk – prova!:)

.

Ha nu en mysig kväll girls!

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “TULPANER & MIGRÄN

 1. Om Botox och surisar hjälper så tar man botox och surisar😉, vem vill ha migrän liksom? Hoppas det ger sig💕

 2. Hoppas migränen ger sig!
  Vilka fantastiska vårbilser. Här uppe i norr har vi fortfarande snö kvar på gräsmattan och väntar på islossningen på Kalix älven. Vi har ett avlångt land!

 3. Din trädgård är så fin!! Min favorit 🙂 Uppskattar dina trädgårdsinlägg! Gårdsgruset ni har, är stenarna rundade eller skrovliga? Vi ska lägga grus på vår gård men funderar på vilken struktur gruset bör ha.

 4. Så himla fina rabatter! Här får vi inte ha en endaste tulpan ifred för de där vackra rådjuren… inte så kul faktiskt med tulpaner utan själva blomman 😉 Jag måste också fixa lite mer perenner på baksidan. Tack för fin inspiration och hoppas du mår bättre idag!
  /Maria

 5. Ska testa tipset om sura godisar mot migrän! Älskar surt så det Blir en bra ursäkt att äta åtminstone! Krya!

 6. Jag säger det igen, vilken trädgård! 😍

  (och tack för kommentaren i föregående inlägg 💕)

 7. Vackra, spetsiga blommor!
  Jag tar Pronaxen mot migrän, bästa jag har testat. Hoppas du mår bättre nu.
  Får jag fråga vilken hus fasad färg ni har använt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *