RABARBER

.

Tre av det bästa jag vet på samma bild – Mojelito (givetvis) körbärsblom och egenodlad rabarber!:)

.

.

.

Gullnosen fick hjälpa till och skörda idag med för o det blev rabarberkakan igår (denna) så blev det en rabarberpaj idag! Man kan inte få för mycket rabarber för oooh my så gott det är. Ska nog göra kräm imorgon haha:)

.

.

.

Moje tog så klart jeepen till köksträdgården och tillbaka. Coolast på Stallis tror jag:)

.

.

.

Gillar att baka paj i den här lilla franska formen jag fått av mamsen! Receptet ni ska få på knäckig rabarberpaj passar just i en sån lite mindre variant. Så ni tänker på det. Lagom som efterrätt för 6 personer:)

.

.

.

Sååå god. Så där lite seg och kolaaktig ni vet med krisp från havregryn och syrligheten från rabarbern. Serveras bäst med riktigt god vaniljglass (Min favvo är från Häagen-Dazs)

.

.

K N Ä C K I G   R A B A R B E R P A J

,

Du behöver: 500 g rabarber, 2 dl havregryn, 2 dl socker, 1 3/4 dl vetemjöl, 1/2 tsk bakpulver, 1 krm vaniljsocker, 1 krm salt, 125 g smör, 1/2 dl vispgrädde, 1/2 dl ljus sirap, smör till formen

Gör så här: Sätt ugnen på 150°C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form (ca 26 cm i diameter). Bred på smeten. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.

Servera ljummen med vaniljglass!

.

.

.

Mums tyckte Moje med<3

.

.

Nu ska vi ha söndagsmyset här med  Bad Boys For Life (alltså man äälskade ju de där Bad Boysfilmerna eller hur:)

.

.

Vi ses imorgon igen snyggingar!

.

KRAM
.

.

.

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “RABARBER

  1. Visst är det härligt med rabarber! Det är liksom uppstarten på sommaren, eller hur? Vi har hunnit att göra en rabarberpaj hittills här på öjn men det får bli en till redan i morgon. Vackra bilder! Kram //Tina

  2. Just det receptet brukar jag göra, den blir såå god.
    Älskar dig blogg och dina inlägg(inklusive behandlingar).
    Fortsätt som du gör!. Du såg strålande fräsch ut i lördags!

  3. Hej Petra och tack för din snälla kommentar inne hos mig. Tack för receptet, älskar knäckiga pajer med mycket vaniljsås, så jag hoppas mina växer till sig lite mer så jag kan göra några egna.
    Kram Helena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *