SNABBA HONEYCOMB CANNELLONI

.

En gryta full av fyllda pastarör!

.

.

Heeeej nya vecka!

.

Yes måndag igen men ännu en kortvecka tjohooo! Moje som har stängningsdag på onsdag på föris går bara två dagar den här veckan så det gäller att hinna med mycket idag och imorgon. Har flera uppdrag som ska fotas så det gäller att vara effektiv här!  Och apropå effektiv vänner, jag gjorde en himla snabb och smarrig Cannelloni igår som jag måste tipsa om. För de flesta älskar ju Cannellonis men det kan ju vara kladdigt och meckigt att fylla de där klassiska italienska pastarören. Men då finns det en variant – Honeycomb Cannelloni! (Dvs bikupa pastarör på vanlig svenska:)) Dus ställer helt enkelt rören i en gryta med köttfärssås. Sååå smart och mididgt och precis lika gott…

 

 

.

Middagen serverad – pasta med mustig köttfärs är verkligen sån där mat alla uppskattar

.

H O N E Y C O M B. C A N N E L L O N I

4 personer

,

Du behöver: 600 g nötfärs, 1 stor gul lök, 1 1/2 dl rött vin, 1 burk krossade Muttitomater, örtsalt, svartpeppar, en nypa socker, oregano, timjan, dragon, 3 dl creme fraiche, 2 dl grädde, 2 dl vällagrad ost (jag tog grevé), 1 förpackning cannelloni

.

Gör så här: Värm ugnen till 220 grader. Skala och finhacka löken och stek den mjuk i en gryta. Tag ur löken och bryn köttfärsen i grytan, tillsätt vin, krossade tomater, örtsalt, peppar, socker, örter och löken. Låt puttra och smaka av med eventuellt lite mera salt. Stick sedan ner cannellonin i köttfärsen. Vispa samman creme fraiche, grädde och salt till en tjock kräm och häll detta över köttfärsen och pastan. Riv osten och sprid ut den i ett jämnt lager. Ställ in grytan, utan lock i nedre delen av den varma ugnen och gratinera i ca 40 minuter. Pastan skall vara mjuk och osten skall ha fått fin färg. Klart!

.

 

.

M u m s

.

Hoppas ni mår bra vänner?! Eller kanske några av er  just nu är sjuka i Corona? Känns som att det kanske är på väg åt rätt håll nu eller vad känner ni?<3

.

Nu – åka och hämta paket på posterminalen!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

16 kommentarer till “SNABBA HONEYCOMB CANNELLONI

 1. Men huuuur gott och smidigt lät inte det där! =) Stort gilla på mat som man slänger ihop och gör klart i ugnen! Sånt man gärna lagar mycket av när man har stor familj 😉 Tack för recept, det ska testas!
  Här mås det bara bra. Ingen sjuk bland mina nära och kära, och nu hoppas vi verkligen att det håller i sig den här känslan av att det är på väg åt rätt håll. Bara fortsätta att använda huvudet, hålla avstånd, tvätta händer och allt det där 😉
  Här har jag också hämtat ut ett gäng paket hos posten, med lite av varje.

  /Maria

 2. Den känslan har inte jag, inte alls. Jag ser däremot att folk nu är trötta på förhållningsregler och lever på precis som vanligt(ngt som många tolkar att nu lättar det) vilket innebär att du, jag och alla andra blir smittade om några veckor. Viruset bara tackar och tar emot fler offer. Och sjukvårdspersonalen får fortsätta slita tackvare vår lathet att inte orka detta jobbiga som pågått några få månader.

  1. Håller helt med dig Camilla!
   Nu måste vi alla tänka till och inte rusa iväg och ut. Tänk på våra sköra och hjältarna inom sjukvården.
   Jag tror att rapporteringen av Corona blivit ”vardagsmat” och därför tas restriktionerna inte lika allvarligt längre.

 3. Älskar dina recept, både de mer lyxiga och de som är mer vardag! Detta recept skall jag testa imorgon =)

 4. Måste testa detta smarriga recept. Jag är inne på min 5e vecka nu med konstiga symptom. Feberfrossa fast ingen feber (temp 37,5) konstig i bröstet. Lite påverkad i andningen. Huvudvärk som kommer och går. Allmänt trött och slö. Ena dagen känner jag mig bättre sen andra dagen sämre igen. Tur man har en egen gård så man törs vara ute. Annars håller jag mig här hemma i karantän. Börjar bli tråkigt men får hålla ut. Hoppas att det snart vänder. Vore bra om man fick ta ett test så man vet om det är covid 19. Uppskattar iaf att läsa din härliga blogg. kram

  1. Hoppas att du blir bättre snart!
   Jag hade alla symptom på covid förutom feber i nästan hela mars. Bland annat hosta, huvud- och ledvärk som kom och gick. Vissa dagar kände jag mig rätt bra men sedan började det om igen.

 5. Hei Petra, takk for flott blogg💕Kunne jeg spurt hvor asjetten kommer i fra? Vet du har noe fra Royal Copenhagen. PS. Kanskje du kunne laget et innlegg om servicene dere bruker.. Vennlig hilsen Maud😊

 6. Mums, jag älskar alla dina recept. Ska prova det där i veckan! Tack!

  Jag jobbar som sjuksköterska och jag kan säga att det här är långt ifrån över!
  Fler och fler börjar känna att den värsta faran är över och är där för mer oförsiktiga, reser mer, shoppar mer, går på fik osv. Och just därför är faran inte över!

  Jag längtar tills den dagen vi slipper jobba 6-dagars veckor, tills den dagen vi kan slappna av och inte ha en klump k magen av rädsla att smitta våra familjer, rädslan att aldrig veta vilka patienter som är smittade redan och rädslan att sprida den vidare.

  Den enda fördelen med allt det här är att det är väldigt lätt att stanna hemma. På de få lediga timmar vi har orkar vi inget annat!

  1. Tack för att ni kämpar så för oss! Vi uppskattar ert arbete så oerhört mycket! Ni är ovärderliga! Tack! ❤️

  2. Becka, jag är i samma situation som du och jag kan bara hålla med. Det är inte över! Det kommer att ta lång tid innan vi kan slappna av och börja försöka hitta tillbaka till det ”normala”, vad det nu blir efter det här.
   Det är tråkigt, tufft och jobbigt för alla på olika sätt. Men när man kämpar varje dag på jobbet med att vårda Covid-patienter så blir man arg, trött och ledsen när man ser allt fler som inte tar det på allvar längre! Vi har fortfarande restriktioner som gäller. Vi måste alla ha hålla ut och ta det på allvar hur tråkigt och jobbigt det än är!

 7. Tack för så många fina tips på både inredning, kläder och mat! Ser så gott ut, måste genast testa denna maträtt 🙂

 8. Jag tror inte att Corona är på väg bort, tvärtom kommer det att explodera. Jag bor i Skåne och jobbar på en galleria på den största klädkedjan. Vi ser inte att våra kunder respekterar någonting som folkhälsomyndigheten går ut med, tvärtom… vi som personal får skäll för att våra provrum är stängda och blir dagligen utskällda när vi ber om att kunderna skall respektera reglerna om avstånd. Känns olustigt att gå till jobbet och permittering gör ju inte saken bättre. Själv undviker jag folksamlingar privat men på jobbet är det svårt att hålla sig undan😔

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *