ÄNNU MER TÄLLBERG

INNEHÅLLER REKLAM FÖR MODELIN

.

Dags för lunch på favoriten Åkerblads Gästgiveri i Tällberg! Hit bjöd jag faktiskt H på en weekend när vi var nyträffade. Det var tidig höst och han fyllde år och jag ville överraska med något speciellt och yes om han blev överraskad<3

.

Ja vilken f a b midsommarhelg det blev! Kan inte riktigt fatta hur fin den var. Och Dalarna, Mmm jag vill bara vara i Dalarna nu. (Har minsann sett ut par romantiska hus i Tällberg där jag vill bo. De kommer dock nog med stor säkerhet aldrig bli till salu, gissar att det är mycket generationsbyte när det gäller de där unika husen och gårdarna:)  Men förstå så härligt det skulle vara ändå att ha hus där på berget vid Siljan, både på sommaren och vintern. Ombonat, lantligt, svenskt och extremt jättemysigt…

 

 

.

Att sitta i skuggan en extremt het och solig midsommardag  i en unik gammal dalamiljö bland humlor och blomster och smaska räksallad och lyssna på folkvisor i fiolform. Med sina älsklingar. Kan livet bli bättre? En lycklig Beatrice träffade förresten sin favvoförfattare Hanna Blixt uppe på Klockargården och fick en signerad spännande bok som utspelar sig i Siljantrakten.

.

.

.

Per Love Maurits ville ha en häst. Sen när han insåg v i l k e n sorts häst jag menade att han kunde få i hantverksbutiken i byn så ville han absolut inte ha en sån (eh ja det kan man ju kanske förstå. Vilken liten kille vill ha en konstig liten röd trähäst med kurbitsblommor?:) Så han valde Dalahästar i choklad och klubbform istället

.

.

.

Yes temat var solgult denna lördag och bakom mig syns en liten förtjusande kringbyggd gammal gård  med perfekt läge och vidunderlig utsikt som jag vill haaa. (Om du äger den och är i säljtankar – du hör av dig va?:)

.

.

.

Sen blev det kväll och det var dags att sluka ännu en trerätters på Dalecarlia! Och jag såg ut så här. La ut en story där min klänning skymtade och fick många DM om just den. Så söt med små broderade vita blommor (påminner lite om min mammas kortkortkorta bröllopsklänning med påsydda broderade prästkragar som hon köpte i Paris. SÅ rar. Måste visa er någon gång) Denna klänning är i alla fall en Neo Noir som finns här och över axlarna har jag en ny vit Busnelkofta som ni hittar här  och som just nu är med hela 30% rea. Passa nu verkligen på om ni gillar Busnel, en liten klassisk sommarjacka i bästa kvalité du kan ha hur länge som helst. Ni hittar mer fint från Busnel på 30%-rea här.

.

.

.

Varmrätten blev röding, den godaste fisken jag vet. Nej det är nog smörstekt sjötunga om jag tänker efter, sen kommer röding. Tar nästan alltid fisk på restaurang eftersom vi så sällan äter det hemma (alla andra i familjen vägrar om det inte är lax eller Fish & chips… bara jag som älskar fisk mao) Och så rosé i glaset, så klart. (Och vi satt faktiskt inne denna kväll, för att undvika massivt solsting:)

.

.

Och nu är vi hemma igen och det är skönt det med! Ännu en vardagsvecka väntar, nästa vecka blir det semester (eller blir det någonsin det på riktigt som egenföretagare;)

 

(Psst, hela Modelins sommarrea med mängder av fynd hittar ni här)

.

Önskar er en fin start på veckan nu!

.

.

KRAM

.

.

.

13 kommentarer till “ÄNNU MER TÄLLBERG

  1. Haha hästhistorien var ju underbar! Du är verkligen snygg, som en finare variant av Gynning… Kul att du gillar Dalarna, välkommen åter/hälsningar från en Leksing som tyvärr inte har något hus till salu

  2. Håller med ovan! Så mkt energi och glädje här hos dig, det piggade upp denna regntunga ganska trista måndag direkt! Det är alltid en fröjd att kika in här & läsa och se på dina fina foton!

  3. Så fin klänning med jacka. Får du dina kläder gratis mot att du visar upp dem bloggen?

  4. Tällberg och Dalarna är verkligen magi.både på sommar som vinterhalvåret. Din vita klänningen var verkligen en dröm.

  5. Vad fina foton du bjuder på därifrån, Tällberg är verkligen superfint. Vi var där en natt på campingen då vi hälsade på dottern som hade praktik på Åkerblads. Hon stortrivdes där, jättebra personal som tog hand om sina praktikanter. Jag och maken bodde på campingen precis där nedanför en natt, hur vackert som helst vid Siljan.

    1. Jag har raderat din vidriga kommentar Sanna. Jag hoppas för guds skull att du inte har några egna barn för är man så elak som du så ska man inte vara mamma.

      Jag tycker du ska ta och simma ut i dina föräldrars sjö som du nämner så lååångt det går, sätta dig på en riktigt skavig oskön sten full med pissmyror och stanna där för gott. Långt borta från alla social media och alla kommentarsfält.

  6. Så fina bilder och du inspirerar mig med din klädstil. Undrar vad du har för storlek på jackan från Busnel? 😊

  7. Både Tällberg och Rättvik är fantastiska. Min mormor bodde i Rättvik när jag växte upp och mamma är född i en by som ligger rakt över Siljan sett från Tällberg, Stumsnäs. Ligger efter Vikarbyn som också är värt ett besök. Men vill tipsa om Bruntegården i Rättvik/Lerdalshöjden som har en jättemysig restaurang och mycket fin och god mat samt vinpaket. De har också övernattningsmöjligheter, men det har jag inte provat än.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg