OST & FRÖKNÄCKE & TIPS

INNEHÅLLER REKLAM/ANNONSLÄNKAR CERVERA

 

 

Jag ÄLSKAR ost! All sorts ost utom de allra mest hårdlagrade mögelostarna då. De kan jag absolut äta också men de är inga jättefavoriter på ostbrickan. Däremot smälta i såser eller på en burgare, mmmm. Till frukost brukar jag äta äggröra, några Finn Crisp, kalkonpålägg och typ 20 skivor ost. Sitter liksom bara och hyvlar och hyvlar haha. Bäst till ost är ju dessutom någon confiture och allra godast är ju fikon och päron. Har skaffat en såå himla bra ostbräda som man lägger i kylen så att ostarna håller sig så där fräscha när man serverar dom (eller charkuterier) Dessutom är det så snyggt att servera ost på det där skiffret! Ostbrädan hittar ni här för inte många kronor (tips!) Dessutom har jag köpt ett riktigt fint litet set (detta) med olika små ostknivar så att  de olika sorters ostarna får s i n och man behöver inte dela. Just nu har Cervera maassor med bra och snygga och praktiska matlagningsgrejer från 20% upp till över 50% off! (Här finns ett liknande helt ostset fast med granitbräda också tex) Hittade ursnygga grejer från Le Creuset på superrea (och jag har själv klickat hem en ny läcker gryta på 41% off) Så mysigt att uppdatera köket lite så här på hösten när man vill baka och fixa och dona mer än någonsin:)

.

Så måste jag ge er recept på ett fröknäcke (det är svärmors magiska fröknäcke ni ser på bilderna och osten är en lagrad väldigt mumsig ekologisk fårost från Bredsjö)

.

 

 

  F R Ö K N Ä C K E

 

Du. behöver: 0,5 dl linfrön, 0,5 dl sesamfrön, 0,5 dl pumpakärnor, 0,75 dl solroskärnor, 2dl majsmjöl, krm salt, 0,5 dl olivolja, dl vatten, flingsalt.

.

Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke. Tillsätt oljan och rör om. Koka upp vattnet och rör allt till en jämn smet. Skulle smeten bli för hård, tillsätt lite extra vatten. Vänd ut smeten på ett bakplåtspapper. Bre ut den jämnt över hela papperet. Ett tips är att trycka ut smeten mellan två bakplåtspapper. Strö flingsalt över hela smeten. Skär eventuellt ut bitar redan innan gräddningen om du önskar dem lika stora. Annars kan du bryta fröknäcket i bitar när det är gräddat. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 60 minuter.

.

Mums!

.

.

Ha nu en riktigt fin måndag och start på veckan raringar!

.

.

KRAM

.

.

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “OST & FRÖKNÄCKE & TIPS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *