NU FÅR DET VARA NOG!

.

Lite av vad som fick följa med hem från Ica idag! Blev sååå sugen på pepparkakor och ja allt juligt som fanns i hyllorna när jag var där och det fanns m y c k e t så det blev en hel del! Som alla dessa pepparkakor som kommit?! Alltså jag älskar peppisar så det blev tre olika smaker bla lakrits (så god faktiskt, jag har smygätit i skafferiet och de där små ”Piparkaku” från Faxer är som godis. Hittade tubost med ädel OCH päronsmak, måste ju vara en hit eller? Så mat och bakmagasin med jultema och Snöbollar till Moje ikväll (han älskar dem) Och lite kall julmust….mmm… gott till allt!

.

Ja nu är jag tillbaka igen! Har faktiskt inte mått bra alls sen vi kom hem från Spanien. Spräng huvudvärk och illamående och jättetrött, har knappt haft någon energi alls. SÅ tråkigt. Har knappt velat öppna datorn överhuvudtaget och allt har bara känts blä . Jag kanske förtjänar det vad vet jag men imorse kände jag bara att nu räcker det, nu får det vara nog. Huvudvärken var också bättre så jag valde att göra det bästa av fredagen! Tog lång PW i solen och tankade energi och så tog jag en sväng på stan och bästa  blomaffären Mästerblomman och köpte amaryllis bla, det får piffas det det går att piffas (mitt casa är ju lite upp och ner överallt just nu och h e l a vardagsrummet med alla tre rummen ska nu målas, pjuh:) Men köket är ju fint och näästan hela övervåningen (Beas rum väntar på snickare som ska platsbyggd garderober och källaren väntar på nytt golv)

,

.

.

Var förbi favoritbutiken här i stan Newport och beställde en fin ny mullig fuskpälspläd till Beas rum som jag sett på deras webbutik. Splitternyhet tydligen och finns inte i butikerna än, men den som väntar på något mysigt.. Så blev det juldoftljuset från Ralph Lauren. Lyxig och dyyrt men det b ä s t a. Måste ha varje år (gillar att det är ett så diskret tjusigt ljus och bara svart:) Blev ett litet snyggt grekansikte också som kan spana på lågan!

,

,

.

Allra FÖRSTA amaryllisen och i finaste färgen! Och ny ursnygg klätterväxt som jag (så klart) inte minns vad den heter. Vill att den ska gå rama in hela fönstret vid bänken. S Å fint ju och liksom hemtrevligt så där mormorsaktigt ni vet:)

.

.

.

Årets glögg från Blossa ska provsmakas ikväll! Har hört en del om ”tandkrämssmak” (Men urk!) men vi får se vad jag tycker, lovar ge recension. Riktigt snygg flaska iaf..

.

.

.

SÅ har vi bakat saffransbullar i eftermiddag jag och min Moje som inte heller var 100 och med huvudvärk och öm näsa som man  ramlat på i backen på föris! Inte riktigt på sitt vanliga tiptop humör men jag försökte peppa allt jag kunde och spelade hans ”Spanienlåt” om och om igen. Låten som är sååå bra och som vi spelade varje dag när vi åkte ner till stranden…

.

.

.

Saffranssnurror med mandelmassefyllning blev urgoda, Mums. Återkommer med receptet för nu ska jag faktiskt bara bara fredagsmysa 100% med familia!!!

,

,

Önskar er en fab fredagskväll vänner!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

49 kommentarer till “NU FÅR DET VARA NOG!

 1. Krukväxten ser ut som en cissus. Har en själv. Saffransbullarna såg supergoda ut!

 2. Skönt att höra att du mår bättre.
  Ääälskar din blogg, så mycket härlig inspiration.
  Ha en fin helg!
  🤗

 3. Skönt att du mår bättre nu! Älskar din blogg o all inspiration de ger. Ska bli kul o se nya adventsljusstaken! Ha en go helg

 4. Vad blir det för färg i vardagsrummet denna gång? Kanske hemligt än så länge 😉

 5. Kanske ett covidtest skulle vara bra att göra när du inte mår bra. Inte för att du var i Nerja utan för att det är rekommendation. Siffrorna stiger…

 6. Härligt att du är tillbaka och mår bättre 🧡
  Ett tips till pepparkakorna är limited edition mjukost med saffranssmak👍
  Kram

 7. Julmys redan nu är ett måste i dessa tider känner jag, här har det också varit lite krasslig i veckan. Trevlig helg!

 8. Kanske du skulle ta och testa dej så utifall du är covid positiv du inte smittar andra när du är ute och handlar. Här gäller två veckors quarantine om du är positiv, sen spelar det ingen roll hur du mår, plus att din familj borde testa sig för att vara på den säkra sidan… jaja allt det här vet du säkert redan men ville ge den en liten påminnelse. Och nej ingen förtjänar att få covid! Ha en bra helg!

 9. ÅÅÅÅ de så gode ut…så spennende når du har nye innredningsprosjekt på gang! Gleder meg til å se 🙂

  1. Tänker också att du borde testa dig om inte annat för att kunna röra dig ute bland folk.

 10. Möms vad goda dom ser ut att vara, måste bakas snarast! Önskar dig en fin helg med mycket kärlek och glädje!

 11. Ni är alltså halvkrassliga både Moje och du efter en utlandssemester och du springer runt i affärer på stan?
  Det är exakt såna dumheter som gör att smittan sprids med superfart nu.
  Jag brukar tycka att du får oförtjänt mycket skit, men detta var riktigt illa faktiskt!

   1. Har Moje också migrän?

    Om du läser på lite är de symtomen du har exakt såna man ska ta på allvar.
    Vi har just nu ett jätteutbrott på en gymnasieskola, där de allra flesta ”bara” har trötthet och huvudvärk som symtom.
    Vi måste hjälpas åt och inte bara tänka på oss själva.

   2. Jag trodde att bästa bonusen med botox var att din migrän försvann?
    Dessutom när du tidigare har skrivit att du har haft migrän har du skrivit just migrän, inte spränghuvudvärk, illamående och trötthet. Dessa kan vara symptom på covid-19 och du måste väl ändå förstå att folk reagerar även om du tror dig vara säker på att det är din migrän…
    Köpte den där mjukosten förra julen, ingen höjdare tyckte jag men andra tyckte att den var jättegod!
    Pepparkakorna med polka måste testas och blossas glögg, mint/mynta är favoriten i nästan allt.

 12. Så fint med svart ljus och grekansikte, och så lättad och glad jag blev när jag såg ett nytt inlägg! Krya på dig och lägg gärna ut receptet när du känner att du har ork och lust. Men först helgmys såklart!
  Kram grå Skåne

 13. Vilken fin fototavla i köket! Vem är motivet och var kommer den ifrån?
  Hälsar Camilla

 14. Nu är ni igång igen….ursäkta men jag kanske överreagerar….inte ska man väl testa sig i parti o minut? Tiderna för Covid är för dem som verkligen HAR symptom! Inte fan springer jag dit för att jag ex.vis har ont i huvudet eller magen? Vissa luder av VANLIG migrän, VNLIG mensvärk, tänk ett steg längre för fasen?!

   1. Nu är ju huvudvärk/migrän, illamående och trötthet de vanligaste symtomen för covid. Och är väl ännu viktigare att ta ett test när man varit utomlands. Är ju därför smittan sprids för folk inte tar symtomen på allvar.

 15. Huvudvärk, illamående & trötthet är även symtom på Covid-19… hemmakarantän med dom symtomen sä länge du inte har testat dig med ett PCR-test…

 16. Fast just huvudvärk, illamående och extrem trötthet är vanliga symptom på covid. Men det är ju såklart onödigt att testa sig om man helt hundra vet att det är ens vanliga migrän. Krya!

 17. Jag blir både ledsen och besviken när jag läser det här. Jag jobbar inom sjukvården, under det här året mestadels i covidvården, faktiskt i din lilla ”småstad” Petra. Vi är sedan några dagar åter i stabsläge och ägnar just nu den största delen av vår tid till att återorganisera vår covidvård, öppna upp fler vårdplatser, inventera vår skyddsutrustning och inte minst, förbereda en personalgrupp som redan är otroligt trött, både fysiskt och psykiskt efter den första vågen. Antalet inneliggande Covidpatienter har ökat med många hundra procent den senaste veckan och vi har återigen Covidpatienter på IVA. Det är långt ifrån bara äldre patienter i riskgrupp som är svårt sjuka just nu, majoriteten är unga-medelålders tidigare friska, t ex som du Petra.
  Därför blir jag så väldigt ledsen, arg och besviken när jag läser det här. Jag tyckte att det var osmart och oansvarigt av dig och din familj att åka utomlands men det här tar väl ändå priset. Du har symtom som MYCKET väl kan tyda på Covid-19 men likt förbannat tar återigen ditt ego över och du beger dig ner på stan och går i affärer????? Det är ju exakt såhär som smittan börjar öka lavinartat! För att egoistiska människor ställer sin egen diagnos, struntar i rekommendationer och ger sig ut bland folk.

  Vet du Petra, jag tycker du ska lyfta blicken, se världen ut ett annat perspektiv än ditt eget ego och ha ett konsekvenstänk för en gångs skull! Det är säkert mycket möjligt att du enbart agerar på detta sätt för att du vill provocera, skapa rubriker och få många kommentarer. Det är naturligtvis sorgligt om det är så men det är ändå sorgligare om det faktiskt är tvärtom och att du inte förstår konsekvenserna av ditt handlande. Du är ju en influenser, d v s ditt arbete är att influera andra och då måste du också ta ditt ansvar i det yrket. Ni influensers borde ju om några följa och förorda FMH’s rekommendationer för ni har ju verkligen möjlighet att påverka andra att gå i samma riktning.

  Jag och mina kollegor har redan arbetat större delen av det här året i skyddsutrustning för att kunna vårda svårt sjuka Covidpatienter. Vi har aldrig varit med om något liknande, aldrig sett tidigare friska unga människor bli så svårt sjuka. I vissa fall så svårt sjuka att de inte klarade sig och många har fått men för livet i form av hjärntrötthet, lugnfunktionsnedsättningar, hjärnskador och PTSD.

  Jag vet inte riktigt hur en ska få dig (och många med dig) att förstå allvaret i det här, att det här är på riktigt och att det handlar om liv och död i många många fall. Kanske krävs det att du eller någon i din närhet blir allvarligt sjuk för att du ska förstå? Fortsätter du och din familj som ni gör nu så kommer det nog inte dröja länge innan det blir ett faktum.

  Och till den läsare som skrev att ”man ska väl inte testa sig i tid och otid”. Det är EXAKT det man ska göra! Testa dig och stannar hemma vid minsta symtom och till minst två dagars symtomfrihet!

 18. Vad skönt att du mår bättre, blev så glad att se ditt härliga inlägg. Tack Petra för att du inspirerar med din mysiga blogg. Stor kram och var rädd om dig!

 19. Så du kommer hem från Spanien med tydliga symptom på Covid både hos dig och hos andra i familjen och det du då gör att att gå i affärer?!

 20. Du gör så fina, inspirerande inlägg, verkar vara go med en härlig humor och ett känsligt öga för det vackra. Tack för att du idogt fortsätter! Hoppas verkligen du inte tröttnar på bloggandet med tanke på surkart, köksbordsvirologer och missunnsamma troll som oförtrutet följer dig trots allt (är ju i sig ett slags gott betyg). Jag blir lika glad och förväntansfull varje gång det kommer ett nytt inlägg!

  1. Jag är en av dem som tycker att Petras blogg är absolut bäst och har inte klagat över att hon åker iväg på semester. Hon är vuxen och tar sina egna beslut men jag blir så oerhört provocerad av din kommentar. Troll? Varför måste man sätta etikett på allt och alla? De får väl tycka vad de vill. De är sååå typiskt om man tycker annorlunda att man ska få en etikett och därmed bli förminskad. Trist tycker jag.

   1. Om människor skriver elakheter om hennes man och barn, att hon är ful osv. Tycker du det finns nån annan benämning på dem än troll då?

    1. Nu var det ju inte det som det handlade om vad jag förstår dig rätt?!Du skriver köksbordsvirologer och kallar dem troll. Hur vuxen är du då? Det är väl inga troll, de är ju oroliga och rädda människor som har rätt till sin åsikt precis som du och jag har till vår. Basta!!

     1. Då var jag otydlig eller du oklar, jag menade att det finns alla sorter på den här bloggen (och inte att köksbordsvirolger är troll, nej verkligen inte. Däremot verkar de ibland idiotförklara människor och hitta på helt egna karantänregler. Men det är en annan femma. Och några troll är de alltså inte)

 21. Åh, jag älskar din blogg allra mest när det lider mot jul. Jag är som du en stor jul- älskare och njuter denna tid på året mer än andra stunder (kanske lite, lite tidigt men ändå). Varje år vill jag överträffa mig själv och jag letar på internet efter idéer. Jag tycket att du pyntar så fint hemma hos er men själv kör jag ”the morse the better”med kitschig stil och många trendbrytande inslag. Jag tycker att du gör helt rätt som bjussar på lite pepparkaks-inspo …. vi kan alla behöva bli lite snällare ❤️😊

 22. Krya på dig!!i valet och kvalet med julmyset, vill vänta liiiiite till😘
  Så fin blomma!!

 23. Har aldrig skrivit en negativ kommentar till någon någongång. Hade själv åkt till Spanien all dagar i veckan och varit försiktig. Men att må dåligt just nu (spelar ingen roll om det är Corona eller inte, men två solklara Corona-symptom) och samtidigt gå ut och shoppa!! (eller dagen efter man mått dåligt). Alltså va????

  1. Jag har haft migrän i många år, jag känner igen symptomen. Får det ofta vid mens och i samband med mycket stress. Moje var dålig pga en rejäl face plant på föris.

 24. Vill bara säga att du har Sveriges mest mysiga och inspirerande blogg! Har följt dig nästan från början och jag tittar in här varje dag!
  Kramar Jessica

 25. Nu vill jag be om ursäkt för ett lite bitskt inlägg här om resan innan, förlåt! Älskar det du gör här på bloggen😍 kram❤️ önskar en fin helg!

 26. Har man någon gång haft migrän så vet man att det inte känns på samma sätt som annan huvudvärk, så känns onödigt att springa och testa sig för covid då.

 27. Wow.. du kommer hem från en utlandsresa och känner dig inte helt kry. Då tycker du att det är vettigt att gå i affärer?
  Maken till bortskämd och egoistisk människa.
  Vi har en pandemi i Sverige just nu. Ta lite ansvar, herregud!! Var en förebild för dina barn och läsare.
  Blir så trött på att människor inte har respekt nog för sina medmänniskor. Sjukvården går snart på knäna igen och du lever på som vanligt trots skärpta rekommendationer.

 28. Är detta ett fucking skämt.. du går runt med covid symptom och är både på ica o blomsteraffären. De räcker väl nu asso

 29. Blommsteraffären kommer jag tipsa om att du besökte de med Covid symptom så de vet ifall de blir sjuka :/

 30. Allt prat om troll, när de flesta faktiskt bara vädrar legitim oro i dessa tider, känns så förlegat. Däremot tror jag kanske Petra ”trollar” oss lite med detta inlägg?😉 Det är klart att hon förstår hur det tolkas om hon skriver att hon mår pyton sedan hemkomsten från Spanien, men samtidigt ägnar sig åt shoppingterapi ute bland folk!😂 The show must go on! Publiksiffror, aktivitet på bloggen, det tror jag kan vara drivkraften. Och så att det är kul att röra om och provocera lite lagom.

Comments are closed.