ANNANDAG VID VATTNET


,

Idag tog vi med oss ved, korv, kaffe och varm choklad och våra minsta och åkte ut till Ängsö slott!! Frisk luft och lite spring i benen behövdes efter allt soft julhäng och det är ju sååå fint där:) Himla mysig och solig dag fick vi och Klart hade lovat massa snö men den kom visst inte till oss?? Vill vill ju också ha snö! Hur som helst så grillade vi nere vid Mälaren och hade det härligt, träffade på lite kompisar och ja nöjt  av Annandagslugnet.. Sen gick vi förbi slottet på vägen tillbaka och spanade efter lite spöken (Sveriges mest hemsökta slott ni vet) men nä, inga läbbiga grevar och osaliga slottsfruar syntes till som vanligt:)

.

Och nu ligger jag hemma på soffan och mumsar praliner igen och ska snart kika på nyheterna då någon jag känner visst ska vara med…Åh äääntligen kommer det där vaccinet till Sverige också – hurraa! (Yes jag ska vaccinera mig så fort det bara är möjligt, hur tänker ni göra??:)

.

.

KRAM

.

.

.

30 kommentarer till “ANNANDAG VID VATTNET

 1. Vilken härlig utedag! Här uppe vid Polcirkeln kom det snö. Stooora bomulls tussar som yr runt benen för varje steg man tar. God fortsättning!

  1. Hej Material girl! Vi följare får inte glömma bort att våra inspirerande bloggare får ju gratis en hel del i brevlådan från olika företag just för att mode- & inredningsbloggarna är ju våra inspirationskällor idag & för att har ju mer eller mindre ersatt mode – & inredningstidningar men till viss del även reklamkampanjer. Här gäller det att du som följare väljer vilka bloggare som du vill följa. Jag följer Petra även om det är rätt mycket reklam just för att det är en proffsblogg som inspirerar mig massor. Men det finns massor med andra med mindre reklam. God fortsättning!

   1. Nja, gratis är ju inte sant förstås. Får man en jacka hemskickad ska den förmånsbeskattas genom deklarationen om man inte väljer att skicka tillbaka den till företaget.

  2. Nej inte alls ny. Jo jag har en del jackor men säljer och skönker också (vilket ni inte vet så klart😊)

 2. Mysig annandag!
  Vart kommer din fina jacka ifrån? Älskar alltid de jackor du har, har köpt flera stycken efter att sett dig använda dom 😊

 3. Hej,
  Samma här vaccin så snart man får, tänk en generation tillbaka då barn ( flera av mina morbröder) dog av sjukdomar som vi idag är vaccinerade mot. Tack för att du som når ut tar ställning.
  Ha en fin jul

 4. Himla snygg jacka 👌 Ser superhärligt ut där vid vattnet med korvgrillning 😁
  Tveksamt om jag tagit vaccinet nu direkt om man nu hade blivit tillfrågad (lär dock vara bland de sista att få) men tror nog jag lär ta det när det väl är dags. Ha en fin kväll 🤗

 5. Härligt! Jag kommer ta vaccinet, trots att jag är motståndare överlag. Har sett baksidan.
  Men jag väntar ett tag, ifall det blir några hemska biverkningar. Å jag hör ej till gruppen av dem som får det först heller. Vissa tål vaccin andra tål det inte. Har klarat mig fr Covid, ta i trä. Tror på immunförsvar mer än vacciner. Jag undrar mer hur det blir med vaccin..bara f du tar det är du ju inte garanterad att inte bli sjuk 🤨. Å täcker det mutationer?

  1. Mot covid har du tyvärr ingen immunitet om du inte har haft sjukdomen eftersom det är ett nytt virus. Så där är vi alla hjälplösa, hur bra immunsystem vi än har. Därav pandemi och miljontals smittade. Utan vaccin lär vi alla bli sjuka, förr eller senare.

   1. Jo det vet jag..men jag tar tex aldrig vaccin f tex säsongsinfluensa som man erbjuds på jobbet. Det var det jag menar med immunförsvaret.

  2. Vaccinet är testat på 10 000-tals personer under de kliniska prövningarna. I andra länder har redan 100 000-tals vaccinerats. Jag tror inte det är så mycket att vänta på faktiskt. Skulle några biverkningar visa sig så handlar det ju nu om de extremt sällsynta. Det finns inget vaccin som skyddar till 100%. Men du är betydligt mer skyddad som vaccinerad än ovaccinerad förstås.

  3. Åsa! Vaccin ger immunsvar mot farliga virus och bakterier, så om du tror på immunsvar är det kanon att ta vaccin! Det är precis samma mekanismer som aktiveras som om du blir infekterad av coronaviruset men utan risk att dö av viruset. Sömn och vitaminer kan inte skydda mot en infektion. De som inte tål vaccin behöver att vi andra tar det – en solidaritetshandling.

 6. Härligt! Kommer självklart ta vaccinet! Känns som det enda rätta att göra. Vaccin räddar liv och Covid-19 skördar liv.
  Ser för övrigt fram emot fler bilder av ert ”nya” hem och hoppas snart det kommer lite färgkoder också 🙂 Ha en fin kväll 🤍

 7. Kommer absolut låta mig vaccineras när det blir min tur. Rekommenderar dokumentären Vaccinkrigarna på SVT play till alla som tvekar.

 8. God jul🥰Kan jeg få spørre om det finnes et innlegg på bloggen om når dere fikk bygget hyllene bak sofa i hverdagsrommet?

 9. Jag kommer också ta vaccinet så fort jag får. Är i den sista gruppen men jag hoppas på att kunna få det innan sommarsemestern. Det kan nog bli så att vi inte är välkomna att resa utomlands utan vaccinintyg.

 10. Hej, tycker också stora mattor är så ombonande på något sätt. Var köper du dina och vad brukar du ha för runt kanten, ser ut att vara en minimal kant – så fint. God fortsättning.

 11. Vaccin JA Tack! Kommer stå först i kön när vi vanliga får ta. Vilken mysig dag vid Mälaren 🙂 God fortsättning 🙂

 12. Härligt med frisk luft! Du verkar vara på hugget Petra 😉 så passar på att fråga var du köpt de svarta gardinstängerna till matsalen? 👌🏻

 13. Kommer självklart ta vaccinet! Inte främst för min egen del men för mina föräldrar som fått leva ett väldigt begränsat år, för min kära 84 åriga släkting som levt i karantän i snart ett år, för alla dom som jobbat dag och natt på alla sjukhus, för dom som lever med andra sjukdomar och är infektionskänsliga, för dom som mist en nära anhörig men kanske inte fått gå på begravning, för dom som fått ligga ensamma på sjukhus utan besök, listan kan göras lång. Vi måste se detta som något större, det är för alla vi gör detta, i hela världen. ❤️

 14. Vaccination eller inte ger mig ångest. Min väninna i Tyskland berättade att en av professorerna i biologi som är expert och föreläst om vaccinernas nytta i många år, är starkt emot detta vaccin.
  Det är tydligen första gången i vaccinationshistorien som de så kallade “senaste generationen” mRNA-vaccinen ingriper direkt i patientens genetiska material. Men hjälp av nanoteknologi ska mRNA fuseras in i våra mänskliga celler, för att få dem att producera Coronaprotein. Önskar så att det var ett lätt val, det finns ju såklart inga studier på långtidseffekterna…

  1. Ja absolut inget självklart ja till vaccin. Läste att 85% av de som dött av corona var så gamla och skulle ändå dött samma år. Är en typisk person som reagerar på medicin o annat och blir alltid frisk av mitt egna immunförsvar. Långtidseffekterna vet vi ej som sagt.

 15. Vilken underbar dag ni haft vid sjön. Blev väldigt sugen på att ge mig ut och grilla men regnet står som spön i backen så det får bli en annan dag istället.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg