ORDNING I FAMILJENS HALL

I BETALT SAMARBETE MED ELFA

.

Jag är så himla nöjd över vår förvaring från Elfa här hemma i hallen! Vi är ju familj på sex personer (ja herregud) och utan bra förvaring så blir det snabbt kaos och är det något jag ogillar så är det stökiga hallar…Skor och grus överallt och jackor och rockar lager på lager för att inte tala om alla dessa mössor och vantar och sjalar det är på vintersäsongen. Utrymmet är inte det största men effektivt!

.

.

.

Hemma hos oss tar alla av sig skorna innanför dörren – sen tar man dom helt enkelt i handen och ställer in i garderoben bakom skjutdörrar! Hänger upp jackor och rockar på galge och de yngsta hänger jackor/overaller på krokar som finns så smart på sidorna som ett tillbehör.

.

Garderoben är i en nisch med två snygga skjutdörrar i praktiskt kvalitetsglas (rejäla och ingen smuts eller fingeravtryck) och hela den lilla ytan utnyttjas till maximal förvaring, så himla smart. Mitt allra bästa förvaringstips. Kan du så bygg för all del in din familjs hallgarderob från golv till tak och med skjutdörrar framför!

..

..

.

Allt går att dra ut för att man ska ha maximal överblick, skor i dubbla rader och två rejäla korgar för accessoarer. I garderoben har vi mest det som vi använder till vardags (i källaren har vi ett rum för all annan sko och klädförvaring) Skjutdörrana från Elfa finns i flera material och färgval, för alla inredningsstilar.  (och väljer du topphängda dörrar blir det mer rymligt & lättare att städa!)

.

.

,

Elfa har ett planeringsverktyg där du själv kan rita eller få hjälp med att rita upp hur din förvaring i hallen ska se ut helt kostnadsfritt. Du hittar det här

.

Vill du ha hjälp från Elfa angående din planering av hallen så hittar du information om detta här

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

64 kommentarer till “ORDNING I FAMILJENS HALL

  1. Två par skor och två par vinterjackor per person och mössor och vantar etc får plats! Resten har vi förvarat i källaren en trappa ned. Ordning och reda:)

   1. Då skulle jag behöva lära mig några knep av dig 😂 Vi har en liknande lösning och är bara två personer men är kaos jämt där…

   2. Vi har en lite större garderob i hallen än vad ni har, men med bra system i garderoben rymmer den precis som er massor! Vi är 4 aktiva personer= massor av skor, olika sportjackor osv och vi får plats utan problem. 3 rader med skor (de nedersta står på golvet, sen en hylla strax ovanför så det är lågskor som står på golvet, sen ytterligare en hylla för skor), sedan en stång med galgar för alla jackor, och högst upp en hylla med rejäla och höga backar där alla täckbyxor och fleecejackor osv förvaras). Vi har dock vantar och mössor i en byrå.

 1. Oj får sex personer plats där?
  Vi har också elfa med skjutdörrar, praktiskt (men inte snyggt bakom skjutdörrarna) dock har vi mer än det dubbla ni har och tycker det blir trångt ändå, särskilt på vintern.
  Bra gjort!

  1. Som sagt, vi har ett rum för alla övriga ytterkläder/skor en trappa ned. Bästa lösningen för oss:)

   1. Samma här, ett rum i källaren för den andra säsongens jackor och skor. I er Elfa garderob kan det inte få plats särskilt mycket med det djupet, får det ens plats med tre vinterjackor? 🙂
    Hade inte fått plats med bara mina grejer ens. 😂😉

 2. Vad roligt att få se en ny vinkel från ditt hem. Det ser jättebra ut! Snyggt och praktiskt 🙂 Är gästtoaletten mittemot garderoben?
  Anna

 3. Hur är det i Tällberg? Förstår inte att ni måste härja runt iaf? Det är så konstigt. Tycker du att alla ska göra som ni? För om det är ok f er, så måste ju det vara det f alla andra? Så då kan alla åka med andra ord och vi skiter fullt i restriktioner! Toppen ju!

   1. Näe, för jag tycker det är FEL! Å är det inte fel, då kan vi ju skita i restriktioner. Jag blev av m mitt jobb pga pandemin. En väldigt fin vän till vår familj dog pga corona f några dagar sen.
    Så, om det är ok att resa, då skiter vi alla i allt å gör det vi villhöver, eller hur? För vissa gör vad de vill oavsett. Jag kräks på det, rent ut sagt.🤮

    1. NEJ, vi skiter inte alla i alla restriktioner! Det är inte allt eller inget som gäller! Skärp dig, det är inte här du ska driva ditt krig. Du behöver inte ösa ur dig samma kommentarer under varenda inlägg. det hjälper inte!

     1. Men om vissa gör vad de vill, så behöver ju eg. ingen följa restriktionerna. Tycker du att jag har fel eller? Varför får vissa? Varför gör vissa tvärtemot? Fattar du inte att det provocerar?!
      Är det f att Petra är rik och snygg? Eller vad? Snälla förklara varför du försvarar allt hon gör! Det känns inte friskt.

     2. Men vet du vad, då följer jag vad DU säger! Nöjd så? Jag har varit hemma, jag går inte ens till mataffären eller apoteket eftersom jag anser att det är en risk. Jag bor inte ihop med min man, han är visserligen den jag (såklart) valt att träffa men covid sätter till viss del stopp för det ändå. Jag blir ändå inte ett dugg provocerad av Petra. Din retorik däremot! Men absolut, jag ska bli lika svart/vit som du så imorgon är det jag som sätter mig på ett tåg till min familj. Sen tänker jag gå i varenda affär jag ser, boka en weekendresa för nästa helg. Bra så? Jag följer bara DIN uppmaning! För varför skulle jag inte när bloggare kan? Toppen! Eller så korkat att klockorna stannar.

      Btw, jag försvarar inte Petra. Jag reser som sagt inte själv och skulle inte göra det just nu och jag tycker det är dumt att göra det. Du får jobba lite på din läsförståelse!

   1. Maja, min läsförståelse? Du försvarar Petra som att det var din syster. Det är inte min uppmaning utan vår myndighets. Den gäller tom den 24/1 om jag inte minns fel. Nu är det du som får skärpa dig här tror jag. Min enda tanke är om det är ok f Petra så är det ju ok för alla andra också, eller? Enligt er gör inte Petra ngt fel alls. Jösses..

    1. Men läs vad jag skriver, är det på riktigt så svårt för dig att förstå?! Jag har inte en enda gång försvarat Petras handlande, jag har kritiserat ditt sätt att ta över var enda inlägg och ditt sätt att argumentera. Nej, det är inte okej för någon av oss att bryta några regler men ditt resonemang om att om en gör det så får minsann alla är på en fyraårings nivå. Och igen, du drar samma harang under varje inlägg. Du hjälper inte, du stjälper!

     1. Men snälla, under varje inlägg? Nä, sist var det när de var i spanien å det var ju ett tag sedan. Sen försvarade jag henne, m det vet ju inte du, när personer fortsatte att hacka på henne f något som redan var gjort sedan länge. Trodde väl inte att hon skulle ut å resa igen.
      Jag kan nog lägga mig på en 4 årings nivå, för att påpeka det som är fel i agerandet. Det tydliggör ganska bra.
      Jag har också en resa till Tällberg som jag fick när jag fyllde år. Men skulle aldrig åka nu. Hur jäkla gärna jag än vill.

  1. Men Åsa, försvinn härifrån! Det är fan inte roligt att läsa kommentarerna när det är pekpinnar hela tiden. Spy galler någon annanstans över oss som inte låser in oss själva i huset i väntan på att det här ska gå över. Du uppnå ingenting med dina kommentarer. Låt oss ha Corona-fria forum och tänka på något annat än det hemska viruset.

  2. Din bitterhet bara lyser igenom i den här kommentaren. Vad tror du att du vinner på att skriva en sån här kommentar? Kommentaren är inte ens riktad till mig men jag reagerar iallafall med att bli obstinat och irriterad. Och inte ett dugg sugen på att följa restriktionerna. Dock så gör jag det om nu någon får för sig något annat.

  3. Snälla Åsa, för din egen hälsas skull, varför hänger du dig idogt kvar här inne? Du är ju bara arg och allt är fel och Petra är en skurk, vad får du ut av att läsa bloggen? Får du bekräftelse av att ständigt skriva samma typ av kommentarer, likt en papegoja? Man måste inte hålla med om allt och man får absolut vara kritisk, men att ständigt använda samma retorik, gång efter gång…Den här bloggen måste ju närmast ge dig hjärtinfarkt, varför i herrans namn utsätter du dig för det?

   1. Nej jag är verkligen inte bara arg. Jag skriver vad jag tycker och tänker, går inte det alls längre? Jag får en väldig massa hack tillbaka, så det gäller väl åt båda håll kan jag känna. Jag är inte bitter, och jag är absolut inte avundsjuk. Måste man vara det när man inte håller med alla andra som hoppar och klappar i händerna?
    Men jag ska tänka mig för innan jag tycker något nästa gång och jag ber om ursäkt för att mina kommentarer har upprört så många. Det var inte min mening, så förlåt för det.
    Jag tror alla fattar vad jag menar och jag har skrivit det för många ggr i det här inlägget, absolut. Men det blir lätt så när ngn kritiserar tillbaka, så svarar jag på det och fortsätter denne då, i det här fallet Maja, jag, då fortsätter jag med. Men det är bättre att vara tyst. Jag vet. Men just Corona upprör mig väldigt då det har drabbat mig personligen på flera plan och jag blir provocerad av människor som fortsätter sitt liv som att det inte bekommer dem. Det är någon annans ansvar helt enkelt.
    För övrigt gillar jag Petras inlägg när det handlar om inredning och mode, mat och bakning och familjen, så jag vill inte sluta lästa den bara för att vissa ämnen kan provocera.
    Så, än en gång, till de jag har förorättat. Förlåt.

 4. Jag instämmer helt i det du skriver, det är så nonchalant. Ja, vi vet att personer i regeringen gjort likadant men det innebär inte att hennes familj måste göra flera resor per år i denna pandemi. Tänk vad mycket kritik vi kommer att få tillbaka av Petras ”fans” om nu inte våra kommentarer tas bort helt haha. Förmodligen skriver någon ”Gå inte in på hennes sida och läs, det är frivilligt eller den här ”gjort är gjort, sluta gnälla. Tydligen får man inte ge konstruktiv feedback här!!!

  1. Det som gör mig förbannad är att jag och alla runt mig står tillbaka, medan andra roar sig kungligt. Så då blir min enkla fråga- ska vi alla göra som DU gör? Ja men då har väl världen inga problem då?! Ser svart, faktiskt. Varför ska vissa köra gräddfilen????
   Usch…jäkla egoister!

   1. Frustrerande såklart, men du behöver inte tjata om det här i varje inlägg 🙈. Vi firade jul och nyår själva…skulle inte våga gå på ngn rea…inte resa till fjällen eller åka på spa…gå inte in på Ica och umgås inte med vänner inomhus (eller alls). Klart man är less, men du behöver ändå inte göra detta påpekade på någons blogg hela tiden. Sluta läs bloggen istället. Du blir kanske mindre bitter då?

    1. Mindre bitter? Japp..absolut..
     Men jag tycker vi alla reser och lever som tidigare. Verkar vara det som gäller. Problem solved!
     Å tyck nu inte jag är barnslig och naiv, för det är ju signalerna flunsorna skickar i minut och parti och som ni andra hejjar på!

     1. Tycker mest att det är irriterande att se dina arga kommentarer. Som en trasig grammofonskiva…

 5. Petra, du har ett jättefint hem och säkert jättemånga fina läsare men stämningen och alla poliser här i kommentarsfältet är fruktansvärt. Det finns andra bloggare som modererar sina kommentarer, det kanske inte är önskvärt i alla lägen men det skulle bli väldigt mycket trevligare att kommentera det du skriver och det som är relevant. Sandra Beijer är ett exempel, hon släpper absolut igenom konstruktiv kritik men just konstruktiv. Stämningen bland läsarna är mysig och de hjälper varandra med allt från svar på ”triviala” frågor där Sandra inte hinner (typ var är din tröja ifrån?) och hjärtesorg. Väldigt trevligt och det verkar även gynna bloggen när många känner att det är trevligt att både läsa och kommentera (vad de skriver iaf och känns konstigt att ljuga om en sån grej).

 6. Tycker att det blir fel signaler när man åker till fjällen i just denna tid. Vårdpersonalen taclar oss varmt om vi är hemma och inte riskerar belasta dem i fjällen ännu mer. 💗

  1. Petra just does n o t give a damn!!! It’s plain grazy how stupid she willingly portraits herself and her family?! Running around like there’s no covid. Wonder what the firms are thinking with whom she’s done business with. Worst marketing ever!😅

 7. Men Petras familj måste ju va korkade när de är ute o reser IGEN!!!!! Jag fattar verkligen inte….!!!

  1. Då är jag också korkad som rest runt i Sverige förra sommaren och som firade jul i fjällen. Skäms jag? Nej. Var resan nödvändig? Nej. Gjorde jag det på ett säkert sätt och höll avstånd, var noga med handhygien? Absolut.

   Varför gjorde jag det? För vi kan inte sluta leva!!! Förstår ni hur mycket det hade kostat samhället om vi, redan i mars förra året, slutat äta på restaurang, slutat handla, slutat resa och slutat stötta företag? Det finns inte pengar i världen som skulle kunna ersätta det. Vi hade fått leva med en massarbetslöshet på 40 % i flera flera år!!

   Ta er en funderare och räkna lite på detta. Återkom om ni fortfarande tycker det är rimligt.

   1. Nu är det ju sa att de flesta länder förutom Sverige och Bolsonaros Brasilien stängt ner med jämna mellanrum. Där hittade man nya vägar att ga med takeaway, onlineundervisning, hemkörning av varor även av sma, lokala butiker etc. Inte nagonstans har det inneburit en massarbetslöshet med 40 % ed. Vad man kan se är att Sverige inte star sig bättre trots att man hallt samhället öppet. Däremot har man kört slut pa sjukhuspersonal; personal som kanske inte kommer att vara kvar pa sin arbetsplats ”post corona”. Jag undrar ocksa om alla de som nu akte till fjällen gjorde det för att stödja hotellen och restaurangerna….

    1. Tror du verkligen att det skulle behövas lika mycket personal om man bara haft hemkörning…? Lite logiskt och ekonomiskt tänk skadar inte.

   2. Men hur korkad är du!? Orkar inte ens reflektera över ditt inlägg! Lever du under en Sten i skogen eller?! Jobbar själv i vården och ser friska människor dö, står snart inte ut! Ett råd till dig Åsa är att sluta läsa här, du verkar må lika dåligt som mig och nu ger jag upp!

    1. Det var en annan Åsa…hon har ingen cirkel ovanför sitt A. Tagga ner nu, eller så kanske du behöver sluta läsa kommentarerna 😅

 8. Det ger tyvärr lite dålig smak i munnen när man inte förstår att som influencer kan man inte välja hur man använder sin plattform. Om man använder sin blogg och Instagram för att sälja samarbeten ena dagen kan man inte tro att man INTE når samma följarskara med ett beteende som går emot alla rekommendationer just nu. Anledningen till att det är glest i backen och i butiker beror ju på att andra ”drar lasset” på ngt vis. Tråkigt och kanske dumt på längre sikt då jag förmodar att de som betalar för samarbeten ser till sammanghanget kring betalda samarbeten. Jag hade inte varit nöjd om jag jobbade med marketing på Elfa till exempel… Hoppas på ändrat beteende framöver, gillar ditt bildspråk och blir ofta inspirerad.

 9. Alltså Petra, kan du inte börja moderera ditt kommentarsfält? Du får ju kritik under varje inlägg och det är inte konstruktiva kommentarer utan bara kommentarer som lyser av bitterhet och ilska. Känns inte trevligt för någon. Varken för dig eller för oss som läser.

  Elfas garderobssystem verkar vara riktigt bra. Ser väldans snyggt och prydligt ut i er hall.

 10. Hadde jeg vært Petra hadde jeg stengt hele kommentarfeltet i noen måneder. I mellomtiden kan kjeftesmellene finne seg en annen hobby. OMG!

 11. Skönt med ordning och reda i hallen! Hoppas ni haft en skön mini vintersemester☀️❄️
  Kram

 12. Jisses vad folk håller på. Här handlar det om Elfa och förvaringsmöbler och hela kommentarsfältet blir en lång harang där läsare hänger upp sig på vad och var Petra gör och inte gör. Ni som ogillar hennes liv och leverne sluta hänga här inne. Det blir nästan pinsamt när det blir diskussioner mellan läsare som skäller på varandra. Bu säger jag bara.

  Superfint i hallen Petra. Rent och snyggt. Bra med smart förvaring som kan dölja en massa saker.

 13. Ja, herregud! Hur kan ett fåtal kvinnor tycka att detta är rätt forum för sin bitterhet? Och framför allt, i dessa tider! Snälla ni, följ någon annan blogg.

 14. It is interesting that it is mostly the same women that comment negatively and with bitterness and jealousy over and over again. I feel sad for them…

  1. I feel sad for all those thousands of swedes who get sick or die from covid-19, because there are people who just don’t care about restrictions! Far from it, proudly post to their blogg when they travel, socialise and shop around😔

 15. Men gud så tröttsamt med alla påhopp, är det verkligen allt eller inget som gäller för er? Kan man inte handla, åka skidor eller träna på ett smittsäkert sätt menar ni? Det är väl självklart att man kan, herregud ge er.

  Och ni som tror att de länder som haft lockdown inte påverkas ekonomiskt, oj oj oj, total misär i delar av många av dessa länder. Dessutom har majoriteten av de länder med hårdare restriktioner i Europa mycket högre andel döda av befolkningen än Sverige. Tex Danmark, Belgien, Grekland, Italien, Frankrike, Nederländerna, Polen, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike. Länder som Belgien, Tjeckien och Ungern har 15-25 gånger så många avlidna. Sverige ligger under medeltalet för EU-länderna. Hårdare restriktioner har alltså inte hjälpt.
  Ingen har facit ännu men självklart måste vi alla hjälpas åt, men det kan vi göra trots att vi håller samhället igång.

  Förlåt Petra att jag också bidrog till diskussion som inte hör hemma i ditt kommentarsfält men jag kunde inte hålla mig.

  Kan vi inte bara hålla god ton allihopa, förstår inte vad allt negativt skulle leda till för positivt.
  Kram

  1. Tjeckien har dubbelt sa manga smittade som Sverige per invanare; ungefär lika manga dödsfall. Ungern har färre smittade än Sverige och lika manga dödsfall per invanare. Belgien har ca. 1,2 ganger mer smittade per invanare än Sverige men tyvärr nästan dubbelt sa manga döda. Dessa länder hade alla redan före corona ett daligt sjukvardssystem som är en stor orsak till dödsfallen. Ta en titt pa statistiken pa resten av de länder du räknade upp och du kommer se att de flesta länder star sig minst lika bra eller bättre än Sverige. Den misär du pratar om (exempel?) är nog inte med anledning av corona.
   Tycker inte att detta är rätt forum för att diskutera coronasmittade men kunde inte lata ditt ganska felaktiga pastaende sta utan att kommentera. Om lockdowns är rätt väg att ga vet ingen men faktum är att korta lockdowns har bidragit till att fa ner kurvorna i manga länder.

   1. Belgien har minst lika bra sjukvård som Sverige, om inte bättre.

    Misär pga corona-relaterad arbetslöshet i många länder, det får enorma konsekvenser, som givetvis i slutändan påverkar folkhälsan.
    Bara att googla på det om du saknar information.

  2. Catta, vill du inte heller jämföra med grannländerna eller?

   ”Antalet döda och sjuka i Covid 19 är betydligt högre i Sverige än i de nordiska grannländerna. Men när FHM ska förklara ökningen här väljer man att jämföra med kontinenten och blundar för Norden.” (gp.se)

   ”Efter att ha beskrivits som ett positivt undantag i höstens smittovåg har nu Sverige återigen högre dödstal och fler smittade per capita än grannländerna. Epidemiologen Jonas Björk anser att det nu kan behövas tuffare åtgärder.” (SvD 20201112)

    1. Förlåt – men varför kan man inte jämföra Finland med Sverige? Jag är svensk, boende i Finland och jag anser definitivt att länderna och dess sätt att hantera detta kan jämföras. Demografi och levnadsstandard, likväl som sjukvårdssystem, är lika.

    2. Hej Catta,
     Hade inte tänkt hoppa på tåget här men blev nyfiken (inte dömande) eftersom jag är finlandssvensk boende i Finland, på vilket sätt tycker du att man inte kan jämföra Finland och Sverige? Är bara ärligt nyfiken. Har själv bott i Sverige och reser i normala tider en hel del mellan länderna. Är länge sen vi bodde i Sverige dock men jag märker inte så stor skilland på länderna, förutom lagstiftningen kanske var Finland snabbt kunde ta i bruk beredskapslagen och hade ett förråd för sämre tider. Men såhär allmänt ser jag inte skillanden och kan dock ha missat något väsentligt. Kanske vi här i de mera finlandssvenska regionerna bara missar detta eftersom vi av språkliga skäl ofta följer med Sverige till och med kanske mer än Finland i mångt och mycket.

     Ha en bra dag!

    3. Hej Catta,
     Blir också otroligt nyfiken på vad som skiljer Finland från Sverige så mycket..? Du får gärna ge några exempel på det, vi som bor i Finland tycker nog inte det är så stor skillnad som svenskarna tror/tycker. Men som sagt, utveckla gärna teorierna som du har. Vi verkar vara några finlandssvenskar som önskar få svar på det.. 🙂

 16. Kolla fakta. Danmark har betydligt lägre antal döda än Sverige. Sverige högsta i Norden. Många som skriver här har väl inte så hög IQ och inte influencerna heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *