FONDUE

REKLAMSAMARBETE MODELIN / ANNONSLÄNKAR BAGAREN & KOCKEN / CERVERA

.

Inför årets Alla Hjärtans dag så införskaffade jag faktiskt mitt livs första fonduegryta! Vet inte huru många gånger jag funderat på att köpa en sådan för när jag var liten var fondue det absolut festligaste och mysigaste jag visste. Särskilt fonduekvällarna hemma hos min bästis, då var det verkligen så härligt! Och fondue nere i Alperna så klart, så gott och myyys. Alltså värmen och känslan och doften där inne på de där Österrikiska små restaurangerna i byarna mmm. Bästa.

,

,

.,

Top här och mest användbara svarta  kjolen (med super passform) jag har i garderoben här

.

.

.

Fondue är absolut inga avancerade gener eller konstigheter! Man behöver en rejäl gjutjärnsgryta till detta och jag satsade på en rejäl fransk för åtta personer från Staub (Finns här om någon vill ha samma) Sen ska man hetta upp smaklös olja (typ mat eller raps) till 180 grader på spisen innan man ställer grytan på bordet med tänd värmare under. Man kan ha smaksatt buljong också om man vill! Lite nyttigare då och då blir köttet och grönsakerna mer kokta än friterade.

.

.

.

Hittade ju så perfekta roterande brickor med söta hjärtskålar att servera tillbehören i (Finns här)

.

 

.

Sen så ska det vara kött och vi hade entrecote! Går bra med ex filé eller rostas och det ska vara nöt. Vad man serverar för grönsaker till är en smaksak men vi hade pack-choi, rödlök, champinjoner och broccoli (bästa – gud så gott!) Tillbehör – klyftpotatis. Flera såser ska sett finnas också vid en riktig köttfondue och jag fuskade med att köpa färdig aioli, bea och barbeque på Ica:) (Moje fick fritera köttbullar!)

.

.

Alla tokgillade detta, perfekt Alla hjärtans daggrej att göra tillsammans med familjen, och nästa gång kör vi schweizisk ostfondue!  Mums! Eller asiatisk buljongfondue med vannameiräkor kanske, mumsfillibabba:)

.

.

Ha nu en mysig måndagskväll!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “FONDUE

  1. Dom små skålarna hade varit perfekt hemma hos oss, var är dom köpta?
    Ser att det är fler som inte kom in på länken.
    Ha en bra dag och Tack på förhand.
    Kram Stina

  2. Man kan göra bra fondue utan gjutjärn med, även om det är kul att har just en sådan om man är fler. Det franska sättet är att köpa vit landsbröd dagen innan eller två (campagne) och då blir den lite hårdare, torrare. Det är det man doppar i osten. I vanlig gryta kan du smälta fransk berg ost, t.ex Comte, beaufort, reblochon, vitlök (1), 2 glas vitt vin, lite peppar, och en ’slurk’ körsbärsvin om man vill… Jag brukar inte använda det själv. Smält allt på spisen. Ta det till bordet och servera. Imellanåt sätt tillbaka den på spisen så den håller sig smält, men den är bäst när den inte är så rinnig. 😁 Vi äter det två ggr om året på det sättet i min franska familj. Vi äter också raclette och tartiflette så man får vara försiktig så man inte blir för tjock!!! Haha!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *