BUTTER CHICKEN I CROC POT

.

Flera har ju frågat om min Butter Chicken som vi åt i söndags! Den blev ju s å bra och självklart ska ni få receptet mina godingar<3

.

.

Heeeej tisdag!

.

.

Idag har vi en riktig hemmamysdag så här en vanlig tisdag mitt i veckan! Bea och Lolo har distans hemma (Trulle är i Sthlm) och Moje får också vara hemma med oss och gosa, hela familjens lilla favvotroll:)

.

Vi hänger mest  nere i loungen på källarplanet (Städhems M är här och gör fint i huset och får göra det ifred) och spelar spel, kör tågbanan, lägger pussel och tittar på mysiga filmer. Och äter godis! Busigt värre men så var det när jag var liten också, helt plötsligt kunde man få göra både det ena och det andra helt oväntat och jag ÄLSKADE det:) Ni vet det där att man inte riktigt visste när mamma eller pappa skulle vara tvärtom helt plötsligt.. Man kunde få en fin present en helt vanlig måndagsmorgon som stod bredvid sängen när man vaknade eller ja en plötslig härlig godisfrossa när det inte var lördag utan vardag… Hade själv ju inte velat ha föräldrar som var totalt principfasta och aldrig överraskade, lite knas och hopp utanför mallen någon gång då och då är bara bra för barn tror jag! (Obs ej när det tjatas utan bara när man som förälder själv vill alltså:) Sen kunde ju mina föräldrar ha andra stenhårda principer som man tyckte var auuuperkonstiga som barn (mest baserat på rådande politiska intresse och ideal och jag fick tex inte ha Barbies, jag fick inte något som var typiskt ”amerikanskt” dvs ej ketchup eller oboy eller video eller pastellig Bagheeraoverall eller fräsig cykel med bockstyre eller  Peter panmockastövlar  eller fräcka Flashdancebenvärmare… Rustikt, naturfärgat och svenskt var grejen då:)..,

.

….

.

Men tillbaka till Butter Chicken! Eller en Murgh makhani dvs en indisk kycklingrätt fylld av goda smaker och med en riktig smörig len härlig sås… Gjorde min i Crock Polen som fick stå i fem timmar och gosa till sig. men man kan så klart låta butter Chicken puttra på låg värme på spisen också. Recept kommer nedan..

.

.

.

Gjorde ingen riktig mangosalsa eftersom mangon från Ica var galet god och saftig i sig. Bara skära upp den, strö över lite salt och chili och pressa lime och vräka på koriander. Mums

,

,

.

B U T T E R  C H I C K E N

.

6 personer

.

Du behöver: 1 kg kycklinglårfileer, 1 st stor gul lök, 2 st vitlöksklyftor, 1,5 msk färsk riven ingefära, 0,5 st chilifrukt eller 1 – 2 tsk chiliflakes beroende på önskad hetta, 0,5 msk gurkmeja, 1 msk mald koriander, 1 msk mald spiskummin, 1 tsk curry, 2 msk tomatpuré, 1 pressad lime, 1 st burk med krossade tomater, 1 dl  kokosgrädde, 1 msk socker eller valfri sötning, 50 – 75 g smör, 1 tsk salt. Smör att steka i.

.

Gör så här: Bryn chili, lök, vitlök och curry, gurkmejakoriander och spiskummin med smör på medelstark värme direkt i din Crock-Pot om du har den funktionen annars i en stekpanna. Ta upp allt ur grytan. Bryn sedan kycklingen. Lägg i chili/lök/kryddblandningen och lägg i resten av ingredienserna och kör i 4-5 h på låg eller 3-4 h på hög. Smaka av med salt och chili och servera sen med mangosalsa, ris och Naanbröd.

.

.

.

N A A N B R Ö D

6 bröd

.

Du behöver: 25 g färsk jäst (½ paket) 1 ½ dl mjölk, 3 %, 2 tsk strösocker, 1 tsk salt, 1 tsk bakpulver, 2 msk matolja, 1 ½ dl naturell yoghurt, 1 lättvispat ägg, 7 1/2 dl. vetemjöl special , smält smör till pensling (glömde jag)

.

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader. Häll lite av mjölken i bunken och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av mjölken och socker, salt, bakpulver, olja, yoghurt och ägg. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Tillsätt resten av mjölet om det behövs. Lägg degen i en oljad bunke och låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i sex bitar. Forma till runda bollar och kavla sedan ut till tunnakakor, cirka 15-20 cm i diameter. Stek bröden, ett i taget, i en varm stekpanna, i cirka 3 minuter på varje sida eller tills det är genomgräddat. Pensla smält smör på de varma bröden.

.

.

Annars har jag en riktig sån superpmsdag, usch och fy så är nog därför jag är extra kramig och gosig och snäll mot skatterna här och mumsar  massa choklad. Tänk att man kan tappa typ all sin energi och humör bara från ena dagen till den andra??

 

Hoppas  ni har en fin dag mina vänner och att vi ses imorgon igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “BUTTER CHICKEN I CROC POT

  1. Tack för receptet, det ser otroligt gott ut. Gissar att det ska vara 7,5 dl vetemjöl special 😉 Hade också föräldrar som gick utanför det vanliga och jag har alltid gjort likadant med mina barn. En tablettask en tisdag i bilen på väg hem från skolan eller som igår då min 20-åriga dotter fick en present, av ingen orsak alls. Ha en fin kväll. Må gott!

  2. Tack för receptet. För ett tag sedan utlovade du receptet på en asiatisk räksallad. Hoppas att du kan dela med dig av det också.

  3. Tack, det lät supersmarrigt! Hoppas pms’n ger med sig, sjukt hur det kan påverka en så! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *