.
Har ni testa koreansk Bulgogi??? Jag tokgillar ju asiatiska smaker och n y a spännande smaker och rätter och koreansk mat är ju något man ser och läser om överallt just nu tycker jag. Så jag blev så sugen på att riva att göra just populära Bulgogi och nej jag blev inte besviken kan jag lova, mmmm. Alla de där asiatiska smakerna man älskar plus nyttigt och fräscht! Det här sån där mysig plockat som passar när det är helg. Sitta länge med massa tända ljus i matsalen och prata och skratta och njuta…
,
,
.,
Söndagsmaten kommer här! Eftersom jag varit tokförkyld och krasslig i flera dagar så. kände jag verkligen att kroppen behövde mycket smak och mycket vitlök, ingefära, mumsig kimchi och grejer. Köpte dock färdig Icakimchi mened är ju tydligen inte svårt att göra själv (något man måste planera lite bara, inte min bästa sida. Jag är ju vääldigt impulsiv när det gäller just matlagning:)
.
,
.
Busenkel supergod srirachamayo: 2 msk sriracha, 1 tsk sesamolja, 1 riven vitlöksklyfta, 2 dl majonnäs
.
Andra goda tillbehör till Bulgogi som vi hade: Koreansk morotssallad, jasminris, salladslök, böngroddar, champinjoner & lök och så kimchi.
,
,,
.
B U L G O G I
4 personer
.
Du behöver: 500 g entrecôte, 1 päron, finhackat, 2 msk purjolök, finhackad, 1 vitlöksklyfta, pressad, 1 tsk riven ingefära, 1 dl kinesisk soja, 1 msk strösocker, 2 krm malen svartpeppar, 4 msk sesamolja, hjärtsallad och sesamfrön
.
Gör så här: Skär köttet i lövtunna skivor. Blanda samman ingredienserna till marinaden och blanda dem med köttskivorna i en form. Täck med plastfolie och ställ in i kylen för ca 6 timmars marinering. Stek det marinerade köttet i olja het gjutjärnspanna och håll det varmt (Stek sedan champinjoner och lök) Lägg köttet på hjärtsalladsblad på ett fat och toppa med sesamfrön. Servera med Bulgogitillbehör.
.
.
Ni måste prova detta vänner, ni kommer inte bli besvikna!
.
.
Njut nu söndagskvällen alla!
.
KRAM
.
Psst, Hurraaa och STORT Grattis Tusse till Mellovinsten!!! Äntligen kan vi ju vara överens om att absolut RÄTT låt vann va?? För ooh my så grym du Tusse och Voices är, det var bara så himla härligt att se finalen igår!<3
.
.,
.,
Meeeen, Gud va gott!! Miste göra denna nästa helg! Hoppas du mår bättre. 😘
Följer din blogg främst för dina recept,detta kommer jag att laga till nästa helg.Det vore kanske ngt för dig att publicera fler recept, du verkar magkänsla för bra recept🤗ingen kan reta sig på några recept🤔
Yummy 😋
Men du har väl testat dig hoppas jag. Det är ju jätteviktigt, behöver smittspåras!!
Nej jag har inte haft Covid:)
Gud vad gott det verkar. Ska testa din srirachamayo!
Vad är det i den där mindre avlånga skålen vid salladeslöken, den blev jag sugen på känns det som. Är det skaldjur i någon gottig sås/mariand?
Och detta blir helgens mat!!
Denice, det är kimchi i den skålen. Inte så gott som det är (enligt mig) men tillsätter smak till koreansk mat, som en extra krydda god tillsammans med allt annat.