SÖNDAGSMIDDAG – CHICKEN TIKKA MASALA

,

Gillar ni indisk mat bloggisar!? Det gör jag men vi äter det typ aldrig? Här i Småstaden finns ett par indiska restauranger men ingen som är bra eller iaf riktigt fräsch (en blev jag akut magsjuk efter att jag besökt och en annan Foodorade vi hem mat ifrån en kväll och fick hafslafs i gamla Semmelpåsar? Ni vet såna solkiga pappersbageripåsar med tryckta semlor på. I November. Inte jättekripsigt haha) Är nog rätt kräsmagad och klarar inte av restauranger som inte är topfräscha faktiskt. Spanar alltid på fönstren  , ett gammalt trick när man är utomlands. Bra fräsch restaurang har oftast riktigt rena fräscha fönster. Skulle ALDRIG äta på en restaurang med jättesmutsiga fönster! Hur som helst (nu spårade jag visst lite här), Indiskt var det. idag satte jag på en busenkel indiska rätt i innan lunch i crocpotten och så fick den stå och puttra och puttra och sprida en maaagisk doft här hemma hela dagens medans vi var på återbruket några svängar, var på handelsträdgården (japp fler tulpanlökar blev det) och tvättade och rensade. En Chicken Tikka Masala som ja blev GALET god. På riktigt sådär så att man liksom inte kan sluta äta ni vet eller måste slicka tallriken? Mmmmm. Med Raita, svärmors plommonchutney (men herregud vad hon kan göra chutney) och ris. Ni måste bara testa denna rätt själv, perfekt söndagsmat och godaste (fräschaste!) indiska mat jag någonsin ätit. Yes nu blir det skryt haha (alla tyckte det var supergott, även kräsen Bea:)

.

.

.

C H I C K E N  T I K K A. M A S A L A

I  C R O C K P O T

.

6 pers

.

Du behöver1 kg Kycklingfilé, 1 st hackad gul lök, 2 burkar Mutti krossadee tomater, 3 msk hackad vitlök, 1 msk riven färsk ingefära, 2 tsk curry, 2 msk Garam Masala, 1 tsk paprikapulver, 1 msk balsamvinäger, 1 tsk muscovadosocker, 1/2 tsk mald gurkmeja, salt och svartpeppar, 2 dl kokosmjölk.

.

Gör så här: Dela kycklingfileérna i bitar. Bryn sen i smör i en stekpanna på medelvärme så de får lite färg. Häll sen allt i din Crock-Pot, dvs kycklingen och alla kryddor men inte kokosmjölken. Rör runt så att allt blandas väl. Stäng locket och ställ in din Crock-Pot på hög temperatur 4-5 timmar När det puttrat klart och hela huset doftar härligt av indiskt delar du kycklingen med två gafflar försiktigt så att du inte skrapar metallen i botten.  Tillsätt kokosmjölken och rör runt och låt Tikka Masala stå en stund så att kokosmjölken hinner bli varm innan servering. Strö sen över lite mer Garam Masala, ca 1 tsk innan servering. Servera tillsammans med Raita, ris, naanbröd och gärna en god chutney!

.

.

.

R A I T A

.

Du behöver:0,5 gurka, 2 dl rysk, grekisk eller turkisk youghurt , 0,5 dl färsk hackad mynta, 0,5 dl färsk hackad koriander, 0,5 tsk malen spiskummin, 0,5 tsk socker

Gör så här: Riv gurkan och krama ur det mesta av den överflödiga vätskan. Blanda gurkan med övriga ingredienser och ställ kallt.

.

.

Har tyvärr inte receptet än på svärmors mumsiga heta chutney men ska fixa<3

.

.

Nu ska Beapluttan iväg på en baskettävling men sen blir det fötterna högt i soffan med älsklingen, en mysig film och en stor skål med smågodis! Söndagsmyset är det bästa myset:)

.

.

Men vi ses imorgon igen!

.

.

KRAM
.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “SÖNDAGSMIDDAG – CHICKEN TIKKA MASALA

  1. Tack för ännu ett inspirerande blogginlägg! Ser jättegott ut, måste prova nästa helg 😋 Önskar dig en trevlig vecka!

  2. Meeen gud så gott 😍
    Är också kräsen på mat ute. Iom att vi lagar så mycket god mat och provar nya saker och att det är ett intresse så blir iaf jag kräsen 🤭
    Denna ska jag prova. Går det att göra i vanlig gryta el ugn? Har ingen crock-pot 😪

  3. Men alltså kan man få komma hem till dig och äta mat nån gång??? Ser ju så gaaalet gott ut på ditt middagsbord jämt😂
    Söndagskram🤎🍁🍂

  4. Åh – måste lagas! Älskar dina middagstips!
    Men du – klänningen 😍 – vill du dela var den kommer ifrån? Ha en fin dag!

  5. Blev verkligen supergott, och funkade bra att göra i en gammal hederlig gjutjärnsgryta med. Smidigt med långkok när man jobbar hemifrån och inte har en crockpot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *