DATE NIGHT & GRATINERAD HUMMER

.

Lördagens första tips – denna smarriga champagne som finns på systemet! SÅ prisvärd, La Chouette de Champillon. Löp och köp om ni gillar riktigt goda bubblor (gillar denna bättre än tex eb Moët och ger ingen baksmälla heller, inte mig iaf:)

.

.

.

Yes ikväll hade jag och H en tidig lyxmiddag här hemma! Svärfar har ju som varje år varit och fiskat hummer på västkusten och tagit med fångsten hem och vår goding skulle ju mumsas på bästa sätt. Blev en gratinerad variant med persilja, vitlök och parmesan och så Normandieostron och havskräftor till det, MUMSFILLIBABBA!

.

.

.

Alltså riktigt  fina ostron är ju bara ett sånt himla happypiller! Svensk hummer och ostron från Atlantkusten, blir ju bara såå lycklig när jag får det haha.

.

.

G R A T I N E R A D  H U M M E R

.

Du behöver: 1 hummer, 1 kruka persilja, 1 klyfta vitlök, 1 st citron,  50 g Parmesanost, 1 krm flingsalt, 25 g smör

.

Gör så här:  Värm ugnen till 200 grader. Dela hummern på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop. Plocka ur köttet ur hummerstjärten. Ta bort och släng magsäcken från skalhalvorna som sitter längst upp mot huvudet. Lägg hummerhalvorna på en ugnsplåt. Grovhacka hummerköttet och blanda med finhackad persilja, riven vitlök, rivet citronskal, riven parmesanost och flingsalt i en skål. Fördela hummerblandningen i hummerhalvorna på plåten. Klicka över smör och gratinera i ugn i 12-15 min.Lägg upp de gratinerade humrarna på ett fat eller på tallrikar.

.

.

Tokgillar ni också skaldjur och vad är erat allra bästa?!?

.

.

Njut nu lördagens girls!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “DATE NIGHT & GRATINERAD HUMMER

  1. Har aldrig ätit vare sig hummer eller ostron i hela mitt liv men det ser fantastiskt gott ut. Happenings date night ❤️

  2. Som västkusts-öbo så föddes jag i princip med en räka i mungipan haha. Äter skaldjur minst en gång i veckan, mest kräftor, räkor och krabba. Nu när folk är ute och drar ”kubera” hoppas jag på en hummermiddag snart, så sjukt gott men för snål för att köpa dyrt hos fiskhandlare 😉
    Ostron äter jag sällan, ingen favorit men ibland tycker jag det är gott. Kräsen där.
    Du skulle bett svärfar köpa med sig ostron från bohuslän, kosterhavs-ostron är världsklass. Har du provat svenska ostron?

    Ser fantastiskt gott ut allting, dina bilder är som alltid så sjukt snygga och mysigt med lyxmiddag på tu man hand.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *