MAZARINKAKA & COVID ÄR HÄR IGEN…

.

Lördagens bakning – saftig Mazarinkaka!

.

.

Heeeej lördag!

.

.

Hoppas ni mår bra!? Här är det väl en aningens lite sisådär denna lördag.  Planen var att jag skulle åkt till Stockholm idag och träffat vänner men Trulle har ju blivit sjuk i Covid och ganska ordentligt trots 2 vaccinsprutor. Jäkla virus alltså. Så det blev att styra om planer och vara hemma istället. Har dock fått en hel del gjort idag, ni vet sånt där man borde göra hela tiden. Sorterat i skåpen nere i källarplanet osv. Sånt som är såå tråkigt så klockorna stannar men så härligt när det är fixat! Ska verkligen försöka se till att ordningen fortsätter att hållas där nu (svårt bara med alla familjemedlemmar som motarbetar en hela tiden;)

.

.

.

M U M S. Så saftig och god med den där glasyren uppepå..

.

.

M A Z A R I N K A K A

.

Du behöver:

Mördeg 5 dl vetemjöl200 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker Mazarinfyllning 200 g  mandelmassa100 g  smör, rumsvarmt2 ägg, 3-4 droppar bittermandelextrakt  Glasyr 3 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker4–5 tsk vatten (jag har även  vit färg som gör glasyren så där kritvit. Tips att ha i olika vita bakverk och kristyr osv)

.

Gör så här:

Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.

Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.Bred ut mazarinfyllningen på mördegen. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den kallna helt i formen. .

Glasyr: Blanda florsocker, vaniljsocker och vatten till en bredbar glasyr. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.

.

.

Nej nu ska jag gå ner och kika till min lilla stora kille här! Sen softa i soffan och mumsa kaka framför en lördagsfilm.

 

Ha en fortsatt mysig lördag alla!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

36 kommentarer till “MAZARINKAKA & COVID ÄR HÄR IGEN…

 1. Vilket sammanträffande, jag köpte nybakade mazariner som finfika när jag var tvungen att jobba på kontoret igår 🙂

 2. Akta er för ”vaccinet”, det kommer försvaga ert immunförsvar. Många virologer, forskare, läkare mfl uttalar sig om riskerna med dem, men får inte höras i media. Vassa jurister/advokater jobbar på att stoppa preparaten då dem gör mer skada än nytta. Innehållet har inget i våra kroppar att göra! Man har redan sett en cancerökning eftersom immunförsvaret är fullt upptaget med att försvara sig mot sig självt, spikeproteiner är bla orsaken. Ni borde ifrågasätta våra myndigheter och regering och inte lita blint på att de gjort hemläxan!

  PCR-testen är ju ett skämt! Skaparen Kary Mullis sade själv att de INTE kan hitta virus eller påvisa smitta och är inte avsedda för detta, ändå använder man dem flitigt. De ger 100% postiv falska svar!

  Ta ert förnuft till fånga, enda sättet att få ett slut på cirkusen är att;
  1. Sluta testa er med något som inte talar om att du är sjuk, känn efter själv! Asymptomatiskt finns inget gällande virus.
  2. Sluta ta de livsfarliga ”vaccinen”, de varken skyddar mot svår sjukdom eller död, hindrar inte smittspridning heller.

  Får se när man slipper läsa att folk har testat sig och har Covid, så tröttsamt!
  Virus har alltid funnits och kommer finnas oavsett 1000 injektioner!
  Vi har ingen överdödlighet, så vakna och inse vad som håller på att rullas ut genom vaccinpass! Agenda2030 heter det, kontrollsamhälle ingen vill leva i!
  Och nej, jag är ingen antivaxxer, har tagit alla barnvaccin, men detta är ett experimentellt preparat med ny teknik som mRNA, helt obeprövat förr! Studierna är klara tidigast hösten -22.
  Är snarare anti-genmanipulation, stor skillnad.

  Läs på och gör det inte via mainstream media! Via Google får du bara censurerad ”fakta”, testa duckduckgo.com

  1. Herregud manniska. Kan inte lata detta ga osvarat eftersom ALLT ar helt fel:
   1. ”Man har redan sett en cancerökning eftersom immunförsvaret är fullt upptaget med att försvara sig mot sig självt, spikeproteiner är bla orsaken”. Kan du lanka till vetenskapligt bevis for detta?

   2. ”PCR-testen är ju ett skämt! Skaparen Kary Mullis sade själv att de INTE kan hitta virus eller påvisa smitta och är inte avsedda för detta, ändå använder man dem flitigt. ” Falskt. PCR test gor JUST det: hittar virusets arvsmassa. Det pavisar forekomst av virus (levande eller dott), vilket alltsa bara kan ske om personen som provtagits ar infekterad. Inget i manskligt DNA liknar det som PCR testet detekterar, sa finns det inget virus blir det negativt svar. Finns det SARS-Cov-2 RNA sa blir det positivt. Pinsamt enkelt.

   3. Asymptomatisk smitta finns i manga infektionssjukdomar som orsakas av virus: https://en.wikipedia.org/wiki/Asymptomatic_carrier

   4. ”men detta är ett experimentellt preparat med ny teknik som mRNA, helt obeprövat förr” -> mRNA vaccinet ar val beprovat och har utvecklats i snart 10 ar.

   5. ”anti-genmanipulation” -> Det ar inte genmanipulation. Det mRNA som vaccinet innehaller bryts ner snabbt och kan inte integreras i cellernas DNA.

   Och jag skulle garna vilja veta vilka jurister som jobbar for att stoppa vaccinen, och hur dom har tankt att detta ska ske. Aterigen, du kan inte bara hava ur dig en massa nonsens och inte lanka till nagra bevis, inte trovardigt och far dig att se ut som en massiv foliehatt. Men om du vill fora en vetenskaplig konversation om detta sa ar jag tillganglig. Bring it.

   1. Om alla ni som ”sover” skulle vakna och se utanför mainstream medias lögner och utanför Sveriges gränser, då skulle ni se vad som verkligen sker!
    ”Vaccinet” har man konstaterat är skadligt, orsakar bla hjärtproblem, stroke, blodproppar och sänker immunförsvaret och det gör att olika sjukdomar får fritt fram.

    Jag rekommenderar ALLA att förse sig med riktig info, inte lögnerna som alla länders regeringar förmedlar sina medborgare! -De vet inte bättre! de gissar och tror. Kommer bli rättsliga processer innan detta är över.

    Alla som injicerat människor UTAN att begära informerat samtycke, det är ett experimentellt preparat där man inte vet kort el långtidsdata!

    Vi behöver stå enade och få ett slut på cirkusen, inte vända oss mot varandra och kränka och hata! Då är man nyfiken på vad visselblåsarna har att säga! Ställ er frågan, VARFÖR skulle miljarder människor motsätta sig ett vaccin OM det fungerade OM det var ofarligt och hjälpte mänskligheten, fundera över det!

    Jag vet vad jag tar upp, faktagranskar och är källkritisk. Kommer inte diskutera mer med er här, utan nu får ni själva se över er hälsa och framtid. Det gör man INTE genom att PCR-testa sig eller vaccinera sig med detta preparat. FLER har avlidit än överlevt av ”vaccinet”, det är fakta och det kommer ni inte få reda på om ni inte börja se er efter andra nyheter än Expressen, Aftonbladet, DN, mfl.

    Om all sjukvårdspersonal hade fått sätta in RÄTT behandling i tidigt skede så hade i princip ingen behövt dö, men beprövade, fungerade läkemedel förbjöds för att släppa fram ett obeprövat, osäkert vaccin. Annars hade det inte fått en nödgodkännande, observera NÖDGODKÄNNANDE, det betyder INTE att det är godkänt! Hört talas om ordet korruption? Det finns i verkligheten och inte bara på film! Det är mycket ni kommer bli varse om inser jag, en stor chock för de som sticker huvudet i sanden.

    Det är felaktiga siffror. Finns ingen överdödlighet, bara massiv psykos bland befolkningen. Ni är skrämda till vanvett!

    Jag länkar till bra fakta; kika eller lev i en utopi, en lögn.

    Läkare och forskare sitter i senatorsförhör och förklarar att Covid går att bota i tidigt skede, att NIHs rekommendationer är farliga eftersom de anser man ska vänta tills man fått allvarliga symptom.
    De säger att systemet är korrupt.
    De förbjuder Ivermectin som fungerar p.g.a. att man vill låta läkemedelsindustrin kamma hem sin vinst!
    En läkarfirma hade botat 150.000 patienter från Covid i tidigt skede!
    De tar bl.a upp Sverige som ett gott exempel på att lockdown och masktvång i skolmiljö inte leder till bättre statistik gällande allvarlig sjukdom och död bland barn.
    Kika på den här;
    https://thehighwire.com/watch/?fbclid=IwAR1Mj3D_-l0cbuqzkqvaahoWUi3areZ5B-ENjxg0QAPgOuzXM3Ixx4sTj30

    Här kan i själva höra uppfinnaren av PCR-testen beskriva dem:
    https://www.youtube.com/watch?v=ZmZft4fXhQQ

    Här finns en allvarlig studie skickat från en IVA sköterska:
    https://bakomkulissernabiz.files.wordpress.com/2021/11/ny-svensk-rapport-om-det-s-k-vaccinet.pdf?fbclid=IwAR0fU7KIeh0MRg8szP8tc288o61Qso2LkK8K6vdoezjQ7LMvmvzaO983WQs

    Lyssna på Dr. Robert Malone: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=J9WdhoiFFSo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0x5R2G-_qI8eXWH45KIuIBCxnGTyZIEDYJRhh4gNZV3k0nVHMO0GUL9AM

    1. Jag rekommenderar ALLA att förse sig med riktig info, inte lögnerna som alla länders regeringar förmedlar sina medborgare!

     Fake news ? Var har vi hört det här förut ??

    2. Du länkar till Highwire och ber oss vara källkritiska ?
     Har du ens läst på om deras grundare/talesperson ?
     *TV och filmproducent
     *CEO för Anti vaxx grupp
     *Ingen medicinsk utbildning

     Varför skulle vi lite mer på honom än FHM?

     Del Matthew Bigtree is an American television and film producer as well as CEO of the anti-vaccination group Informed Consent Action Network. He produced the film Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe, based on the discredited[1][2][3] opinions of Andrew Wakefield and alleges an unsubstantiated connection between vaccines and autism.

     Bigtree’s work as a public speaker and a recent influx of funding has made Bigtree – who has no medical training – one of the most prominent voices in the anti-vaccination movement.[4][5]

     During the COVID-19 pandemic, Bigtree propagated conspiracy theories about the origin of the virus, and urged his audience to ignore the advice of health authorities

  2. Brukar aldrig kommentera men nu kan jag inte låta bli….
   Blir lite rädd på riktigt över hur du resonerar….
   Min pappa dog i covid för precis ett år sedan. Kärnfrisk innan…
   Han skulle ha levt i dag i fall han hade hunnit få vaccin…
   Det du säger är ett hån mot all sjukvårdspersonal som kämpar och sliter som djur och emot alla oss som förlorat någon i denna hemska sjukdom.
   Shame on you!!!!!!!

  3. Så du menar att alla dessa som, världen över, styr våra länder och beslutar över lagar och regler är en del av helvetiskt samfund som bestämt att nu ska vi alla ta något vaccin som är helt overksamt, ett som dessutom förstör oss. De vet alltså att vaccinet sabbar våra kroppar och även då alla de vaccinerade människor som jobbar inom vården och att det snart inte kommer finnas någon mänsklighet kvar (finns inga som kan vårda antivaxers vid ex cancer osv) Eller är det så att de inte har fått tillgång till rätt fakta? Är alltså totalt okunniga eller lurade. Inte kan alla dessa forskare och professorer och doktorer world wide lösa detta, egentliga ickeroblem, med pandemin och virus utan det är bara en liten samling antivaxforskare som vet sanningen och som har forskat fram resultaten i hemliga labb och kommit fram till livsviktiga resultat och analyser som ingen vill lyssna på. Deras riktiga oerhört viktiga supersanning får inte komma fram utan de censureras av onda myndigheter över hela planeten. Nu sliter de vassaste advokaterna i hemlighet sitt hår för att sanningen från antivaccinforkarna ska nå ut. Faktan och sanningen som nu bara finns på duckduck.go

   Okeeej

   1. Hahaha. Håller med dig Petra.

    Samtidigt läskigt att folk går på detta. Min pappa med hela sju års skolgång har tyvärr köpt denna teori helt igenom. Får han covid så dör han väl ovaccinerad som han är.

    1. Angie, din pappa är klok TROTS sina 7år i skola. Snacka om att nervärdera sin egen pappa! Han lär nog överleva dig också. 😉

   2. Blir snarare rädd över hur många som blivit lurade och jag förstår er, klart man borde kunna lita på sina myndigheter, men detta är historiskt, en global korruption. Blir så förbannad över att man kallar människor för anntivaxxers, foliehattar etc, för att de INTE vill medverka i ett medicinskt experiment där man vet utgången! Man vet innehållet som orsakar div farliga biverkningar. Lägg av med det! Vad ska vi kalla er då som är blinda? Ni har dumstrutar på huvudet.
    Förse dig med fakta från andra virologer, forskare, läkare än Tegnell? Vad får er och tro att han vet bäst? *skrattar*

    Jag satt igår och kollade på livesändningen, där läkare och forskare sitter i senatorsförhör, det är inget fake över det. Jättebra saklig fakta. Men ni anser väl att alla är anti-vaxxers. Förstår ni är rädda som tagit preparatet, skulle jag också vara!
    Men ni ni har möjligheten att inte ta fler, om ni verkligen vill leva.

    https://thehighwire.com/watch/?fbclid=IwAR0fSZi21yFPohcJHokj_zX5bzfWtC-18uWcQAXfPDauOjLWBlvbIaZhqzY

    Eftersom du väljer att kränka människor så kommer jag helt klart sluta följa dig. Usch!

  4. ””Och nej, jag är ingen antivaxxer, har tagit alla barnvaccin..,” Hur tänkte du där? Uppenbart är du emot vaccinet och all cred till dina föräldrar som har mer vett än du. För att du tagit vaccin som barn var nog knappast ditt val utan deras 🙂

 3. I min omgivning är vi flera som blivit smittade och ganska dåliga trots att vi är vaccinerade med två eller tre sprutor. Däremot har jag ovaccinerade vänner som klarar sig. Väldigt märkligt och man undrar om det bara kan vara en slump?

  1. ”I min omgivning….” Återigen detta snäva, lilla ovetenskapliga perspektiv. Forskning och vetenskap handlar om evidens, och den visar tydligt att vaccinerade klarar sig bättre från svår sjukdom och död. Detta avser forskning bland miljontals människor, och inte ”din omgivning”.
   Släng foliehatten och sluta tramsa.

   1. Vilken nedlåtande kommentar från dig Anne! Mitt inlägg var inte avsett att vara vetenskapligt. Jag konstaterade bara att jag, som är vaccinerad, liksom flera av mina vänner blivit sjuka. Jag pratade om smittan inte skyddet mot allvarlig sjukdom. Har man ”foliehatt” pga det? Nä lägg ner ditt ”Besserwisser-snack”!

   2. De som är rädda går till försvar. Ett vanligt försvar idag är just ordet foliehatt.

   3. Anne, du får gärna länka till den faktan!
    Du har helt fel. Men det kommer du bli varse om snart. Vi behöver egentligen inte varna er, för sanningen kommer alltid fram till slut. Gör som ni vill.

  2. I min omgivning är vi många som nyligen blivit sjuka. Alla vaccinerade med två eller tre sprutor. Den sjukaste fick feber i en vecka men majoriteten fick en eftermiddag av huvudvärk. Min svärmor dog för ett år sedan, hon hade inte fått något vaccin än. Slump? Tror inte det, helt i linje med vetenskapen.

  3. Dåliga? Ja det blir man väl av influensan också?De har alltså inte hamnat på sjukhus intensiven eller i respirator?Då gör ju vaccinet sitt jobb?Tack för det!🥰

  4. Det är ingen slump. Alla jag känner som valt att ”vaccinera” sig är nu sjuka, hela tiden. Övriga som inte tagit skiten är friska. Hur många skulle ta preparatet om det visste att ”skyddet” är lägre än 1% mot en ovaccinerad och att de löper stora risker med farliga biverkningar. Man har redan upptäckt fall av galna kosjukan bland vaccinerade. Klart inte media tar upp om nackdelarna, då skulle ju inte folk vaccinera sig…

   Jag har en väldigt bra video från Canadian Covid Care Alliance
   nu med svensk speakerröst.
   En informativ video för alla att ta del av. Det är fakta rakt igenom. När ni sett den då kommer ni förstå varför så många människor reagerar och agerar mot injektionerna!
   En sammanslutning av 500 oberoende kanadensiska läkare, forskare och sjukvårdspersonal har gjort en mycket informativ och pedagogisk film om effekten av Pfizers covidvaccin efter sex månader. Den baseras på Pfizers egna data, som delvis offentliggjorts. CCCA:s slutsats är att vaccinet aldrig borde ha lanserats, det var fler döda i vaccingruppen än i kontrollgruppen.
   .
   https://archive.org/details/canadian-covid-care-alliance-svenska-sm
   .
   .

   Mycket bra fakta i övrigt på deras sida: https://www.canadiancovidcarealliance.org/

  5. Jag har samma erfarenhet i min omgivning. De som är mest sjuka är de som vaccinerat sig. Varför det är så låter jag vara osagt men tycker det är intressant att många ser samma sak.

 4. Vi var ett sällskap om 15 personer på Nyårsafton. 9 personer blev smittade efter den middagen. Alla 9 med 2-3 vaccindoser. Jag och två till som är ovaccinerade fick ingen smitta alls. Överhuvudtaget. Varav en redan haft covid en gång i och för sig.

  1. Precis. Smittan skenar bland de vaccinerade. Inte de ovaccinerade som är boven i dramat. Vet ett julfirande i en kyrka, 200 vaccinerade personer där, inga ovaccinerade hade tillträde (diskriminering och olagligt men), där skenade viruset, många smittade efter den sammankomsten.
   Naturlig immunitet är konstaterat den bästa och det är ju självklart! 🙂

 5. Alla får göra precis hur de vill. Vill man ta spruta efter spruta så är det helt okej. Vill man inte så ska det vara helt okej också.

  Det är när de med makt börjar bestämma och tvingar folk till att göra saker som det blir riktigt otäckt.

  Själv har jag ett barn som fått sitt liv förstört av ett vaccin. Har man varit på både iva och hiva med sitt barn då får man ett annat perspektiv.

  Innan detta hände så hade jag inga speciella åsikter om vaccin mer än att det är bra att ta för säkerhets skull. Efter att vi drabbades så började jag läsa på och insåg snabbt att vi inte är ensamma över att drabbas. Däremot är man väldigt ensam om man hamnar hos fel läkare. Vilket vi som tur var inte gjorde.

  Varför ska mitt barn ta ett vaccin mot en sjukdom som inte är ett hot för mitt barn? Varför ska mitt barn behöva riskera sitt liv igen för att skydda gamla och sköra?

  Till detta kan jag lägga att jag har TRE personer i min närhet alla friska i 50-års åldern som dött plötsligt och helt oväntat kort tid efter vaccinet. Alla i blodpropp/hjärtinfarkt. En arbetskollega 30 år hamnade på iva efter vaccineringen och låg där länge svävade mellan liv och död. Är nu förlamad och läkarna vet ej varför mer än att de misstänker vaccinet. Allt detta har hänt inom loppet av fyra månader och detta har jag aldrig varit med om tidigare.

  Så trots allt detta är jag fortfarande en idiot och en antivaxer enligt många. För att vi valt att tacka nej denna gång.

  Och ingen av oss har haft covid-19 trots att vi inte har vaccinerat oss. Däremot har nästan alla vaccinerade i vår närhet fått covid-19.

  1. Tragiskt så klart när någon drabbas och får sitt liv förstört. Dock är det en väldigt liten minoritet. När hela världen, flera miljarder, har vaccinerats är det ändå en droppe i havet.

   1. Hur vet du detta? Genom mainstream media? Det är fler som avlidit av vaccinet än av Covid. Jag hörde en amerikansk sjukskötersa berätta att det var hemskt att inte få sätta in en fungerande behandling till de som var svårt sjuka, de dog inte av Covid utan av bristen på god vård.

    Det är en läkemedelsprövning, studierna är inte färdiga än, men det är FÖR många som avlidit och skadats.
    Ett vaccin ska göra mer nytta än skada och så är inte fallet med dessa.

  2. E X A K T! Att införa vaccinpass är både olagligt och strider mot våra fri-och rättigheter. Detta skiter regeringen i. Folket måste stå enade i frågan om diskrimineringen, för ”vaccinet” hindrar inte smitta och det är ju vad ett pass vill ge sken av!

   Beklagar allt tråkigt och hemskt du varit med om. Dessa preparat borde aldrig fått ett nödgodkännande! Men världen har ”vaknat”, folk demonstrerar och ger inte upp, de ska STOPPAS innan fler skadas och dör!

  3. Jag beklagar att det drabbade ditt barn och personer i din omgivning. Jag hoppas att du får upprättelse. Det är så många som kämpar för döva öron. ”Det kan ju absolut inte vara vaccinet” resonerar många. Skrämmande att man bara så snabbt avfärdar. Tack för att du delar med dig! <3

 6. Camilla – Bra skrivet, vi lever i ett fritt samhälle och alla får göra precis som de vill. Jag förstår inte varför det uppkommit ett sådant extremt hat mot oss ”antivaxxare” (?!?!)

  Det är skrämmande att regeringen fortsatt uppmanar/tvingar (vaccinpass) oss att vaccinera oss då WHO nu (fajnaly!!) senast gått ut med att de tror att pandemin är över framåt vårkanten. Allt fler länder avskaffar vaccinpassen då de bevisligen inte hjälper då alla blir smittade, ovaccinerade som vaccinerade. Oavsett man håller avstånd eller inte. Jag tycker att det hela är riktigt skrämmande och undrar vad det handlar om e g e n t l i g e n.

  Jag har oxå läst och hört talas om att folk dött i blodpropp/hjärtinfarkt kort tid efter vaccinet. Fullt friska idrottsmän tex. Mycket läskigt. Den som lever får se (om jag nu inte dör av Covid ovaxxad som jag är) eventuella biverkningar av vaccinet inom några år.
  Ingen i min vänskapskrets har heller drabbats illa av Covid, ovaccinerade som vaccinerade. Min alldeles egna teori är att Covid-19 hela tiden varit en vanlig influensa som blivit ohyggligt uppförstorad, den stora frågan är v a r f ö r.

  Och till Er som förlorat en anhörig i Covid, jätteolyckligt, m e n den personen kanske hade strykit med även i en ”vanlig” influensa. Trots allt har vi ett relativt högt dödstal årligen i vanlig influensa i den högre åldersgruppen och personer med underliggande sjukdomar. Sen att det antalet nu trippeldubblats p.g.a Covid, ja må så vara. Men är du svårt sjuk i cancer tex och får Covid och går bort, då är det Covid som är dödsorsaken. Ett litet märkligt räknesätt, i mitt tycke.

  1. Visst, alla kan drabbas av olika saker. Dock är det flera miljarder som har vaccinerat sig. Undrar hur många som hade dött om vi inte haft ett vaccin. De flesta som i dagsläget ligger på IVA är helt ovaccinerade, bör ju säga ett och annat.

   1. Lena, du är i princip aldrig vaccinerad. De som ligger på IVA är dels inte många och dels räknas ju en vaccinerad som ovaccinerad ett tag, hur befängt är inte det! Allt för att statistiken inte ska bli sämre över de vaccinerade.

    Jag känner en ambulansförare och hon sa att de nästan bara hämtar vaccinerade människor med biverkningar.

    Utan vaccinet hade det hela sett så mycket bättre ut, då hade folk fått hjälp i ett tidigt skede med fungerande läkemedel som funnits i över 50år!

    1. Vilka är de fungerande läkemedeln som funnits i över 50 år som du då menar att IVA personalen inte använder sig av ??

Comments are closed.