KARANTÄN, ANTIVAXXERS & NY VÅRBLUS

REKLAM/ANNONSLÄNK LINDEX

.

Jag och min nya blå-vita volangiga blus som jag bara måste tipsa om! SÅ himla söt och fräscht vårig. Tänk till ljusa jeans och sandaletter när det blivit varmt och skönt ute sen… (Finns här och jag har strl 36)

.

.

Heeeej nya vecka och heeeej ny karantän!

.

.

Jahapp, så var vi tillbaka i karantänlivet igen. Skönt dock att reglerna ändrats när det gäller smitta i hushållet. Jag, H och Bea har ju haft Covid nyligen (plus är vaccinerade) och anses inte kunna dra runt smitta. Lolo är i Sthlm hos sin pappa och har inte träffat Trulle när han var sjuk så hon pendlar till skolan eftersom hon inte fått 3:e dosen. Däremot är ju lilleputten vare sig vaccinerad (så klart) eller haft konstaterad Covid så han måsta hållas i karantän. Ska ju bli obeskrivligt skönt när den här jäkla pandemin äntligen är slut och det verkar ju vara snart om man ska tro nyheterna iaf! TACK VARE vaccinet och flockimmunitet men man blir ju lite som ett levande frågetecken när man läser vissa kommentarer? (Förra inlägget) Det finns alltså ni personer som nu påstår att vaccinet är helt overksamt. Har ni glömt hur läget var för bara ca ett år sen??  Alltså människor som bara går på diverse hittepå och foliehattar och de med fanatiska åsikter är verkligen läskiga. De som bara anammar något de läst eller hört eller något undantag som plötsligt bekräftar tesen och sen är det bara sanningen. Ja en liten droppe fick biverkningar av vaccinet. OÄNDLIGT många fler hade dött utan vaccin.

 

Jag gör som myndigheterna  bestämmer och önskar att vi ska göra och litar på att det finns tillräckligt många fantastiskt kloka människor som varit delaktiga i dessa beslut och regler. Som tur är de flesta av er som mig, annars hade det ju varit k a o s nu. Det är dessutom ett hån mot alla som slitit under den här hemska perioden och mot de som förlorat anhöriga och älskade att påstå detta bara varit som en vanlig influensa etc . Blir faktiskt lite upprörd här nu känner jag. Usch

.

Så nu ska jag gå ut i solen med Mojelito här och leka och ha kul!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

129 kommentarer till “KARANTÄN, ANTIVAXXERS & NY VÅRBLUS

 1. Jag står fast vid min åsikt, men hur overksamt vaccinet är eller varit, det är ju en helt annan fråga. Läget är ju dessutom annourlunda idag då viruset muterat sig flera ggr om och är i dagsläget sågott som ofarligt=en vanlig influensa. Och ja, ovaxxade är i majoritet på sjukhusen (folk har alltid legat inlagda i influensa) m e n de festa som dör (äldre/sjuka) är vaccinerade.

  Sorry att göra dig upprörd Petra, det var inte min mening. Nu lämnar jag denna debatt och vill njuta av din feelgood blogg vidare. Förhoppningsvis utan C o v i d med i bilden…

  //Trogen Läsare sen Bea var en minipluttis på några månader

 2. Det är bara att acceptera att vi har olika åsikter kring vaccinationerna och i en feelgood blogg kanske det inte är så klokt att ge sig på sina läsare som är av annan åsikt. Det är inte sk ’antivaxxers’ endast som påtalar ALLVARLIGA risker och biverkningar gällande det sk vaccinet (experimentiell giftinjektion). Det är framstående forskare och läkare världen över som ’skriker’ och vill få sina röster hörda men censureras oupphörligt. Och det är sedan länge känt hur läkemedelsindustrin styrs av pengar pengar pengar.
  Oavsett så finns det tydlig statistik på Läkemedelsverket gällande inrapporterade biverkningar för den intresserade och det är inte svårt att räkna ut att det endast är toppen av ett isberg. Vi får hoppas att alla barn och ungdomar som tagit sprutan ’för laget’ inte blivit allvarligt skadade av den. Den som lever få se…..alla har förhoppningsvis samma önskan om slutresultatet: att så få som möjligt skadas eller dör pga detta virus.

  1. Ja vi har olika åsikter men det jag tycker är fruktansvärt med antivaxxers är att de vill hålla på och skrämma upp alla oss som nu är vaccinerade. Att slänga sig med uttryck som ”att den som lever får se” och ”toppen av ett isberg gällande biverkningar” osv. Till vilken nytta är detta exakt? Vad vill ni åstadkomma? Känns det bra på något sätt?

   Ja jag har en feelgoodblogg men då tycker jag att ni som lämnar kommentarer kan hålla er till feelgood också och inte köra er skrämselpropaganda om biverkningar etc. Gör vad ni vill med era kroppar men kom ihåg att ni vet knappast mer om vaccin än de som jobbar på exempelvis Folkshälsomyndigheten.

   1. Tänk då vad media skrämmer upp folk. Du har mer än 99% chans att klara dig om du får covid. Du har 100 % chans att inte få biverkningar om du väljer att inte vaccinera dig.

    Skrämselpropagandan är enorm och varje dag är det nya katastrofrubriker.

    När någon dör i covid så är det enbart rubriker från de som dött ovaccinerade. Om de tar in reportage om biverkningar så tar de bara in de som oavsett biverkningar inte tvekar att ta nästa dos.

    Jag tycker Malin Berghagen skrev ett tänkvärt att inlägg på sin Instagram om nyanseringen i media.

    1. Ser man Malin Berghagen som en guru i denna fråga då har man problem tycker jag. Myndigheterna har ju ett ansvar för att sjukvården inte kollapsar.

    2. Ett stort problem hos vaccinskeptiker är faktaresistens, vetenskapsförakt och att icke-experter ”känner” och ”tror” för mycket. Att man litar på yogis och spirituella människor (som kan en massa annat) vad gäller dessa frågor är helt otroligt.

  2. När man skriver lögner som du gör får man ta att man blir emotsagd, även på em feelgood blogg. Bara att du kallar det ett ”så kallat vaccin” – det är de facto ett vaccin. Det är ingen experimentell giftinjektion, sluta sprid sådan skit. Bara för att du hittar någon kvacksalvares artiklar på internet betyder det inte att det är sant.

  3. Att föra fram åsikter och försöka få dem att likna fakta blir oftast inte lyckat som i detta fallet. Heja dig Petra som inte duckar för denna viktiga fråga!

  4. Tack Malin för att du förklarade med en mogen ton. Jag är av samma åsikt. Jag tycker det känns väldigt tråkigt att man spyr ur sig elakheter till de som är av en annan åsikt än sin egen.

 3. Jag tror att vi, både läkare, forskare och fhm vet för lite fortfarande om det här.
  Ett stort problem är att alla säger och gör olika. Läkare har olika teorier mm.
  Däremot tror jag du kan dra runt på smitta såklart, även fast du haft det och är vaccinerad.
  En bekant är 3 ggr vaccinerad. Visar nu på test i helgen att hon har covid igen. Hade det för 2 månader sen. Som tidigare skrev så har det ju muterat till en ganska harmlös variant nu.
  Så eg vet jag inte varför jag ska vaccinera mig mer nu. Har ändå bokat 3 till imorrn.
  Många går runt utan att veta att de är smittade dessutom.
  Men alltså, du kan få det igen.
  Kalla inte människor för foliehattar..de kan vara helt ute och cykla ibland, som att påstå att viruset är hittepå, det är ju bara galenskap, absolut, men att ha en annan teori och se på saken ur ett annat perspektiv är inte fel.
  Du har rest en hel del i pandemin, vilket var för mig var helt galet. Ska jag kalla dig något speciellt pga det?
  Så, lyssna på människor som har andra meningar. Spar det som är intressant och kasta resten du inte behöver. Vem vet, kanske du kommer till ngt nytt. Lär dig ngt nytt?
  Kram Åsa

  1. Jag lyssnar gärna på de som har en annan mening men tänker inte lyssna på de antivaxxers som bara vill skrämmas utan belägg. Som hotar om det ena och det andra. Förstår inte alls syftet med detta och tycker verkligen att det är fel. Jo det finns foliehattar dvs människor som tror på galna konspirationer och annat hittepå. Att det inte finns några miljöproblem eller förintelsen aldrig existerat etc eller antivaxxers som påstår att alla vaccinerade kommer få biverkningar så småningom.Ja det kan komma biverkningar som drabbar alla, ja det kan komma en komet och krossa jorden. Ingen vet Men att påstå detta är sanning är en annan sak

   Ja jag har rest ett par ggr för att det var tillåtet, på ett sätt som inte utsatte oss för massa möten och risker. Du kan kalla det vad du vill.

   1. Cam: att man inte har antikroppar betyder inte att man har ett gott skydd. Immunsystemet är betydligt mer komplicerat än så. Minnes-T-celler, minnes-B-celler mm som ej syns på ett antikroppstest finns och kan reaktiveras snabbt för att bilda effektivt antikroppsskydd. Samma mekanism som vid vaccination. 🙂

  2. Åsa – vi som är forskare och läkare må veta lite ännu men kan otroligt mycket mer än vad som står i Aftonbladet eller vad ickeexperter kan. Det handlar tyvärr mycket om icke-förtroende för expertis och vetenskap bland vaccinmotståndare. JA, man kan få covid med tre vaccindoser.
   – Vad säger det om effektiviteten tänker du?
   – Skulle man kanske ha blivit väldigt mycket sjukare och tom riskerat att hamna på IVA utan dessa? Svaret är JA.
   – Kan en låg procent få biverkningar? JA.
   – Är biverkningarna svåra? NEJ.
   – Är lindriga biverkningar en risk man behöver ta i solidaritetens namn om man är människa/medmänniska? JA. Jag har uppfattningen att vaccinmotståndare är rätt egoistiska personer som tappat solidaritetstanken.

   OBS! Det är att leva i en illusion att tro att inget får innebära en risk. Livet är en risk.

   1. Anna, om du är forskare så blir jag mörkrädd! Att påstå att biverkningarna INTE är svåra är verkligen att ljuga! Herregud! Vi som inte vill ta giftinjektioner är alltså egoistiska? Hur kan jag vara egoistisk som dels bryr mig om de grundläggande fri-och rättigheterna (demonstrerar för alla barns framtid och övriga!) tänker även på vården, att ta dessa injektioner innebär mer tryck på den, dels genom alla PCR-tester som är meningslösa i det syfte de används inom nu och kostar staten enorma pengar (!) och dels alla som blir sjuka och kommer få div sjukdomar. Vi som inte tar injektionerna står vid sidan om och iakttar allt spektakel och undrar vad ni sysslar med.
    Inte f-n är det vi som är egoister! Vi är hemma om vi känner oss sjuka och springer inte omkring som vaccinerade gör och sprider virus hej vilt! Så kom inte med såna påståenden, bara dumt!

    Var ni med på den viktiga demonstrationen mot vaccinpass? Inte? Då ska du inte snacka om att vara solidarisk!


    Man börjar undra om nanopartiklarna redan gjort befolkningen dumma, för ni resonerar märkligt! Ni kallar oss korkade och div nedlåtande, men i själva verket är det ni som följer strömmen likt döda fiskar. Tänker inte själva, ifrågasätter inte narrativet.


    Jag rekommenderar alla att kika på länken nedan, det är bla Läkare och forskare som satt i senatorsförhör igår. Jag såg den live på datorn.

    https://thehighwire.com/watch/?fbclid=IwAR2weYV_eioaMogsMTP_BIvGNEZwPYqV-0sAJEdDwFxWf4MakXV4LcuXYA8

    1. Natta, N, Nadja, Fröken Flygare eller vad ska vi ska kalla dig. Varför postar du så många kommentarer (17?) om samma sak. Vi vaccinerade har tagit gift och det har du sett och hört på amerikanska senatorförhör på Facebook och alla vet att sanningen finns just där. Ja du är verkligen väldigt övertygad om att du har mest rätt av alla när det gäller vaccinet och svaret på att lösa pandemin. Om vi alla stackars vaccinerade nu dör så kommer det inte bli kul för er ovaccinerade heller

 4. Kan man inte smitta om man har haft covid och är vaccinerad tre ggr? Hade ingen aning men det är ju toppen isf, då behöver jag inte tänka på det hela tiden. Tror ändå att man är försiktig och hänsynsfull av vana nu.

 5. Men det är ju vi ”Antivaxxers”, som blir påhoppade och framstår som idioter av er vaccinerade. Bara benämningen ”Antivaxxers”, varifrån kommer ens benämningen? Det är verkligen två läger, vi Antivaxxers mot er vaccinerade som ”gör som myndigheterna bestämmer”.

  Jag kan bara tala för mig själv, men min agenda är inte att skrämmas eller hota gällande eventuella biverkningar, det är ju precis just det som är min/vår rädsla med att ta vaccinet från första början. Nej, det finns ingen som vet framtidsutsikterna, inga läkare, forskare eller ens myndigheter (jag litar hellre på mitt egna sunda förnuft i detta fallet).

  1. Om vi lät det ”sunda förnuftet” leda oss rätt hade vi fortfarande dött i mässling. Vaccin räddar liv och har så gjort i många många år. Det är tack vare er med sunt bondförnuft som vi sitter i den här pandemi-skiten längre än nödvändigt och det är också pga er som det kommer nya mutationer. Det är fakta, precis som man också vet att magkänslan inte alltid är rätt heller. Ni känner er orättvist behandlade och att ni inte möts med respekt samtidigt som det faktiskt är ni som är en del av problemet. Jag känner fler som lider av sviter efter covid och dött än de som fått biverkningar av vaccin. Antar att du inte heller tar Alvedon, Ipren eller andra smärtstillande heller?

   1. Ingen blir helt immun mot covid-19 och det finns forskning som visar på att genomgången infektion ger bättre skydd än vaccinet, kan man få välja att gå den vägen då?
    Eller vill du ha vaccinkrav?

   2. Jag tror istället på att om vi från början enbart skyddat gamla och personer med underliggande sjukdomar genom karantän och vaccinering så hade vi uppnått en flockimmunitet betydligt snabbare. Har du läst forumet på FB, Biverkningar av vaccinet? Jag är absolut ingen motståndare av vaccinet, det har bevisligen hjälpt, jag vill bara inte ta det för egen del. På vilket vis menar du att det är ”vi” ovaccinerade som är en del av problemet? Utveckla gärna och länka gärna till källa av fakta att det är ”vi” som ser till att viruset muterar sig?

   3. U: Du får gärna länka till det ”beviset” att ovaccinerade är problemet till att viruset muterar. Så otroligt korkad kommentar!
    Virus muterar, det är inget nytt! Det som däremot är bevisat är att injektionerna orsakar mutationer. Ny data säger att det INTE stoppar infektion utan får viruset att mutera. Det är därför denna cirkus fortsätter! Om ingen hade vaccinerat sig med detta mRNA skit, utan man hade istället använt beprövade säkra läkemedel, så hade detta inte ens varit en pandemi.

    Så är det någon man ska skuldbelägga så fundera en gång till.

    Du bör absolut ta del av all nyttig fakta som tog upp på senatorsförhöret igår:

    https://thehighwire.com/watch/?fbclid=IwAR2weYV_eioaMogsMTP_BIvGNEZwPYqV-0sAJEdDwFxWf4MakXV4LcuXYA8

  2. Där har du svaret Linda. Vaccinmotståndare har en tendens att hellre lita till känsla och ”sitt sunda förnuft” än på vetenskap och fakta. Ja, det blir nog tyvärr föraktfullt från den majoritet som tror på vetenskap, fakta och solidaritet. Vi bör hålla en god ton, men det är aningen svårt att respektera vaccinmotståndarna då gruppen uppfattas som ignoranta och egoistiska……

   1. Anna – Men vaddå vaccinmotståndare? Har jag påstått det? Jag är inte emot vaccinering överlag men just detta vaccin är enligt mitt alldeles egna måhända osunda förnuft alldeles för snabbt framtaget. På vilket vis är vi egoistiska? Vaccinet skyddar endast dig själv mot svår sjukdom, ni vaccinerade bär runt på lika mycket smitta, om inte mer, än oss ovaccinerade. För egen del har jag aldrig haft Covid, mig veterligen, hållt mig så gott som helt frisk senaste två åren.

    1. Jag skrev om vaccinmotståndare i allmänhet – inte att du är det. Med egoistisk menar jag att de flesta som vaccinerar sig gör det för andras skull – inte för att man själv är rädd att bli svårt sjuk. Vaccinmotståndare tycks tänka mer på sig själva genom att fundera på vilken risk de själva utsätter sig för – det kan anses mer egoistiskt resonerat. Och jo, det är vetenskapligt visat att fullvaccinerade också sprider mindre.

     1. Anna, inte fasiken tar du ett experimentell vaccin för min skull? Du menar att du riskerar ditt liv för min skull? Guud så barmhärtigt! Men det hade du verkligen inte behövt göra!

    2. Du har ingen kunskap om hur detta vaccin tagits fram. Du tror att man börjat från noll med ditt argument om att det tagits fram för fort.
     Visa mig 5 oberoende forskningsrapporter om att vaccinerade bär på mer smitta.
     Säger som Hans Rosling ”jag har rätt och du har fel”. Om man googlar uttrycket ”can’t argue with stupid “ så är första träffen en bild på dig!

     1. Pia, om detta så kallade vaccin hade varit ”färdigt” och säkert att använda, så hade det INTE varit en läkemedelsstudie. Herregud så dumt…
      Men lycka till med din hälsa!

     2. Natta du talar osanning. Utifrån ditt uttalande om att det skulle vara en läkemedelsstudie så kan jag direkt säga att det är dags att du ” get your head out of your ass”. Det är ett godkänt vaccin! Du kan få deltaga på länk på nästa konferens på mitt jobb. Du kommer känna igen åtminstone ett par namn. Du kanske kan berätta för alla dessa forskare, läkare och professorer om dina egna kunskaper i ämnet. Alla som har vaccinerat sig i Sverige har fått ett av Läkemedelsverket godkänt vaccin! Lämna dina kontaktuppgifter så får du en inbjudan

 6. Heja dig Petra! För jag blir så glad av att du, när det hettar till, har civilkurage och vågar vara ”icke-feelgood” ibland. Som inte duckar och stryker medhårs, eller undviker att bemöta dumheter. Och när du är arg formulerar du dig alldeles lysande! Det är också feelgood

 7. Jag tror vi behöver påminnas om vår historia. Min mormor dog på 40-talet, 27 år gammal. Då fanns inget bot eller vaccin. Året efter började man massvaccinering och räddade massor med liv. Då fanns det inga som inte vågade ta vaccin, man tog det med en lättnad och hopp.
  Allt, precis allt vi har idag beror på modiga människor före oss!

  1. Vaccin är fantastiskt och räddar liv, men en del har också farit väldigt illa av detsamma. På Streteredshemmet hamnade tex de som fått svåra hjärnskador av smittkopp-vaccin, en släkting arbetade där.
   Vaccinet mot svininfluensan gav som vi vet en del narkolepsi vilket gör att man får livet förstört.
   Tycker vaccin är toppen och livsviktigt men man måste respektera de som inte vill ta av rädsla för biverkningar. Därför är det bra att vi har rätt att välja. Smittkoppor tog dessutom ca 200 år att utrota och polio tog ca 70, och vi kommer sannolikt få leva länge med covid-19 också. Fast i mildare muterade former. Det är det fjärde coronaviruset som finns och är inget som försvinner på så kort tid som ett par år utan vi kommer få leva med det och det lär komma nya också.

   Tycker vi alla ska kritisera regeringen för att vi inte satsar på sjukvården, vi har nästan lägst antal vårdplatser per 100 personer i hela Europa..

 8. Slutligen, glömde skriva att jag vill tro att jag lixom de flesta övriga ovaccinerade mot Covid inte är motståndare till övrigt vaccin. Mitt äldsta barn tog första sprutan mot HPV virus i höstas superviktigt (!!), men det var tydligen flera i klassen som inte tog. Så att benämna oss alla som inte tagit Covid vaccinet för Antivaxxers är galet.

  1. Ja du det var just hpv-vaccin som skickade min dotter till iva och även hiva. Hade jag vetat vad som var känt om det vaccinet så hade jag aldrig låtit henne ta det. Detta trots att jag själv är opererad för grava cellförändringar stadie 3 två gånger.

   Som sagt alla har olika bagage i livet och vi tar beslut utifrån dessa.

   Jag önskar bara att föraktet mot folk som väljer att inte tar det slutar.

   Hade det gått så hade jag gärna låtit någon som tycker jag är hemsk ta över vår mardröm.

  2. Det är bara ignorans – intellektuell lättja och billiga poäng hos dom som anser att social acceptans är bra mycket mer viktig än integritet. Att kalla människor för saker, dela upp dem i grupp och göra en av grupperna till fiende i ett land är tyvärr inget nytt. Trodde bara människor var mer intelligenta nu med tanke på historien .. men nää 🙈😅

   1. Emma, jag tror inte intelligens definieras av att tro mer på sin egen känsla för om något är rätt/fel än att tro på vetenskap och fakta. Om man ska vara lite krass. Alltså – gå gärna på känsla men då är det inte intelligens som definieras. Inte billiga poäng eller social acceptans utan intelligens och solidaritet som drivit de allra flesta jag känner som tar vaccin.

   2. Tack Emma och Camilla för insiktsfulla och kloka kommentarer. Har oxå människor nära mig som fått biverkningar som är kvarstående.. Det är så mycket hat därute, tänker på ABBA- Björn som sa att ”meningen med livet är att vara snäll. ” ❤️

  3. Linda, P R E C I S. Ändå skrev jag klart och tydligt till Petra att jag INTE är emot vaccin, har fått alla barnvaccin man ”ska” ha. Men detta är en helt ny teknik, som är obeprövad. Människor runt om i världen är försökskaniner. ÄNDÅ väljer hon att smutskasta en sådan person, och folk hejar på! DET blir man snarare mörkrädd över! All hat och mobbning!

   Eftersom jag fattade misstankar rätt snabbt att något inte stämmer i och med censuren etc, så började jag söka fakta och jag är så glad för att jag inte gick på påtryckningarna! Man ska inte behöva hota och pressa folk, då är något galet!

 9. Håller med dig fullkomligt Petra!! Typiskt dessa antivaxers att skrika att forskare, läkare etc censureras om vaccinets effekt men inte lägga fram källor till det… jag jobbar inom vården och vi får statistik varje vecka om hur många som ligger inlagda pga Covid, hur många har fått en/två el tre doser vaccin och hur många som avlidit samt huruvida dessa varit vaccinerade el ej. Det står klart och tydligt att 75% av alla som ligger inlagda är ovaccinerade och de som avlidit har varit ovaccinerade förutom en som hade fått två doser men hade underliggande sjukdom. Det är ingen idé att ta debatt med dessa människor, de är hjärntvättade, tar bara energi. Bättre att bara ignorera dom! Jag hoppas att vi inför vaccinationspass bredare så att vi som vaccinerat oss kan få leva mer vanligt..

 10. Du är verkligen helt ofantlig Petra och du låter både dum överlägsen när du skriver. Perso er som dig skrämmer mig mer än alla foliehattar och ”anti-vaxxers” i hela världen.

 11. Kallar ni folk som inte tar Alvedon för ”antialvedonare”?
  Man är inte anti en medicin bara för att man själv väljer att inte ta den.

  Prova att inte lyssna på nyheter på några månader, titta istället på statistik för covid och jämför med andra sjukdomar.
  Titta också på statistik över antal IVA platser i förhållande till folkmängd och antal intagna under olika perioder.
  Titta på dödstal (samtliga orsaker).

  Kort sagt – sluta läsa skrämselpropaganda och sätt istället siffrorna i perspektiv.

  Jag garanterar nya insikter.

  Det finns faktiskt inga rekommendationer mot att tänka själv.
  …även om jag misstänker att alldeles för många skulle följa dem om de fanns…

  1. Ja, det är ju så dumt att det inte liknar nått. Att hysa så mycket hat mot personer vars ståndpunkt de uppenbarligen inte satt sig in i eller har respekt för (Petra skriver själv att hon i princip inte gör någon efterforskning själv utan litar blint på nyheter och myndigheter). Det faktum att man tar medicinska råd från nyheter är dessutom bortom mig.

   1. VAR har jag skrivit att jag litar blint på nyheter? Jag tar inte medicinska råd av nyheter ej heller av ex Malin Berghagen. Lyssnar dock på myndigheter, det måste vi göra. Du skriver att det är ignorans och intellektuell lättja att kritisera antivaxxers men jag är den som är dum och överlägsen som reagerar på den skrämselantivaccinpropaganda vissa bedriver. Det är DET jag och många andra ifrågasätter, det och konspirationsteorierna och hittepåt. Forskning, fakta och resultat och bevis är det som gäller. Ingen behöver givetvis spruta in något som de inte vill i kroppen, helt upp till var och en. Absolut inget hat (?) mot någon som inte vill ta ett vaccin. Herregud.

    1. Var har Malin Berghagen gett medicinska råd? För jag antar att du menar mitt inlägg där hon belyser media.

     Malin är en så empatisk människa att du inte ens spelar i hennes division. Så att försöka måla upp henne som en antivaxxer visar bara på vilken nivå du befinner dig.

    2. Din ignorans visar dig i det faktum att du inte själv verkar vara medveten om din retorik – hatfull- enligt mig. Att kalla så många människor som av fler anledningar än vad du tycks kunna ta till dig inte vill eller kan ta vaccinet för nått så polariserat och intellektuellt dött som antivaxxer – ja, det tyder på antingen en emotionell omognad, lättja och ett behov av social acceptans. Men vinden vänder nu – fler och fler vaknar upp och inser att siffrorna – som du själv nämner och förutsätter har granskat själv – backar inte upp vissa uttalanden eller ageranden från stat eller invånare.

     Och även om – viss jäkla restriktion får man banne dig ha på sig själv än att gå ut på en sån här stor plattform och häva ur sig om en grupp människor på det sätt du gör.

  2. Jag tror det tråkiga är att vaccinmotståndare så tydligt – genom sina argument – visar på sin egen oförmåga att ta in vetenskap och fakta, att just kunna analysera och första utan hellre går på ”att tänka själ” och sin ”egen känsla”. Jag börjar verkligen tro att vaccinmotståndare är lågintelligenta. Och icke-solidariska. Det skapar tyvärr en aning förakt hos de som tänker annorlunda.

   1. Är får ( djuret) högintelligenta?
    Att följa sin flock må vara en fullt rimlig överlevnadsstrategi men inte särskilt genomtänkt. Den beror på en inbyggd primal instinkt.

    Att stanna upp och ifrågasätta sina primitiva instinkter och ställa sig utanför flocken då man upplever att något inte helt stämmer överens med verkligheten eller man anar oråd tyder på en betydligt högre intelligensnivå.

    Sen finns det givetvis lågintelligenta som har turen att lyssna till ”rätt” ledare och fattar trots sin oförmåga rätt beslut.

    Det handlar inte heller enbart om intelligens. Andra parametrar vägs in då människans psyke är komplext. Beror på erfarenheter osv.
    En stor del beror på hur rädd man är för att hamna utanför den stora gruppen.

    De mest intelligenta som ej har rädsla att hamna utanför gruppen är de som är mest benägna att ifrågasätta och våga gå emot strömmen då de ofta litar på sin egen förmåga att bedöma olika situationer.

    1. Vetenskap betyder inte absolut sanning.
     Det som är bevisat idag kan imorgon vara motbevisat.
     Att ifrågasätta är grunden i vetenskaplig forskning .

     Under covid-pandemin har politiken styrt mer än vetenskap.
     Betyder inte att det alltid behöver vara dåligt. Vetenskap är ju som sagt ingen absolut sanning och har sina brister.

     Sluta hävda vetenskap som argument utan att ha inblick i hur den vetenskapliga världen funkar.

     1. Vaccinet skrämmer mig inte , inte heller ”antivaxxers”.
      Det som borde skrämma oss alla är de som utan reservation blint litar på myndigheter och är beredd att offra vår demokrati och frihet pga rädsla.

      Covid-passen kan vara ett steg mot en politisk riktning som ingen kommer att uppskatta eller vinna på i slutändan.
      Förstår man inte innebörden av de konsekvenserna för både individ och samhälle eller åtminstone anar att det kan ställa till problem. Då är chansen stor att det är lättja , ignorans och lågintelligens som resonerar och agerar.

    2. Det er vel ingen automatikk i at de som velger å følge myndighetenes anbefalinger om å ta vaksinen, ikke har brukt sin intelligens og ”sunne fornuft”. De har bare kommet frem til en annen konklusjon enn de som velger å ikke vaksinere seg.

   2. Hej Anna! Jag reagerar starkt över påståendet i ditt inlägg, att vacinmotståndare skulle ha sämre förmåga att ta in vetenskap och fakta? Detta skulle bevisas av deras argument? Den här texten du skriver är väl känd och används ihärdigt på bloggar och sociala media. Skulle rent av vilja påstå att du klipper och klistrar. Att dessutom skruva till det med att vaccinmotståndare är lågintelligenta och icke solidariska låter som klippt ur socialdemokraternas Covidstrategi, vilket skulle skapa förakt hos dig som tänker annorlunda. Jag undrar vem du är, forskare, läkare, eller politiker? Och framförallt varför du skriver på den här bloggen? Ingen utav dessa tre professioner borde passa dig då ett moraliskt/etiskt tänkande borde styra i val av yrke. Detta är ju inte ett forum för vaccindebatt men att påstå att de som inte vill vaccinera sig är vaccinmotståndare/foliehattar eller lågintelligenta är inte bara dumt utan ren propaganda. De som inte har valt att vaccinera sig kan ha tagit alla vacciner hela vägen upp i vuxen ålder, men efter nytta o riskbedömning kommit fram till att inte ta Covidinjektionen pga att de tagit till sig vetenskap och fakta. Det kan också vara så att de bevakar sina fri och rättigheter, är emot medicinskt tvång. Det är ungefär tjugo procent i Sverige som valt att gå den vägen eftersom vi inte har något vaccintvång. Skulle dessa tjugo procent vara idel dumbommar? Nej Anna du har fel.

 12. Vaccinet hindrar inte smitta, det hindrar oss från att bli svårt sjuka. Framförallt äldre och sjuka, den yngre befolkningen är inte särskilt drabbad av viruset mer än som vanlig influensa ungefär. Om man ska tro all statistik som hittills finns och tex professor (i klinisk bakteriologi) Agnes Wold som arbetar med detta dagligen.
  Hon upprepar ålder ålder ålder, det är det som är absolut störta riskgruppen, speciellt från 70 och uppåt. De ska vi skydda, de gamla och de sjuka och sköra.
  Jag är absolut för vaccin, det är de allra flesta bevisligen (ligger vi på runt 80%?), och man kan vara det även om man själv inte väljer att vaccinera sig. Är man ung och frisk så är det enligt statistiken något större risk att få allvarliga komplikationer av vaccinet än att bli allvarligt sjuk av smittan, även om risken är under 0,3% i bägge fallen. Har full respekt för om man väljer att inte vaccinera sig då. Är själv dubbelvaccinerad och har haft smittan, men skulle inte vilja vaccinera mina barn. De har också haft smittan, märktes knappt men har förhoppningsvis fått den t-cellsimmunitet som behövs för att man stå emot viruset om de får det igen.

  Nu har vi högre smitta än någonsin i samhället och man har konstaterat att omikron är lika smittsamt oavsett om man är vaccinerad eller ej, därför ska alla ta lika stort ansvar när det kommer till restriktionerna nu. Och Covid-pass kan nog vara den falskaste tryggheten som hittats på i dessa tider.

  1. Ny är ju Agnes Wood professor i bakteriologi som du skrev. Covid är ett virus… Lyssna på ex Niklas Arnberg, professor som forskar om virus.. eller Ali Mirazimi. Wolde uttalar sig om det mesta…

   1. Agnes kan både bakteriologi, immunologi och virologi, dessutom jobbar hon inte ensam på Sahlgrenska.
    Läkare och professorer inom dessa ämnen går inte runt och tror en massa saker utan uttalar sig om sånt de vet.
    Vi har förutom covid-19 andra coronavirus, som sars och mers tex så coronavirus i sig är inget nytt. Inte heller influensa.
    Vi vet att man bygger upp immunförsvaret genom att bli infekterad, vilket de allra flesta klarar bra, sen finns det de som inte klarar det och de ska vi självklart skydda, nu när vi har så bra vaccin dessutom. Däremot tror jag inte att vi behöver vaccinera alla, inte unga och friska tex. Så vi ska vara glada över den fria viljan.

    Är det något som Agnes sagt som verkar tokigt tycker du? Hon har ändå belägg och bevis för allt hon säger. Som att anledningen till att vi har så mycket allergier är för att vi är för renliga av oss, att det inte finns nåt skadligt i damm osv.

    1. Man bygger upp ett ännu säkrare skydd med en vaccination. Större risk att bli sjuk än att ta vaccin. Större risk att bli MER sjuk utan vaccin dessutom.
     Det är fakta/ hälsar docent infektionsbiologi.

     1. Ja, även om risken att bli svårt sjuk för unga friska är väldigt liten oavsett. Jag är FÖR vaccin men också för den fria viljan. För lika mycket som en del ovaccinerade står och gapar på vaccinerade står vaccinerade och gapar på ovaccinerade. Eller det senare upplever jag mer av, hör titt som tätt folk som gapar om tvång osv. Vill inte ha ett samhälle med fascistiska vibbar utan är glad för den demokrati och fria val vi har när det kommer exempelvis till vaccin.
      Jag väntar på min tredje dos, även om jag kanske hellre hade önskat att den gick till de som behöver det mer, i länder som inte är lika privilegierade som vi i västvärlden.

      Personligen tycker jag att alla äldre och i riskgrupp ska vaccinera sig då det är tydligt att risken för svår sjukdom och död av viruset är högre än eventuella komplikationer av vaccinet. När det kommer till unga friska ser det inte riktigt ut så enligt statistiken.

     2. Anna! Vilken docent i infektionsbiologi hänvisar du till ? Den säkerhet du bygger upp med vaccinet avtar efter fyra månader. Naturlig immunitet är förmodligen livslång. risken du tar om du blir sjuk är nu minimal med Omicron, om du inte är gammal och multisjuk. Undrar om du jobbar på en Region? Kan det vara ett samarbete mellan bloggen och Regionen?

 13. Jag är av samma inställning till Covid-pass som du, Catta. Jag är vaccinerad men jag har inte anmält mitt intresse för att få något Covid-pass. Om några veckor tror inte jag att dessa pass existerar längre.

  1. Ja covid-passet är vansinnigt tycker jag. Ska man ha något bevis när man reser, går på konsert osv i dessa tider när det ff är mycket smitta så är det väl ändå negativt pcr-test. Alla kan bära viruset utan att veta om det, vaccinerad eller ej.

   Vi är alla i det här tillsammans, polariseringen i detta är hemskt tycker jag och jag fick själv hemska kommentarer när jag blev smittad våren 2020, av min man som hade fått det på jobbet.
   Min morbrors kollega var en av de första som fick det, kom hem från Italien och var jagad i flera veckor av media som kämpade febrilt med att försöka hänga ut honom med bild och namn i tidningarna. Fruktansvärt.
   Nu vet de flesta att ingen kommer troligtvis undan detta virus, det ska igenom oss alla i stort sett för det är så virus fungerar och lockdowns fungerar ej osv. Restriktioner som avstånd osv absolut, för att inte alla ska bli sjuka samtidigt absolut, vården klarar inte annat.

 14. Oh what a debate covid has created, it is amongst us everywhere.
  We need to have a way to best live with it, if we are to go on.
  There is fear with being vaccinated and not being vaccinated.
  I haven’t got the answers, I want to protect myself and my family and friends the best way I know.
  We need to stop being so hard on each other.

 15. Jag är så gammal så jag tillhör den kull av barn som fick det första poliovaccinet under 1950-talet. Min Mor har berättat under vilka våndor och många tankegångar hon, och många andra föräldrar med henne, genomled för att ta beslutet att vaccinera sina små barn. Tänk om vaccinet skulle ge biverkningar? Eller rent av polio och därmed invaliditet?
  Tack och lov att de allra flesta av oss vet när man ska lyssna på vetenskap visavi sitt sunda förnuft/magkänsla.

 16. Tre sprutor vaccin inom loppet av typ nio månader – och ändå får sonen alltså covid. (Och många med honom).

  Ni som anser att vaccinet är så fantastiskt – lite nyfiken på hur ett overksamt vaccin ser ut i era ögon?

  1. Men snälla Sara, för hundrade gången överallt: vaccinet minskar risken enormt för svår sjukdom och död! Överallt framgår med all tydlighet, inte minst med omikron, att vaccinet inte skyddar särskilt väl mot smitta. Men väldigt få blir dödssjuka, just p g a vaccinet! Och det är det som är hela grejen, att förskona människor från svår sjukdom och därmed också sjukvården från kollaps

   1. Kolla statistiken – jämför risk för 20 kille att fara illa av covid resp fara illa av vaccinet.

    Ska rökare få vård? Ska överviktiga få vård? Ska utbrända människor få vård? Om dessa människor valde en hälsosammare livsstil skulle vi verkligen avlasta vården.

    Att hävda att ”bara du tar den här sprutan x antal gånger” är ta ansvar är ju helt absurt.

    1. Spännande tes att utbrändhet förorsakas av en ohälsosam livsstil, i likhet med rökning. Källa på den?
     ”20 kille” antar jag syftar på en 20-åring? Spännande med den statistiken, ange gärna källan där också. Jag tycker alltid att resonemanget blir lättare då. Så det bara inte stod på Facebook eller kom från en yogainstruktör (obs! Absolut ingen skugga över yogainstruktörer, kunde lika gärna varit en busschaffis eller en bekant)

   2. Anne, jag blir så matt av dina kommentarer. Jösses.
    Minns du att vaccintillverkarna sa att vaccinet skulle skydda helt mot att bli smittad, sjuk och död? Inget av det var sant, när ska ni fatta!? Det är ju uppenbart att allt är ett enda stort bedrägeri!

 17. Rekommenderar att se dokumentären om vaccinmotståndare på SVT play!
  En del måste ju bortse från data och statistik! Jag förstår de som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig. De som kan men avstår är egoistiska och bör själva betala sin sjukvård om de insjuknar i covid! Många har tagit vaccination inom vaccinationsprogrammet. Vad är skillnaden med detta vaccin! Blir man inlagd får man i sig mer medel än vad själva vaccinet innehåller. Tycker Österrike har tagit helt rätt beslut!

  1. Kanske aningen cynisk syn, att de som avstår vaccin ska betala sin egen sjukvård. Tycker du då även att överviktiga, rökare, alkoholister, narkomaner etc ska betala sin egen sjukvård? Hur är det med vårdslösa bilförare som krockar och skadar sig? De som smäller olagliga smällare och skadar sig?

  2. Sara: en fruktansvärt vinklad dokumentär, precis som media gör i övrigt! Bara lögner! Den belyser INTE sanningen, långt ifrån!

 18. Vi behöver ju inte tycka så mycket, lita mer på forskning än magkänslan. Klart vi som ska vaccinera oss! Var rädda om varandra 💕

 19. Tack Petra för att du tar så tydlig ställning. Det är mycket som är svårt att förstå i antivaxxarnas argumentation, men det som förbluffar mig mest är att de inte tycks kunna tolka vanlig enkel statistik. Hur många % av de som är inlagda är ovaccinerade, trots att de bara är knappt 20% av populationen, är lättillgänglig information. Och inte särskilt svårtolkat.
  Att man sedan använder argumentet att ”många blir smittade trots vaccination”, trots att det inte är relevant nu med omikron, gör mig förbluffad.

  1. Kolla istället antal personer inlagda.
   Har vi ens ett problem?

   Jag KAN tolka statistik – och framförallt sätta siffror i perspektiv.

   Dödlighet för personer utanför riskgrupper närmar sig 0%.

   Och vissa länder inför tvångsvaccinering. Hur kan man inte anse att det är en fruktansvärt skrämmande utveckling.

   Nästa gång kanske det är en medicin du inte vill ta.

 20. Oj vilka känslor vaccinet ger… Kan vi bara snälla visa respekt för varandra och våra val? Jag har valt att inte vaccinera mig för att på så sätt belasta vården mindre. I min åldersgrupp är det ca 900 anmälda allvarliga vaccinbiverkningar, som gett olika typer av vårdbelastande invaliditet eller död. Detta mot ca 280 på iva (varav ca 81% har underliggande sjukdom, det har inte jag några). Jag är inte överviktig, tränar, äter sunt, röker inte och har genomgått covid-infektion – bör alltså ha T-celler som tar hand om viruset om jag blir sjuk igen. På samma sätt som vaccinet är tänkt att på ”kopierat” vis skydda övriga. Och ja, jag är livrädd för biverkningar då jag också har människor i min närhet som drabbats allvarligt. Trots detta blir jag i denna blogg kallad foliehatt. Var går gränsen undrar jag? Hur många ska skadas av vaccinet för att det är ok att få göra ett val som accepteras av dig? Jag accepterar ditt val. Vi kan väl åtminstone vara snälla mot varandra! En tanke från mig bara. I alla andra avseenden – tack för en fantastisk blogg ♥️

  1. Men detta förstår jag inte alls, var har jag skrivit att jag tycker att alla de som inte vaccinerar sig är foliehattar? Jag förstår verkligen inte hur mina ord kan feltolkas så. Att de plötsligt blir till hat enligt flera

   Detta skrev jag:

   ”man blir ju lite som ett levande frågetecken när man läser vissa kommentarer? (Förra inlägget) Det finns alltså ni personer som nu påstår att vaccinet är helt overksamt. Har ni glömt hur läget var för bara ca ett år sen?? Alltså människor som bara går på diverse hittepå och foliehattar och de med fanatiska åsikter är verkligen läskiga. De som bara anammar något de läst eller hört eller något undantag som plötsligt bekräftar tesen och sen är det bara sanningen. Ja en liten droppe fick biverkningar av vaccinet. OÄNDLIGT många fler hade dött utan vaccin”

   och jag skrev detta efter läst denna kommentar nedan från en läsare :

   ”Akta er för ”vaccinet”, det kommer försvaga ert immunförsvar. Många virologer, forskare, läkare mfl uttalar sig om riskerna med dem, men får inte höras i media. Vassa jurister/advokater jobbar på att stoppa preparaten då dem gör mer skada än nytta. Innehållet har inget i våra kroppar att göra! Man har redan sett en cancerökning eftersom immunförsvaret är fullt upptaget med att försvara sig mot sig självt, spikeproteiner är bla orsaken. Ni borde ifrågasätta våra myndigheter och regering och inte lita blint på att de gjort hemläxan!

   PCR-testen är ju ett skämt! Skaparen Kary Mullis sade själv att de INTE kan hitta virus eller påvisa smitta och är inte avsedda för detta, ändå använder man dem flitigt. De ger 100% postiv falska svar!

   Ta ert förnuft till fånga, enda sättet att få ett slut på cirkusen är att;
   1. Sluta testa er med något som inte talar om att du är sjuk, känn efter själv! Asymptomatiskt finns inget gällande virus.
   2. Sluta ta de livsfarliga ”vaccinen”, de varken skyddar mot svår sjukdom eller död, hindrar inte smittspridning heller.

   Får se när man slipper läsa att folk har testat sig och har Covid, så tröttsamt!
   Virus har alltid funnits och kommer finnas oavsett 1000 injektioner!
   Vi har ingen överdödlighet, så vakna och inse vad som håller på att rullas ut genom vaccinpass! Agenda2030 heter det, kontrollsamhälle ingen vill leva i!
   Och nej, jag är ingen antivaxxer, har tagit alla barnvaccin, men detta är ett experimentellt preparat med ny teknik som mRNA, helt obeprövat förr! Studierna är klara tidigast hösten -22.
   Är snarare anti-genmanipulation, stor skillnad.

   Läs på och gör det inte via mainstream media! Via Google får du bara censurerad ”fakta”, testa duckduckgo.com”

   Den här kommentaren ovan mfl är exempel på människor som skrämmer mig, de som känner att de måste propagera sina åsikter baserade på ickefakta på olika forum och det som jag anser vara en Antivaxxer eller ja foliehatt. Alltså såna som är totalt faktaresistenta, lever med allmän misstro mot myndigheter och doktorer och forskare och som bara tror på ”sitt egna sunda förnuft” eller det man läser på tex duckduck.go. Inte de som väljer att avstå ett vaccin. Åter igen, alla gör som de vill givetvis (och tack för snälla ord om bloggen)

   1. handlar det egentligen om att du på riktigt blir rädd och orolig för eventuella biverkningar som kan komma att drabba dig eller dina barn? Att du nu kanske tvekar om du tog rätt beslut. Blir du egentlig förbannad på folk och kallar de för antivaxxare för att de upplyser dig om riskerna eller om sådant du kanske har missat i din egen faktagranskning? Ibland kan verkligheten vara tuff

    1. Klart som korvspad att man är orolig för ev biverkningar som kan drabba oss vaccinerade.

     Nej jag tvekar inte angående vaccinet, jag var nämligen mer orolig för Covid som vi vet skadat och dödat så många. Ja jag blir förbannad på de antivaxxer som ”upplyser” oss. Inte för att de upplyser mig om faktiska risker som jag min klantskalle inte tagit reda på utan att de inte har en aning om vad de skriver om (finns ingen fakta) utan de slänger sig med statistik och siffror hit och dit för att de vill skrämma oss vaccinerade. Allt detta ”vänta bara, vi hade rätt och ni kommer dö” etc. Finns många unga som läser och som inte kan ifrågasätta humbug som vi vuxna och absolut inte mår bra av detta. Ett sätt att försvara sitt beslut givetvis men då kan de hålla sig till sanningen. Hade inte så många vaccinerat sig – var hade vi varit idag. Vaccinerade och ovaccinerade.

     1. Men det går väl åt båda hållen? Med skrämselpropaganda av att inte ta, och att man är ego mm. Det är nästan så att man märker att vaccinerade nästan vill att jag som ovaccinerad ska råka illa ut. Som haha, där fick du! Man måste ju respektera alla vare sig man är vaccinerad eller ej. Håll ihop oavsett.

     2. Jag tycker inte att man är ego om man avstår och varför skulle man vilja att någon ej vaccinerad råkar illa ut. Statistik och fakta angående denna pandemi och effekterna av den står myndigheterna för. Och det är ju sann bevisad fakta, du kan ju dö av Covid och du kan få långtidscovid och må piss etc. Men att skrämmas med massa läskig ickefakta angående både covid och vaccin är inte bra. Ja vi ska hålla ihop!

     3. På läkemedelsverkets webbplats kan man hitta information om inrapporterade biverkningar inkl dödsfall. I senaste rapporten var det 2 st inrapporterade dödsfall i åldersgruppen 10-19 år. Det är fler än antalet friska barn (dvs utan underliggande sjukdom) som dött av covid. Så det handlar inte bara om att ”slänga sig med statistik och siffror” det finns statistik och siffror presenterade av myndigheter. Sluta slänga dig med uttryck som antivaxxare tack. Det handlar om en icke homogen grupp av människor som av olika anledningar gjort ett val att avstå denna medicinska behandling.

     4. Så för att du hittar rapporterade fall och redovisar detta så använder inte Antivaxxers felaktig statistik och falska påståenden i sin retorik? Ja det finns massa fakta presenterad av myndigheterna för den som vill läsa gällande Covid och vaccin. Tycker absolut man ska läsa det om man vill ha fakta och statistik

   2. Ledsen att jag uppfattade dig fel! Det är många andra som inte respekterar mitt val. Jag ber inte om att ngn ska förstå mitt val. Jag förstår inte alltid andras val. Men det handlar om rätten att få ha ett val och bli respekterad för det. Och där är visst du och jag överens. Ha en fin dag!

    1. Fia: du forlorar all respekt nar du inte raknar dodsfall bland barn med “underliggande sjukdom”. Fy fan vilken manniskosyn. Och detta for att gora din “statistik” battre…..

   3. Petra! Du har helt fel angående mig! Jag är ingen antivaxxer eller foliehatt, är inte mer för mitt sunda förnuft än fakta! Så otroligt kränkande människosyn! HUR vet du att det jag beskriver är fake? Har du själv sökt någon fakta eller lyssnar du bara på det som kommer från tv och radio?

    Jag tror att vaccin kan hjälpa människor, men inte i detta fallet med mRNA, RNA, det är STOR skillnad!

    Jag misstror varken bra virologer, forskare eller läkare, men många är jäviga! Ni är godtrogna som inte fattar att sjukvårdsperonal (läkare) är belagd med munkavel, har ni inte förstått något!? De mister sitt arbete om de går emot!

    Jag älskar fakta, men det ska vara sådan där man INTE kan följa pengarna! Ni litar mer på fakta som kommer från en partisk person än en opartisk. Men som sagt, ni kommer själva få se det vi tagit reda på! Tids nog!
    Men du sjönk då verkligen i mina ögon som spottar på en del människor!

    1. Så Nadja du menar att alla bestämmande myndigheter i alla länder är belagda med munkavel och har medvetet förgiftat oss. Och jag har en otroligt kränkande människosyn för att jag tycker att du har fel när du hämtar och presenterar ”din fakta” från de antivaccinationskällor du tycker passar dig och levererar som absolut sanning. Jag är kränkande och mobbar för att jag verkligen inte tycker att man ska skrämma och hota och härja OM SÅNT MAN INTE KAN VETA. Hur sjutton kan du hävda att du vet bäst, du har inte forskat själv eller hur. Att tycka att du gör fel betyder inte att jag ”spottar på människor”. Tyck vad du vill men sluta för guds skull härja om att alla vi vaccinerade är förgiftade och alla inom vården har munkavel eller är mutade och att du kan mest om covidvaccin och vi andra är korkade osv osv här inne om och om igen. Det ÄR foliehattsbeteende vare sig du vill eller ej. Och riktigt ordentligt otrevligt.

    2. Fia: jag tankte valdigt noga pa hur jag utryckte mig, tack.
     plus tank pa att aven barn med underliggande sjukdom raknas som manniskor

 21. Vaccinmotstånd är starkt förknippad med socioekonomiska faktorer. Här i Göteborg är den största delen som inte vaccinerat sig boende i utsatta områden. Vi i vården har inte lyckats inte lyckats nå ut med vår kunskap där. Hoppas primärvården och närsjukhus kan arbeta med att få med fler på tåget nästa gång, oavsett kulturell bakgrund samt utbildning och inkomstnivå.

  1. Generellt ja, vad gäller vaccin mot covid-19 så är det mindre homogent. Vi får hoppas att den här onyanserade vaccinpropagandan, hetsande mot ovaccinerade och införande av vaccinpass e t c inte skadar förtroendet för barnvaccinationsprogrammet det skulle vara illa

  2. Sofi – det där är en nidbild.
   Jag är högutbildad, bor i socioekonomiskt väldigt starkt område. Många av mina bekanta tänker precis som jag.

   1. Nej, det är fakta och den statistiken är närmast övertydlig. Socioekonomiskt svaga grupper är klart överrepresenterade bland ovaccinerade. Och det där ”jag känner många som…” är DIN upplevelse, men sett ur ett fakta- och vetenskapligt perspektiv så stämmer det inte alls! Jämför vaccinationstäckningen i två helt olika bostadsområden med hänsyn taget till ekonomi, utbildning och arbetslöshet- den statistiken finns ju! Hur förklarar du bort den? Eller tror du att det är fake news?

  3. Samt även åt andra hållet, skulle jag säga Sofi. Du missar den gruppen av icke vaccinerade som själva forskar o de som inhämtar information o kunskap utöver de rapporter som Folkhälsomyndigheten framför o vad de rekommenderar. Nu pratar vi inte om en grupp som bor i förorten med låg utbildning.

 22. Why oh why you take injektions on your face. You can not even smile and skin look so plastic and hard. Everybody get old, it is try, no matter what you do. So sad

 23. Stort tack till alla som vaccinerar er!!! Det är pga vaccinet vi kan återgå till ett mer normala. Hur hade det sett ut om ingen vaccinerat sig. Tacksam för alla forskare som tagit fram vaccinet.
  Dom som inte tar vaccin, tar dom inte medicin när dom är sjuk, hör sällan någon vägrar medicin vid allvarliga sjukdomar.

  1. Pernilla: Utan vaccinet så hade inte så många behövt avlida! Om man hade fått sätta in beprövade och säkra läkemedel så hade situationen sett så mycket bättre ut! I Sverige ha vi inga debatter, så ni får inte veta det vi tar reda på. Bla Amerikanska sjuksköterskor vittnar om att folk dör av att de inte får rätt vård och inte av Covid. Ni kan tacka ”vaccinet” för alla dödsfall! För någon nytta gör den inte.

   Sedan kan du i jämföra t.ex. blodtrycksmedicin med mRNA vaccin, så otroligt korkat! Som att jämföra äpple och lastbil.

   1. Nu har du hänvisat till ”beprövade läkemedel” i ett antal kommentater. Flera har bett dig klargöra vilka dessa beprövade läkemedel, som av någon anledning undanhålls folket, är men det vägrar du att svara på. Kom igen nu – presentera lite belägg om du ska fortsätta ranta runt i kommentarsfältet.

 24. Kolla gärna in Läkaruppropet på Facebook. Där skriver många läkare och forskare från hela Sverige om vaccinet och vaccinationspass. Kolla gärna in Biverkningar av vaccin – offentligt forum på antingen Facebook eller Instagram.

 25. Jag har nu läst kommentarerna som du refererar till i ditt inlägg. Jag blir rent av beklämd när jag läser hur du buntar ihop människor som har dåliga erfarenheter av vaccinet med antivaxxers. Det finns ingen rim och reson längre i samhället. Ett vi mot dom-samhälle som våra politiker så effektivt skapat. Jag tror på att det är sunt att vara kritisk och inte köpa allt med hull och hår. Att läsa på och faktiskt ta reda på fakta från båda sidorna. Just nu matas vi med ett väldigt ensidigt informationsflöde och de som beskriver annat perspektiv blir effektivt censurerade. Det är inte värdigt ett demokratiskt samhälle. Många som kritiserar vald pandemistrategi är forskare och läkare, de är inga självutnämda googleexperter utan personer med riktig kompetens. Jag litar mer på de som inte har någon ekonomisk vinning av att delge fakta kring ett givet område.

 26. Håller HELT med om det Hannas krypin skriver ovan.
  Säker på att det är detta som kommer att komma fram framöver. Att det var rätt tänkt ändå. Nu är det ruggigt köpt/styrt på något sätt. Som om vi skulle leva under diktatur och inte demokrati. Skrämmer mig enormt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.