.
Detta är en av alla smarriga rätter jag lagat den här påskveckan! Påsklamm och ja jag har faktiskt lagat exakt den här rätten TVÅ gånger i veckan haha pga G.O.T.T En Örtdressad lammytterfilé som smälter i munnen, smashed potatoes och så sparris. Mmmm Serverat med ett väldigt mumsigt rött vin. Ni måste prova! Kanske något för Annandagspåsk imorgon?:)
.
.
.
ÖRTDRESSAD LAMMYTERFILÉ MED SMASHED POTATOES
.
LAMM
Du behöver: 800 g lammytterfilé, 1 tsk salt, 2 krm peppar, smör till stekning, färsk timjan till garnering Dressing: 2 pressade vitlöksklyftor, 1/2 msk finhackad rosmarin, finrivet skal av 1/2 citron, 2 msk balsamvinäger, 1/2 dl olivolja, 1/2 tsk salt, 1 krm nymalen svartpeppar.
Gör så här: Sätt ugnen på 150°C. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Krydda lammet med salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet. Ugnsstek i 10-15 minuter eller tills innertemperaturen är 60°C för ljust rosa färg inuti. Ta ut filéerna och låt vila ca 15 minuter. Skär köttet i cm-tjocka skivor lite på snedden. Lägg upp dem på ett fat. Plasta och ställ i kylen om de ska serveras senare.
Gör så här: Koka potatisen i ca 15 min i saltat vatten. Sätt ugnen på 250 grader och låt den värmas upp så länge Sila av potatisen och placera dem på ett plåt klädd med bakplåtspapper. Pressa ner potatisen med en gaffel. Strö över flingsalt och lägg på en klick vitlökssmör på varje potatis (rumstempererat smör med 1 pressad vitlöksklyfta. Grädda potatisen tills den får fin färg, ca 25-30 min. Toppa sedan med lite mer vitlökssmör som får smälta på den varma potatisen och så lite timjan. Servera!
.
Looks delicious 😋
Vet att du skrivit var det gul/vita fatet är ifrån men nu hittar jag det inte💛🐣
Sök på benegiamo och spruzzi! Det finns lite överallt i olika färger!
Tack snälla, REA på Åhlens ☀️
Gott och Fint ! ❤️👍👌