NU SKA DET ODLAS

.

Har ju bestämt att den här sommaren som kommer – då ska det minsann odlas och skördas! Har ju bara gjort något minst sagt halvdant när det gäller det tidigare (mest rabarber) men nu blir det köksträdgård med megastora odlingslådor med bra höjd. Inte några pyttiga pallkragar. Så att de håller fukten bra och man kan peta ner massa kul, gott, fint och spännande. Lite franskt ”potager” med grönsaker och blommor ihop! Åh. Några fina torn för slingriga luktärter och kanske krusbärsträd och krasse och salladssorter och gräslök och vitlök och tomater osv osv. Lådorna är nästan klara, de ska vara en kant runtom och så ska det skjutas fast markväv på insidan. Sen om något halvår så där så ska de siooxas på utsidan så de blir fint silvergrå också…

.

.

.

Måste gersåga de där plankorna i hörnen. SVÅRT. Visst har man någons speciallåda till det? Får nog youtubea hur man gör. Kul annars med nya trädgårdsprojekt! Visst vore det fint med någon form av båge emellan lådorna så att saker kan slingra sig i och bilda ett valv? Storslagna planer haha. Vi får se vi får se. Tänker att vi ska vara hemma rätt mycket i sommar så att jag kan få igång grejer, iaf till början av juli. Sen blir det öjn! (Stora barn som är hemma får vattna trädgård och köksträdgård. Eller de MÅSTE vattna:)

.

.

Håller för fullt på att surfa frön och plantor och grejer och köksträdgårdsinspo här. Hur mysigt som helst att fantisera om.  Men först är det bara en liten detalj nämligen jorden! Haha jag gissade på typ 8 säckar jord till varje låda? Det behövs typ 9 0 säckar jord säger H. Låter vääldigt tungt….

.

.

Hur härligt är det inte med vår egentligen?? Och ALLT det varma sköna soliga ligger framför oss nu, mmm älskar den tanken. April är för mig bra härligare än augusti just pga av det! I augusti får jag nämligen melankoli och vemodig snart-är hösten-här-känsla, spelar liksom ingen roll om det är 28 grader och sol. Men nu – SÅ pepp på ALLT:)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “NU SKA DET ODLAS

 1. Superfina! Jag tror inte (men kan ha fel) att du behöver ha jord hela vägen ner i botten – det är bra om det exempelvis är lite små grenar och kvistar och gammal kompost i botten – så blir det lite genomsläppligt. Får inte vara stora grejer för då sjunker det ihop ojämnt men har för mig att en lucker botten bara är bra. Så behövs det iaf något mindre jord!

  1. Precis vad jag också lärt mig. Lägg kompost och grenar (inte för mycket grenar så klart) längst ner, ogräs kan man också lägga längst ner och så kogödsel och bra jord så är du i hamn. Men bara jord blir väldigt mycket jord! Lycka till med dina odlingar! 🙂

 2. Känner igen mig till 100 procent. Vet inte om det har med åldern att göra 😂…men jag har aldrig tidigare varit så taggad på odling….

 3. Håller med Anna. Du kan lägga små grenar, halm mm längst ner i botten. Sedan är mitt tips är klä insidan av dina lådor med platonmatta. Victoria Skoglund har gjort det med sina och mina har hållit sig fina i flera år.

 4. Som Cecilia och Maria nämner…kör plattonmatta på insidan istället för markväv och kvistar, halm, löv, gräsklipp etc. i botten och sen jord. Beställ hem en bil med något ton jord finns både som storsäck och löst som de tippar på uppfarten sen blir det träningspass med skottkärran 🙂 För lådorna är väl längst ner i trädgården annars hade de kunnat tippa rakt ner i dem (om bilen har en arm med skopa)

 5. jag har frigolit i botten som hjälper till att isolera. Fungerar utmärkt och vi har satt både det ena och det andra genom åren och det växer som bara den..ett litet tips bara

 6. Snyggt, håller med övriga med att lägga smågrenar, löv (ej ek) etc i botten. Själv köper jag ett par halmbalar av stallet och lite brunnen stallgödsel (obs brunnen) och lägger i botten på lådorna och ja insidan är klädda med platonmatta. Det går åt en fasligt massa jord. Tänk en vanlig pallkrage går det ca 2.5 säck i., dina verkar större (och finare) så det kommer krävas en del. Tipset ovan att beställa trädgårdsjord är toppen men be om jord utan ogräs det finns då jag beställde det själv.
  Lycka till !
  http://klarasamtal.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.