GRILLAD SPETSKÅL ÄR Y U M

.

Grilltider är här på riktigt nu! Och jisses såå gott det är. Tänkte tipsa idag, så här från sjukstugan (två febriga barn – en med magont och huvudvärk en har har jätteont i halsen:/) om det vi åt igår kväll då alla fortfarande var friska och glada och vi satt ute och grillmiddag! Är ni också lika tokiga i kål som jag? Det är ju s å himla gott och spetskål är verkligen bland det bästa jag vet. Att grilla spetskål är absolut inga svårigheter och här ska ni får receptet på spetskål med brynt smör och pinjenötter – perrrfekt tillbehör till grillat kött, kyckling och fisk.

.

GRILLAD SPETSKÅL MED BRYNT SMÖR

.

Du behöver: 1 st spetskål, 1 msk olivolja, 2 krm flingsalt, 50 g smör, 50 g pinjenötter

.

Gör så här: Dela spetskålen i 4 delar och pensla med olja. Grilla spetskålen snabbt över direkt värme på båda sidor. Lägg sedan över på indirekt värme. Låt baka där tills spetskålen har blivit mjuk och fått fin färg. Krydda med lite flingsalt. Rosta pinjenötterna lätt i en torr panna. Bryn smöret. Lägg upp spetskålen på ett fat och ringla över brynt smör och toppa med pinjenötter.

,

.

.

Igår åt jag och H den mumsiga spetskålen tillsammans Gyros (serverade även pitabröd till) Gyros är ju så gott det med. Med krämig tsatziki och grönsaker och ost, alltid en succé.

.

.

GYROS

.

Du behöver: fläskkarré 500 g, olivolja 2 msk,  dijonsenap 2 msk, torkad oregano 1 msk, paprikapulver 1 msk, malen spiskummin 1 tsk, salt 1 tsk, chili flakes ½ tsk, vitlöksklyftor 2 st pressade, 1/2 pressad citron.

.

Gör så här: Blanda alla ingredienser och lägg i den skivade fläskkarrén och ställ åt sidan i en halvtimme ca. Grilla sen köttet 4-5 min i omgångar på hög värme. Skär det grillade köttet i tunna strimlor.  Fyll pitabröden med först riven ost, sen fläskkarrén, grönsaker och överst tsatziki och ät genast! Mums!

.

.

Nu ska jag passa på och fota ett samarbete här medans krasslig nedbäddad Moje kikar på film!

.

Ha en fortsatt fin tisdag!

.

KRAM

.

.

.

6 kommentarer till “GRILLAD SPETSKÅL ÄR Y U M

  1. Hur är det med dina föräldrar? Kan inte se i något av dina inlägg att de varit med och firat din 50 års dag? Hoppas dom mår bra!

    1. Det är bra tack! Jodå de har firat mig riktigt ordentligt och vi var ute och åt fölsismiddag med svärisarna men det var en intensiv födelsedagsvecka så jag hann inte skriva/fota/uppdatera allt☺️

  2. Receptet delat med halva släkten redan. Förstår man ju är gott innan man själv testat! Tack!😋

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg