SÄVENFORS LODGE DENNA WEEKEND

.

Så det var alltså hit vi åkte i helgen! Till urmysiga Sävenfors Lodge som ligger typ rakt upp från Örebro och som sista utpost innan det bara är obebyggd vildmark ända upp till Vansbro fullproppa med vargar och en hel del björnar Finns de kommer ju helst inte så nära oss människor fick jag lära mig, SKÖNT.

.

Vi var 8 vänner som åkte upp och två i gänget hade varit här förut och drog med oss andra och SÅ glad jag är över det. Hade nog inte hittat hit annars? Ett helt unikt plats som är under utveckling, det ska även bli vincafé och butik osv. Ägarparet har stora häftiga planer! Och Sävenfors är verkligen så m y s i g t. Hemtrevligt ni vet. Och maten är gaaaalen..

.

.

.

Vi fick riktig ordentlig rundvandring i den fd kraftstationen! Här ska det bli restaurang en trappa upp bla

.

.

.

Och så var det vinprovning för vin gör de också på Sävenfors! På det som den svenska skogen utanför dörren erbjuder. Vitt vin på björk! Rosévin på vildhallon och äpplen! Rödvin på lingon & blåbär! Nä det kan väl inte smaka annat är hittepåvin och typ stark saft tänker ni? Nä de smakar faktiskt som vin gjort på druvor. Favoriten blev JAKT (det röda) Mmmm så god. Sen så får man faktiskt ingen dagen-efter-huvudvärk alls av dessa svenska skogsviner, såå bra.

.

.

.

Sen badade vi nere i spa´t och efter det smet jag in i  det häftiga köket och kollade vad som hände. Här pratar vi närnärodlat och ta var på vad sjön och skogen erbjuder för dagen. Kocken visste inte riktigt då vad det skulle bli till middag denna kväll – det fick vi se! Det visade sig bli den goodaste pumpasoppan ever (ALLA tycket det) och ett heelt otroligt vildsvin och en magisk hjortronparfait. hon är galen Kock-Linnea. Sköter köket själv till alla gäster, serverar drömmat och är dessutom tvärtrevlig (har dock inga bilder från kvällen, det blev lite fokus på annat:)

.

.

.

Vaknade upp till en ljuvligt vacker solig höstmorgon! Blev en kaffe ute på terassen för att piggna till.

.

.

.

Vi tog en promenad runt sjön där det fiskas och odlas kräftor! Det låg lite dimma över sjön, annars var den blank som en spegel. Lovely.

.

.

Men nu är vi hemma i Småstaden igen och ska ha söndagsmys med Bea och Moje!<3

.

Ha nu en skön söndagskväll alla<3

KRAM

.

.

.

13 kommentarer till “SÄVENFORS LODGE DENNA WEEKEND

  1. Mysigt🤎🍂 Bodde ni i egen stuga eller lodgen? Kul med närodlat och fin natur. Bor ju nära men inte besökt ännu😊
    Kram🤎

    1. Ja såå mysigt där, ett fantastiskt litet ställe i skogen! Vi bodde på lodgen😍 Kraam

  2. Vilket mysigt ställe! Hoppas jag kommer dit någon gång!
    Måste bara säga att din H är himla lik Liberalernas Johan Pehrson!! =)

  3. Är verkligen ett väldigt speciellt och underbart ställe. Vi var där två nätter vid Valborg och bodde i ett av husen så kombinerade med självhushåll och middag på lodgen. Nästa Valborg firar vi där igen! Underbara vattenvägar att paddla på

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg