VILKEN FIXHELG!

.

Jaha så blev det rosévinspremiär i helgen! Haha ja det var nog för att jag bakade Solskensbullar, bam så blev det bästa aprilvädret med sol i överflöd helt plötsligt. Vi har varit ute non-stop hela helgen och maxat oss med massa vårljus och härligheter. Också fixat en hel del, det är ju så när man har ett gammalt hus och en trädgård med en hel del rabatter och ditten och datten som måste ordnas med den här tiden. Men mig gör det inget för jag äälskar att dona med min lilla oas här hemma (de andra i familjen kanske inte är riktigt liika mycket trädgårdsentusiaster:)

.

.

.

Har bla tvättat vårt fina maffiga teakbord! Ni kanske minns att jag nämnde det bordet för några veckor sen och om jag skulle olja in det med teakolja (behålla det som det var från början) eller låta det bli så där vackert silvergrått. Använde Linoljesåpa efter tips från en söt läsare och det blev så fint! Så nu får det vara så här ett tag iaf (får se om jag oljar in det sen:)

.

.

.

Själva altanen är ju också silvergrå, den är av lärk och behandlad med SiOO:X och fick sig en underhållstvätt den med.

.

.

.

Vårbruket är igång tjohooo och det har gödslats (och tränats!) A och O för en prunkande trädgård är ju regelbunden gödsling med start på våren och både gräsmattan och rabatterna/buskarna fick sig en omgång. Vår gräsmatta är så grön redan faktiskt, är det samma hos er? Efter vintern kan den ju riktigt trist ut, torr och brun osv men inte i år. Knappt något att räfsa bort faktiskt. (Kanske är det för att jag vertikalklippte den ordentligt förra våren?)

.

.

.

Så har det ju grillats en hel del denna soliga helg och vi har ätit lunchen u t e, vilket lyckopiller det är också! Alldeles så där varmt och vindstilla och doften av grill, vår och grannarnas. Gjorde en riktigt god och enkel American BBQ-Chicken på grillen med majs och coleslaw som blev SÅ bra! Ni måste testa.

.

.

.

BBQ-CHICKEN MED MAJS & COLESLAW

.

Du behöver till kycklingen: 4 filéer från majskyckling,  1 1/2 dl ketchup, 2 msk farinsocker, 1 hackad gul lök, 1 msk balsamvinäger, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 hackad röd chili.

Gör så här: BBQ-såsen – Fräs löken, chilin och vitlöken i lite smör/rapsolja i en stekpanna så att löken blir gul. Ha i ketchup, socker och balsamvinäger och låt det snabbt puttra ihop på medelhögvärme. Smaka av med salt. Kycklingen – salta och peppra fileérna och grilla ca 4 min på varje sida (De ska vara genomstekta med fin grillad byta) Dela 2 färigkokta majskolvar och grilla dem så de får fin yta. Blanda kyckling och majsen med BBQ-såsen och servera.

.

Du behöver till snabb coleslaw: 1 påse Ekologisk Råkostsallad (ICA) 1 1/2 dl Hellman majonäs, 1/2 dl hackad gräslök, 1 msk socker, salt.

Gör så här: Blanda allt och servera.

.

Jag serverade också extra BBQ-sås till (är tokig i sån sås) från Överstekvarn. Den är supergod!

.

.

Hoppas ni också haft en härlig helg vänner!? Nu är vi bra sega hela familjen och strax ska vi bestämma söndagsfilmen här hos oss. Movietime väntar nere i loungen och till den blir det Hemglass i stora lass:)

.

KRAM

.

.

.

2 kommentarer till “VILKEN FIXHELG!

  1. Äntligen är det vår och alltid så roligt att följa dig och din trädgård, du är bara inspiratören❣️

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg