PÅ GRAND NATIONAL

.

Idag har vi bla varit på Grand National i uuuunderbart vackra Strömsholm!

Alltså ska jag bo på landet utanför Småstaden så är det här. Sagoslott, hagar och ängar, gamla ekar och alléer och så Mälaren – precis allt sånt som gör mig lycklig. Eller allra mest är det ju hav och stränder och det jag gillar minst är täta mörka granskogar. Trivs inte alls med det. Får jag förresten skriva detta utan att någon blir ledsen då? Ibland undrar jag varför många tar det så personligt vad jag tycker om saker. Jag riktar mig aldrig till någon enskild person och dennes smak (skulle jag aldrig göra) utan berättar mer att jag allmänt gillar det och kanske inte gillar. Om jag skriver att  jag hatar vinrött tex – blir de som älskar vinrött sårade då? Eller att jag  tycker att det numera är rätt osnyggt med med stora broderade tunikor med massa tassels som jag äälskade 2011. För att min smak ändrats helt enkelt. Det är inte nedsättande om DIG, inget personligt påhopp på dig och din tunikagarderob.

Det är ju absolut inte det jag vill, göra er sårade här inne, men jag tycker att det blir en rätt trist blogg om jag inte får ha några åsikter öht utan bara skriva positivt om precis allt. Några jämför det med att när jag får personliga elaka påhopp här inne och att jag är likadan som de som skriver sånt, jag tycker nog det är en helt annan sak. Ni v e t vem jag är och riktar er till mig personligen i kommentarsfältet, jag har ju ingen aning vem som läser detta men tänker nog ofta att jag skriver till er som vänner och att ni ja är lite som jag är (fast jag förstår ju att det inte alls är så många gånger,utan kanske snarare tvärtom i vissa fall)..

Hur som helst, en väldigt fin och h e t dag fick vi bland hästarna under fälttävlan i Strömsholm! Hoppas ni också haft en härlig dag godingar?

Och nu ska jag ha en suupersoft lördagskväll  här med massa smågodis och film nere i svala loungen i källaren (Tipsa gärna om någon ny och bra! Gärna thriller, det är det bästa:)

.

KRAM

.

.

14 kommentarer till “PÅ GRAND NATIONAL

  1. Strömsholm är fantastiskt! Bakom tangenterna kommer ofta det sämsta ur personer fram. Bor man i stor fin villa är det fel baserat på tusen olika argument. Bor man i en koja är det också fel. Har man en åsikt är det fel och har man ingen åsikt är det om möjligt ännu värre.
    Tack för all inspiration!

  2. Så fina bilder än en gång och du är bäst på att skriva fint, förstår precis vad du menar.
    Jag undrar över dina underbara kläder, är det en klänning eller kjol och topp? Var kommer de ifrån? Jag känner att jag måste få svar!😊

  3. Jag har nog inga bra filmtips dessvärre, men vill tacka dig för tipset om ”The last thing he told me”! 🙂 Ser gärna fler hästbilder (om du har fler på lut efter dagen). 🙂

  4. Det är klart att vi alla måste få ha egna åsikter om tycke och smak, oavsett om det kränker någon.
    Jag gissar att reaktionerna beror på att vissa redan ifrågasatt din konsumtion och så skriver du att en inredningsdetalj är så mycket 2011-typ. Som om att de sakerna man hade då inte är fina 2023.
    Det var ju inte så du menade. Vi tröttnar, ändrar smak mm.
    Själv har jag jättesvårt för alla dessa stormönstrade blommiga blusar och klänningar. Hade jag haft en blogg så hade mina följare förmodligen vetat det. Nu vet de som frågar mig eller ser att jag aldrig tar på mig det.
    Just att vi har så olika smak och vill visa det är bara kul.

  5. Vart kommer dina superfina skor ifrån? Så otroligt snygga. Ha en fin dag!!

  6. Let him go på Netflix tänker jag se nästa filmkväll, verkar bra iaf. Gillar din blogg och när du skriver från hjärtat rakt och ärligt, vi är nog bra många som dig också, samma ålder och gillar samma stil, inredning, mode, skönhet mm.

  7. I dagens samhälle verkar dessvärre många vara lättkränkta eller om det är att nu är det lättare att jämföra sig med andra i och med sociala medier. Jag älskar dock din blogg och dina små anekdoter, tips, osv. Fortsätt precis så 😍
    Hälsningar från Spanien 🇪🇸

  8. Roligt med utflykter! Men zooma in på den stackars hästen, han gapar och gör allt för att komma undan det skarpa bettet, visar ögonvitorna. En mycket stressad och olycklig häst :(. Jag är själv hästtjej och haft egen i många år. Men ej längre sedan förra sommaren. Under de sista åren jag hade häst, och ännu mer nu när jag kommit från den där bubblan hästfolk lever i, inser jag hur illa hästsporten kan vara. Gör mig ledsen. Men INGEN kritik mot Petra såklart, att hästen lider är ju iaf inte hennes fel, haha. Apropå lättkränkthet.

    1. Det är inget skarpt bett, det är ett vanligt tränsbett och ett anatomiskt micklemträns. Hästen är väl omhändertagen, svampad/duschad och leds med största sannolikhet efter ett hårdare arbete. Att den gapar/ligger på när den handskrittas behöver inte vara likställt med stress. Vad har du för kunskap/utbildning gällande häst/ridsport förutom killgissande hobbynivå? /utbildad hippolog ridlärare level 3

  9. Det som är intressant är att ÄVEN om du får en hel del konstruktiv feedback om vad det är som inte uppskattas ”(så 2011!, urk, blä tex men det finns många exempel; kontentan är ofta att du neggar över andras smak som är så UTE/dålig el dylikt). Precis som du inte gillar att bli kritiserad här så är det konstigt att du inte kan sätta dig i dina läsares plats och faktiskt förstå att det du skriver kanske inte landar som ett skämt, utan som just kritik. Jag har ofta tänkt på att så fort det kommer någon form av kritik så så kommer det ett lååååångt inlägg om varför du har rätt att tycka som du gör och aldrig erkänner någon som tycker annorlunda. Läste inlägget detta gällde och uppfattade inte de första inläggen som elaka öht. Aldrig någonsin ett ödmjukt svar i stil med ”jag menar inte att vara elak, hör att mitt sätt att uttrycka mig inte landar väl, skall tänka på det (ditt svar: jag menar inte att vara elak, jag vill bara vara rolig”). Det hade fått dig att iaf mena att framstå som ”en vän”. Nu blir det intressant att se vad din sekreterare/bästa vän Åsa K svarar 😉 Du

    1. Jag läser och tar in men jag kan faktiskt inte ändra mitt sätt att driva denna blogg för att en handfull läsare utrycker sin irritation över vad jag skrev. Du måste komma ihåg att jag bara skrev, mest på skoj, att jag tyckte en lykta var 2011?
      Och jag vill verkligen inte låta dum men jag tycker nog att det är väl kanske inte något att göra en jättestor grej kring. Jag förklarade och det kan kanske räcka.

      Och nej jag neggar verkligen inte ofta eller någonsin över andras grejer? Jag skriver ibland rent allmänt vad jag gillar och ogillar och jag skrev en gång att burkmajs bar urk, då blev det också ett rabalder. Läsare blev kränkta över att jag tyckte burkmajs smakade illa.

      Och nej jag skriver inte alltid ett lååångt inlägg när jag får kritik. Jag har genom åren fått väldigt mycket påhopp.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg