GLAD MIDSOMMAR

.

Vilken suupermysig midsommar vi fick igår!

Vädret blev ju mer än perfekt, sol och så där härligt varmt och skönt. Och som vår tradition (fler ggr än 2!) så firade vi med våra vänner här hemma i Småstaden och precis som förra året cyklade vi ner och tog skärgårdsbåten ut till en ö och hade picknick och badade och njöt. Sen hem för att fräscha och göra oss midsommarsnygga innan det blev middag hos oss. I år hade jag bestämt att vi skulle ha en lite mer återhållsam men läcker midsommarmat och struntade i 5 olika sorters sillar, köttbullar och pajer osv utan gjorde ett par rätter istället! (Och laxen som vi också hade kom vi på mitt i middagen att vi glömt så H fick springa in och hämta:)

Det som serverades, förutom glömd rökt lax då, var grillad marinerad fläskfilé med örtsås/ kokt färskpotatis med brynt smör, gräddfil och rom/ Sillkrans med citronkräm. (Barnen fick köttbullar och potatis vid sitt bord)

.

,

.

Sillkrans var ju årets måste! Sett den läckra rätt överallt på sociala medier nu inför midsommar och man var ju helt off om man inte gjorde en själv ju haha:)

.

Väldigt enkel, väldigt midsommarsnygg och väldigt god – du lägger helt enkelt matjesfileér, färsk potatis, ägghalvor, stekt kavring,  tunna rädisor, rom och dill i en krans på en stor tallrik. Severades med fräsch citronkräm. Mums.

.

.

 

Medans jag dukade fram maten så gjordes det kransar på terrassen! Har faktiskt inga sockersöta midsommarbarn på en enda bild  i kameran, hur kunde jag missa det viktiga – midsommar är väl barnens högtid?!  Får skylla på att det var fullt upp med annat,slängde mig tex i duschen 7 minuter innan gästerna kom:)

.

.

Men en krans fick jag också på huvudet till slut!

.

.

Så bjöd jag på en riktigt jordgubbsbomb till efterrätt när skymningen kom, Pavlova med rice krispies och jordgubbar mmm. Finns ju inte mycket som är så mycket midsommar som svenska jordgubbar på en tårta! Sen satt vi ute och myste tills de där myggorna bestämde sig för att trasha in och störa midsommarfriden:)

.

.

Har fått många frågor om min isblå känning på insta så jag skriver här också var den Uma Dress och är från Samsoe Samsoe! S å häftig färg och jätteskön på.

.

.

Jag hoppas verkligen att ni alla har en glad och härlig midsommar!

.

KRAM

.

.

.

8 kommentarer till “GLAD MIDSOMMAR

  1. Åhh, vad läckert allt ser ut som vanligt! Du är så duktig på att göra det så fint och inbjudande! Var hittar man dina fina skor? Kan du inte lägga ut receptet på din tårta? Ser ju så smarrig ut! Sen får du gärna fråga Lolo var hon köpt sin fina studentklänning? Ha e fortsatt fin dag!

    1. Tack snälla du!🥰 Recept kommer! Ska frpga Lolo om klänningen men mina skor är iaf från Scorett förra året😘

  2. Härligt!
    Jag gjorde också en smarrig krans av överblivet som kavring, laxrosor, räkor, romsås, rom, ägg, ruccola, färskpotatis, citron, gurka och dill.

  3. Så fin dukning, var kan man finna dom vita bordsunderläggen du har mvh Siv

  4. Vilken fin midsommar ni verkar ha haft! Vill dina barn bli fotade? Det vill inte mina längre så det blir mest bilder bakifrån om de fastnar på någon bild eller i smyg. I undantagsfall kan jag få ta bilder på dom.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg