SCNITZEL SOM I TYSKLAND

 

 

.

Denna burriga hemmalördag i augusti så tänkte jag att jag skulle laga något så där riktigt gott och ja mysigt! Febern är nere på det normala och orken tillbaka och jag funderade på vad jag kunde  bjuda på som även passade en liten krasslig och småseg Maurits.. Så kom jag på Schnitzel! Sån där frasig, mör och härlig enkel Schnitzel som man kan får när man smiter in på något Gasthaus i Tyskland. Mmmm, jag älskar det. Det ska egentligen bara vara Schnitzel (kalv eller skinkvariant), någon form av potatis (stekt eller pommes) tex och en citronklyfta. That´s it. Och så en krispig kall öl till – så klart!

.

.

Ni vet den där varianten av ”Winerschnitzel” som ofta serveras här i Sverige med citron, ansjovis och kapris – den finns inte i Österike. En klassisk Wienerschnitzel där är samma som i Tyskland fast med tranbärssylt också och gärna potatissallad.

Nåväl, jag gjorde både skink och kalvschnitzlar och adderade vtlökssmör och ärtor för att det är ju alltid smarrigt till!:) Busenkla rseceptet kommer här:

.

TYSK SCHNITZEL

4 portioner

Du behöver: 600 g skinkschintzel,eller kalvschnitzel, 2 ägg, salt och svartpeppar, 1 dl vetemjöl, 2 dl ströbröd eller panko, smör och olja till stekning.

Gör så här: Möra köttet med en köttmörare eller banka ut dem med tex kavel. Värm under tiden rejält olja och smör i en  stekpanna. Panera schnitzeln i mjöl, vispad ägg och ströbröd. Skaka av försiktigt för att ta bort överskott av brödsmulor. Placera en eller två schnitzel i pannan, det ska fräsa och bubbla. Vänd på schnitzeln när den första sidan är guldbrun. Det tar ungefär 3 minuter per sida, beroende på hur tjockt köttet är. Ta schnitzeln ur stekpannan och lägg den på en tallrik som är täckt med hushållspapper för att absorbera överskott av olja eller fett. Lägg sen in i ugnen på underhållsvärme eller täck för att behålla värmen. Servera varm och krispig med klyftor  av färsk citron.

.

.

Som sagt, servera dem gärna med stekt potatis, pommes eller österrikisk potatissallad! Tillbehör kan vara vitlökssmör  (Jag köpte Jureskogs färdiga och den var jättebra men det är ju jättelätt att göra egen. Bara man inte köper Biggans färdiga smörkorv för den är ju inte direkt bra:) eller ett örtsmör.

.

.

Japp här hemma har jag tänt en mysig brasa ikväll! (Känns som det behövdes:) Vi hänger framför den och spelar musik och spel och äter glass (och ja sippar lite rosé också) <3

.

Hoppas ni får en fin kväll raringar!

.

KRAM

.

.

 

 

2 kommentarer till “SCNITZEL SOM I TYSKLAND

  1. Mmmm det är så himla gott 🙂
    Fast jag brukar köra på låg värme fr början å sen dra på mot slutet.
    En god variant är kycklingfile som paneras i ströbröd och riven parmesan

  2. Your a good wife and mother,you always do your best for your family. The schnitzels look delicious 😋

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg