SNABB PAELLA

..

Söndagar är ju för mig lika mycket mys som fredagar! Det ska vara samma stämning liksom – gott att äta, lite gott att dricka och att umgås och hänga. Har aldrig gillat att lägga barnens aktiviteter på söndagar eller att tex söndagsstäda och söndagstvätta. Nej det ska vara sovmorgon, lyxfrulle med extra allt, långpromenader, laga EXTRA god söndagsmat (gärna något som får stå och puttra) eller foodora en söndagspizza, söndagsfilm, söndagshäng och inga måsten. En mjuk snäll avslutning på helgen som man längtar till (precis som in the States!) Och idag gjorde en mumsig Paella till söndasglinnern på eftermiddagen. Paellla kan ju vara bland det tristaste och bland det godaste. Min blev faktiskt riktigt god! Och snabb och enkel var den . Recept kommer nedan:

.

SNABB SÖNDAGSPAELLA

4 portioner

Du behöver:

400 g  kycklinglårfilé
200 tinade frysta kokta XXL räkor
1 frp färsk Chorizo
1 dl god olivolja
2 krm nymalen svartpeppar
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 röd hackad paprika
1/2 msk paprikapulver
2 frp saffran
1 påse Carnaroliris, 4 dl
1 frp Mutti körsbärstomater
6 dl kokande vatten
3 msk kycklingfond
2 dl frysta ärtor
1 citron till servering
.

 

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. 

Såå gott och såå mysig mat att samlas kring! (Servera gärna med ett gott glas spanskt rött, mums)

.

KRAM

.

.

4 kommentarer till “SNABB PAELLA

  1. Gillar också söndagar, lagom lunk och allt känns skönt. Härligt långfrukost skall det också vara. Foodora hem mat skulle jag dock aldrig göra.

  2. Jag tycker Foodora är en fantastisk möjlighet att få hem alla olika sorters färdiglagad mat, allt från pizza till asiatiskt eller plankstek. Bra att ta till när man vill lyxa till det utan att gå ut och äta eller kanske är sjuk eller barnen är sjuka så man inte kan lämna hemmet. I min värld är det samma att buda hem mat som att gå på restaurang då andra lagar maten till mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg