KVARTERSKROGEN MAGPIE

.

Igår gick vi alltså ner den lilla biten till det man kanske skulle kunna kalla vår kvarterskrog (eller iaf den krog som ligger allra närmaste där vi bor) Magpie heter den och vi har faktiskt aldrig varit där tidigare trots att den har funnits i typ 1 1/2 år. En liten supermysig restaurang är det – trångt, varmt och livligt. Och maten var ju huuur god som helst! En härlig blandning av olika sorters mat och rätter från hela världen och allt är galet gott. Vi åt ljuvliga räkor i en magisk sås, philipinsk krispig mumsig kyckling, sparris i någon otroligt härlig  fluffigt, ricottaröra med salsiccia och en gös med gräddig sås. Man fick liksom smak av många olika typer av kök samtidigt men allt var så b r a tillsammans.  Konceptet är att man ska dela på alla rätter (älskar det) och äta ca 5-7 st tillsammans.

.

.

Väldigt goda cocktails har det också – om ni går dit så prova Yuzu Margeritan. Mmmm. (Önskar de hade en större bar så man bara kunde ”slinka in på ett glas på vägen hem”;)

 

( Min bröllopsdagens var gammal skinnjacka och under den den här nya favvokjolen (finns i många färger och sitter så fint) och den här söta stickade toppen.

.

Dagens lilla restaurangtips i Västerås blir alltså Magpie!

Idag har vi Kristi Himmelsfärd och vi har slappat nästan hela långa dagen. Tog en långprommis imorse men sen bara myst inne och läst och eldat i öppna spisen och kollat på film och lagat en Quiche. Skönt med såna bara-vara-dagar tillsammans också!

.

Hoppas ni också har haft en fin dag! Nu blir det strax charkisar och sen senare blir det Mello-Semin. Kollar ni??

.

.

KRAM

.

.

2 kommentarer till “KVARTERSKROGEN MAGPIE

  1. Att ha små och stora pärlor runt knuten är guld värt måste jag säga.
    Bara hemma hos mig i Långbro i stora staden finns det flera.

    Tack för tipset. Får lägga det på minnet när jag kommer till Västerås nästa gång

    https://kamillaskamera.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg