EN CEASAR PÅ HÖJDEN

INNEHÅLLER ADLINK BAGAREN & KOCKEN

.

Ikväll ska ni få tips på en riktigt riktigt smarrig variant Ceasarsallad! (som jag även bjöd som middag på själva midsommarafton och som blev så uppskattat faktiskt) Det är inga avancerade grejer utan bara ett krispigt panerad riktigt utbankat kycklingbröst i botten och sen så lägger man själva ceasarsalladen ovanpå.

Jag säger bara PPPPP när det gäller att servera en riktigt härlig sallad!

 

.

Du behöver en köttklubba för att få kycklingfileérna  så därriktigt stora och tunna. Använd plastfolie som du lägger över kycklingen när du bankar till dem innan du panerar.

.

.

Allt som behövs till denna ljuvliga sommarmiddag

.

.

CEASAR PÅ HÖJDEN

2 portioner

Du behöver till dressingen:

1 äggula, 2 tsk nypressad citronjuice, 1 tsk dijonsenap, 1 dl neutral olja, 2 ansjovisfileér, 1 stor fint riven vitlöksklyfta, 1 dl finriven/pulveriserad parmesan (gärna sån färdig på påse)

Till kycklingen:

2 kycklingbröstfileér av bra sort 1 1/2 dl vetemjöl, 2 ägg, 1 1/2 dl panko, 1 dl pulveriserad parmesan, salt, peppar

Till salladen:

1 stort romansalladhuvud, 1 dl hyvlad parmesan.

Gör så här:

Skölj romansalladen och låt den torka.  Gör dressingen genom att först hälla äggulor, citronjuice och dijonsenap i en hög bägare, Blanda  med en stavmixer och häll sen försiktigt försiktigt i oljan medan du fortsätter att mixa. Tillsätt sen ansjovisfilerna och mina lite till. Vänd sen ner vitlöken och parmesanen i dressingen.

Se till att kycklingbröstfileérna bli rumsvarma innan du bankar ut dem ordentligt med köttklubban.Blanda därefter parmesan och mjöl i en djup skål, vispa ihop äggen i en annan skål och häll upp pankon i en tredje. Salta och peppra fileérna innan du doppar dem ordentligt i mjölet, sen ner i äggen och till sist vänder du dem i pankon. Se till att hela fileérna täcks av paneringen.

Skär romansalladen i strimlor och blanda den sen ordentligt med dressingen. Stek sen kycklingen på båda sidorna i rikligt med smör på medelvärme i en panna med tjockbotten  (Tips – jag har en ny sån kocktraktörpanna från Scanpan som är den bästa jag någonsin haft, kommer aldrig på tillbaka till non-stickpanna) tills de är gyllenbruna. Lägg sen den stekta kycklingfilén på varsin tallrik, lägg på ett berg av härlig dressingdränkt sallad och till slut den hyvlade parmesanen, dra några varv med svarpapparkvarnen över och servera. Mums!

. av.

.

Såå gott, ni måste bara prova:)

.

KRAM

.

.

1 kommentar till “EN CEASAR PÅ HÖJDEN

Lämna ett svar till Annika Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg