NÅGOT SÅ OLÄCKERT

INNEHÅLLER REKLAM/ANNONSLÄNK ÅHLENS

.

Det ska ju börjas i tid:) Ganska så fail med att få 3 av 4 mina barn att sköta hushållssysslor. Nu satsar jag allt på den yngsta för denna gång SKA jag lyckas haha! Nej men på riktigt, hur svårt ska det vara att få barn att göra sina måsten? Tycker jag är ganska så snäll mami ändå – Lolo ska ta disken 3 kvällar i veckan och sköta allt med sitt rum och Bea har disken 2 kvällar och hålla ordning i sitt rum. Hur mycket gör era barn/tonåringar hemma? Skulle jättegärna få lite tips och råd om detta från er!

.

.

Bonsoir mes amis!

.

.

Måndag igen och mår ni bra!? Det gör jag, mycket bättre än förra veckan i magen tack och lov. Hoppas det håller i sig!

.

Idag har jag gjort massa måsten som hängt kvar lite för länge, ni vet faktureringar och räkningar och annat sånt. Så skönt att vara klar för denna gång! Så har jag skaffat lite höstgrejer till skatterna (och tänker att för en gångs skull ska jag vara ute i tid med just det. Stövlar och kläder och ja ni vet:) För nu börjar höstfeelingen komma på riktigt inte sant? Min man och jag är varje höst alltid oense om just detta haha – jag tycker att sommarkänslan försvinner i mitten av augusti ungefär. H kan tycka den håller på till slutet av september! Men när det blir en annan luft och ett annat ljus och det är skolstart och löven börjar gulna, då har inte jag sommar längre iaf. Sommarn försvinner bar4a puts väck och jag ställer in mig på höst. Sen kan det får vara hur soligt och varmt och härligt som helst men inte sommar – nope den är ju helt klart över:)

.

.

.

Idag tänkte jag tipsa om något så osexigt som en sopborste!!! Sprang på detta snygga, praktiska (OCH billiga) set och ett sådant har jag ju velat ha och behövt hur länge som helst. Varför har jag inte skaffat det tidigare? Så smart och eftersom det är fint så får det stå framme. Istället för att köra med en dammsugare (eller roboten Christoff) hela tiden. Tar ett par sekunder att sopa upp läbbigt smul och jobbigt grus och ta en veva i vår vita trapp! Genialiskt ju:):)

.

.

.

Gullunge i bananpyjamas

.

.

Sen finns det ju massor som är mysigt med den här årstiden också så klart! Bland det bästa är ju den där känslan av man vill fixa det extra fint och mysa mer hemma. Jag blir alltid jättesugen på att baka och laga mat och ja bara vara extra pysslig. Åka till gårdsbutiker och shoppa massa goda grönsaker och åka ut i skogen och plocka svamp… (Eller jag hittar aaaldrig någonsin några kantareller men jag vill:)

.

Nu sk jag tassa ner i källaren och vika lite tvätt här och se på Somebody feed Phil (Absoluta älsklingsmatprogrammet på Netflix som bara gör en s å happy! Iaf om man är en foodlover som jag:)

,

Önskar en fin mysig kväll så ses vi imorgon!

.

.

KRAM

.

.

,

8 kommentarer till “NÅGOT SÅ OLÄCKERT

  1. I vart fall sötaste hemhjälpen! Lycka till! ( Jag misslyckades totalt så inga råd från mig! 😀)

  2. Jag har lyckats! Våra tonåringar har självklart sina egna rum, en plockar alltid ut diskmaskinen och den andra hjälper till med mat (prepp eller dukning). Varje lördag Powerhour tillsammans där man antingen dammsuger eller torkar ut fönster/ dammar osv. Jag behövde aldrig göra nåt hemma och tycker idag det var helt fel, både för att det är orättvist att ”ngn” annan gör och att jag faktiskt inte kunde städa när jag fick eget.

  3. Min son hjälpte till hemma fram tills han var ungefär 15. Då tog det stopp. Han struntade i det helt enkelt.
    Jag bönade, bad, hotade och förklara att alla måste hjälpa till. Men han kunde inte bry sig mindre.
    Gick helt in i sin tonårsbubbla och drog iväg på moppen.
    Idag när han är 22 har han växt till sig och utför ”sina” sysslor igen.

  4. Godmorgon, det är absolut en härlig tid nu också. Men…när termometern i morse visade på 6 grader och jag fick lov att sätta på sätesvärmaren, då var det ruggigt! Jag har varit alldeles för släpphänt med våra barn 11 & 19, jag springer och plockar och surnar till emellanåt. Men jag har bara mig själv att skylla. Jag tänker ibland att, ja ja…dom upptäcker det här när dom flyttar hemifrån 🙂 Ha en härlig dag!

  5. Hej, tack för en fin blogg. Vi har alltid varit väldigt tydliga att man ska hjälpa till hemma. Pojke 13 år tar disken varje dag efter skolan och klipper gräset i trägården varannan vecka (det gillar han). Pojke 9 år hjälper till att gå och slänga sopor. Hjälper till med disken ibland. Båda två hjälper till med att duka innan middag och plocka efter, ställa sina rum i ordning innan städ. Båda två hjälper till med att ha koll på sin lila syster som är 2 år. Har inte noterat någon gnäll från deras sida ännu. Kanske kommer med åldern. 🙂

  6. Hahhaha kallt ja, sätesvärmare här också 😉
    Känner också höst från den här veckan, iom temändringen, de gula ute, ljuset.
    Men höstar är min årstid, älskar det 🙂 skogen, doften, snyggt i garderoben osv.
    Har inga barn, men hade jag haft hade jag jobbat hårt på att få dem delaktiga i hushållsjobbet. Mest för deras egen skull och för deras självkänsla.
    Jag har en sweaper till våra golv. En slags torrmopp. Super och går snabbare än att släpa fram dammsugaren 🙂 inte så snygg, men den går att fälla ihop och ha i städskåpet 🙂 å 3 katter som kilar ute…tar med sig lite in, så att säga.

  7. Tänk att jag alla år går och väntar på hösten… älskar kuddar, filtar massor av ljus….
    Det där med att hjälpa till hemma… jaaaaaa du. Har tre stycken, visst är tjejerna utflugna idag och sonen bor i skolan på veckorna. Men jag valde i tiderna att städa vill jag göra själv, eller ja, deras egna rum skötte dom själva och det gick lite si och så…. en hel del påminnas var de men dom skötte de. När vi lagar mat igen så har alla tre alltid varit med. Dom är alla tre intresserade av just matlagning så det har aldrig varit diskussion… idag är det sonen som sköter om maten på helgen när han är hemma ( han skall bli kock en dag…) och tjejerna kommer på mat. Då är det dom som plockar bort och sköter disken. Jag är jättenöjd! Har aldrig tvingat dom utan det har varit rätt så fritt med städandet i det egna rummet och resten av huset har jag skött. Idag sköter dom sina egna hem… vad mera kan man begära. Ha en bra vecka, tror nog dina blir riktigt bra. Hej!

  8. Vet själv hur mycket jag i 20- årsåldern uppskattade vänner som liksom jag kunde ta ett tag, laga mat och se vad som behövs göras.. Min 13- åring lagar maten ganska ofta o är med och storstädar.. Försöker göra det mysigt med bra musik och gofika efteråt..

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg