MUMSIGA SOLSKENSBULLAR

.

Idag denna fredag var det tydligen dags att dra fram vinterjackorna igen imorse! Kallt och mulet. Planen var att åka till Zeta i Stockholm med en vän men vi ställde vi in det, var liksom inte rätt feeling idag för att spana in frön och perenner. Får ta det sen när våren är tillbaka!

Så när jag fick en fredag hemma blev det bakning bla och det fick Solskensbullar! Älskar de där bullar med vaniljkräm i mitten men har aldrig provat att baka själv förut (tror jag iaf!) Idag konstigheter egentligen – kardemummavetedegsbullar med vaniljkräm i doppade i smör och socker. Såååå goda blev de!

..

.

LJUVLIG GOD VANILJKRÄM

Du behöver2,5 dl röd mjölk, 1 vaniljstång, 0,75 dl strösocker, 3 äggulor, 2 msk majsstärkelse, 30 g rumsvarmt smör

Gör så här: Dela vaniljstången och skrapa ur den med en kniv. Lägg skalet och fröna tillsammans med mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Ta bort från plattan och låt dra i 10 min. Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om. Fortsätt sedan värma på medelvärme under fortsatt omrörning och låt krämen tjockna Ta bort kastrullen från värmen och och rör i smöret Häll krämen i en skål och ställ skålen i kylskåpet.

.

.

.

SOLSKENSBULLAR

Ca 24 st

Gör så här: 5 dl röd mjölk, 50 g jäst (röd), 1,5 dl strösocker, 2 tsk malen kardemumma, 1 tsk salt, 13-14 dl vetemjöl special, 150 g smör, rumsvarmt.

Du behöver: Ljumma mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt socker, kardemumma, salt, mjöl och det rumsvarma smöret. Arbeta degen i 10 minuter i maskin, eller dubbelt så lång tid för hand. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. Förbered vaniljkrämen. Knåda degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 24 delar och rulla till släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Gör djupa hål i bullarna och klicka eller spritsa i vaniljkräm i varje hål. Grädda bullarna gyllenbruna mitt i ugnen, ca 8-10 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna något. Pensla dem sedan med smält smör och vänd runt i strösocker, utan att det hamnar socker på vaniljkrämen.

.

Hoppas ni har en fin fredag alla! Nu ska jag forsätta i köket här med förberedelser för middagen (Blir klassisk Tacofredag med allt gottgott som tillbehör – förutom uschlig burkmajs då;)

.

KRAM

.

.

6 kommentarer till “MUMSIGA SOLSKENSBULLAR

  1. MMMM jag fyllde min taco med extra mycket burkmajs 😀😁🤣
    Tur att vi alla är olika 👍

  2. Hej. Jag har precis köpt hus och kollar nu på färg för fullt. Undrar om det är no filter du har på väggarna i matsalen? Samt vilken färg du har i rummen med soffor? Otroligt fina färger! 🙂

  3. Men jisses så fina bullar du bakat. Min farmor bakade alltid sådana bullar, Hon var en bullmästare. Jag önskade mig alltid en påse bullar när jag fyllde år av henne.

    Ska nog försöka mig på dessa bara för att….Tack för receptet.

    Ha en fin fin söndag

    https://kamillaskamera.com/

  4. Haha kommer ihåg burkmajsstormen😂😂 Gott med tacos, bullarna ser tokgoda ut och ja vad hände med vädret??
    Kram

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg