TILLBAKA PÅ SHAMROCK INN

.

Då är vi nere på gården i Normandie! Som ligger uppe på den vackraste av kullar omgiven av Calvoadosäppellundar, franska små slott och fårhagar och med milsvid utsikt ända till Deauville där nere vid  Atlanten. Alltså som jag trivs här, det här gården är ju en del av min uppväxt. Farfar planerade bo här tillsammans med sina vackra galopphästar, men dog plötsligt och oväntat hemma hos vännen de Jjounge  på hans egendom bara någon kilometer bort. Pappa var enda barnet och stod plötsligt i mitten av åttiotalet med ett halvbyggt nytt normandiskt korsvirkeshus och en hästgård med hästar och allt annat 42 år gammal. Men han lät bygga klart gården, sälja hästarna och skapade tillsammans med mamma en fantastisk svensk-fransk sommaroas för oss (Det enda vi syskon saknade var en pool, s o m vi tjatade om infinitypool men det var ju liksom inte mamsens och passens kopp med te! De var mer ”vi-gör-en spännande-utflykt-till Monets-trädgård-istället” och äter suffléer med hela småfåglar med huvud och allt  i på någon quirky fransk restaurang till middag efteråt (japp sant:)

Så denna hemtrevliga landetmiljö ni ser på picseen är alltså skapad av dem och gammal och Svenskt Tennen, kelimen och Alvar Aalton och Bruna Mathssonen är absolut inget nystylat, även om det är väldigt poppis nu!

.

.

Älskar att laga mat i det här köket! Idag blev de Steak de boeuf, frites och med hemslagen sauce au bearnaise. Fast jag köpte visst vit  balsamicavinäger istället för vanlig till bean nere på Carrefour, gör i n t e det..

.

Nu är det jag och mina två bröder och våra familjer som får njuta av och ta hand om vårt Haras de Shamrock Inn! Vi turas om att åka ner och vi sköter om det så bra vi kan. Vi har en trädgårdshjälp och bonden bredvid sköter hagarna (det är 1 hektar att ta reda på) men det tar någon dag att öppna upp och vädra och väcka gården när man anländer. Men nu är vi inbodda igen och huset är varmt och mysigt och lika välkomnande som alltid. Vi har precis kollat på Jönssonligan och mumsat franska ostar, bigarråer och fikon från gården, vin och massa chips!

 

.

Hoppas ni har det bra ni med – så glad att ni kikar in!

.

KRAM

.

.

.

 

8 kommentarer till “TILLBAKA PÅ SHAMROCK INN

  1. Vi är nyss hemkomna från semester i Normandie. Så makalöst vackert – överallt! Hela familjen blev helt betuttade. Lyllos er som har tillgång till huset. Ha en riktigt härlig vistelse!

  2. En sån lycka att få ha ett sånt fantastiskt ställe i familjen. Glad för er skull!

  3. Dina föräldrar har en smak som verkligen faller mig i tycke.
    Fantastiskt hem vad jag sett både på Gotland och i Frankrike.
    Ha det så gott.

  4. Det är så fantastiskt fint! Vilken lycka för er att tillbringa semestern där. Har varit i Frankrike i 10 dagar nu, landsbygden och rivieran. Nästa gång tror jag det blir Normandie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg