.
Jamen jag fortsätter med mitt nya(gamla) must-have när det gäller mat nämligen asiatiskt. Det jag är mest sugen så här efter den här sommaren där det varit rätt lite av den sorten! Mer franskt så klart, och som alltid italienskt och svenskt. Igår blev det en Asiatisk biffsallad och det har man ju gjort många gånger med den här blev verkligen den BÄSTA någonsin. Perfekt blandning av allt och med den goa koreanska chilipastan gochujang mmmm.
.
.
Gillar ni också sån här fräsch mat och biffsallad så är det här verkligen en rätt för dig! Salladen serverades med en krämig soyamajjo, första gången jag gjorde det men busenkel att göra och passade perfekt. Soyamajjo består av 2 dl majonnäs , en finriven vitlöksklyfta plus 1 msk japansk soja som du blandar.
.
.
KOREANSK BIFFSALLAD MED NUDLAR
4 portioner
Du behöver till dressingen:
1 citron, pressad
5 msk japansk soja
3 msk neutral rapsolja
2 msk sesamolja
1-2 msk gochujang
1,5 msk strösocker
1 klyfta vitlök, riven
Till salladen:
150 gram risnudlar
600 g fin ryggbiff
salt
peppar
1 romansallad i bitar
65 g mâchesallad
1 gurka i bitar
2 tomater i bitar
1 rödlök i tunna skivor
1 knippe rädisor kvartade
1 knippe finhackad gräslök
4 msk rostade sesamfrön
.
Gör så här
Börja med att röra samman alla ingredienserna till dressingen. Ställ åt sidan. Rör samman majonnäs med riven vitlök och soja. Ställ åt sidan. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Salta och peppra ryggbiffen. Stek eller grilla till den innertemperatur du gillar, t ex 48 grader för rare. Låt vila i 5 minuter. Lägg alla grönsaker och nudlar på ett stort salladsfat. Skiva upp köttet och lägg överst. Ringla över dressing och strö gräslök och sesamfrön på. Servera gärna med hackad koriander. SÅ gott!
.
Nu måste jag skynda mig för vi ska vi ta en lördagssväng ner på stan men ha en riktigt fin dag alla!
.
KRAM
..
.
.
Yummy,looks delicious 🥰👵
Det där är såå fantastiskt gott, och soyasåsen mmmmm💕