.
.
Bonjour mina vänner!
.
Alltså vad jag är extra tacksam just nu att jag har den här goa ungen ovan! Hon är hemma i karantän igen men mår inte särskilt dåligt som ni ser (hostar bara) Att ha stora barn hemma gör att dagarna nu är mycket roligare och mysigare. Lolo är väldigt lik mig på många sätt och vi kan vara lika fåniga. Mycket trams och skratt med denna donna och jag är så glad när hon hänger med mig (och inte bara med kompisarna) Man får försöka göra det bästa av situationen helt enkelt!.
..
.![]()
![]()
.
Idag bakade jag Toscarutor! Börjar ju bli en riktigt at och bakbblogg detta men så är life nu. Ni ska så klart få receptet nedan (Rutorna blev saftiga och supergoda)
.
.
![]()
![]()
.
Tur att man har en hel famn med skatter som älskar bakverk! Så man slipper äta allt själv liksom (Toscakaka går ju iofs utmärkt att frysa)
.
.
![]()
![]()
.
Dagens bakverk fick tummen upp!
’.
.
![]()
.
Yum!
.
.
T O S C A K A K A I L Å N G P A N N A
.
KAKAN
Du behöver: 200 g smör, 4 st ägg, 3 dl strösocker, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1/2 vaniljextrakt, 1 dl grädde
.
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker pösigt, först försiktigt och sedan lite snabbare. Blanda vetemjöl och bakpulver Tillsätt vetemjölet blandat med bakpulver, smöret och vispgrädden till äggpöset, medan vispen går på låg hastighet. Häll smeten i långpannan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20-25 min.
.
TOSCAGLASYR
.
Du behöver: 200 g smör, 2 dl strösocker, 4 msk vetemjöl, 4 msk mjölk, 150 g mandelspån
.
Gör så här: Förbered glasyren under tiden kakan gräddas genom att blanda smör, strösocker, vetemjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Ta ut kakan och bred på glasyren på toppen. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare 25-30 min (tills den nästan bubblat klart och fått gyllenbrun färg).
.
.
.
Ni kanske börjar tröttna alla mina recept förresten!?! Säg till isf!! Fast jag är ju lite en periodare när det gäller innehåll här på bloggen (det är ju sen gammalt:)
.
.
Var rädda om er nu fin ingår så ses vi ju snaaart igen!
.
.
KRAM
.
.
.