ÄKTA ELLER FALSK

.

Bild på ”the real thing” från Sköna Hem.
.
Välkommen nya vecka!

Här kickar vi in en ny vecka med löftet att vara frisk! Är så trött på att det hela tiden är någon som krasslig här hemma, men idag är alla pigga så håll tummarna att den dumma ”flunsan” är över nu!

Trulle och Flisan har höstlov denna vecka med sin pappa fram till på fredag, då vi ska mysig Halloween ihop. Söta Flisan kom faktiskt just förbi med en liten lapp där det stod att jag är världens bästa mamma, att hon älskar sin mamma (sötis)+ att hon ville ha en Polly Pocket i Halloweenpresent…

(Hur kan man låta bli att fara til Toys r us då??? Hon vet vad hon gör min lilla skatt!:)

Sen har jag idag lite ”matsalsstolstankar”. Jag hade en liten diskussion med min bror och mor i helgen angående den supersnygga stolen Plastic Chair från Vitra.

Den äkta för 2800 kr. (Ser ju faktiskt lite ”spänstigare” ut eller hur?)

Det har ju kommit en uppsjö kopior som kallas ”Eames stolar” efter den ursprungliga designern, men är kopior ”made in China”. Lilla mamsen har ju de äkta och de är underbara. Hon tycker såklart att de ska vara riktiga, men de kostar ju mer en dubbelt så mycket som de falska. Frågan som min bror och jag ställde oss var (vi vill båda ha 8 stycken var) om man ska köpa 8 ”falska” nu och vara nöjd över sina fina stolar och blunda för ursprunget eller ska man köpa en/ ett par i taget och v ä n t a med en komplett uppsättning ( hm, jag har ganska dåligt tålamod). Eller helt enkelt ruinera sig själv och köpa äkta = 8 st X 2800 kr!

Svårt!


”Kina Eames” från Furniture Box. Lite knubbigare men kostar ”bara” 995 kr istället…
.

Rekommenderade inlägg